frente_amplio_mallorcaAquest diumenge el Comité del Frente Amplio Palma de Mallorca realitzarà el seguiment de les eleccions d’Urugai a partir de les 17’00h al local d’Esquerra Unida. No és el primer encontre d’aquestes característiques que es produeix a EU, els companys i companyes del “Frente solidario”-Frente amplio Mallorca, una cinquantena d’uruguaians i uruguaianes residents a Mallorca seguiren el passat 25 d’octubre l’evolució dels resultats del Frente Amplio, front d’esquerres que de nou es presenta a les eleccions al país, amb “Pepe” Múgica, exguerriller, al capdavant.

Actualment el Comité frente Amplio Palma de Mallorca actúa sectorialment en els àmbits polític, cultural, sindical i social. També desenvolupa diferents projectes en matèria de cooperació, així com projectes locals per a persones en risc d’exclusió social, fonamentalment integrat per pesones migrants mitjançant el treball en xarxa amb altres organitzacions locals

El Frente Amplio neix el 5 de febrer de 1971 com a consolidació del conjunt de l’esquerra uruguaia i cristalització de les experiències unitàries plasmades fonamentalment pel moviment sindical. Des de llavors aquesta força conté al seu sí a la immensa majoria dels sectors progressistes del país.

David Abril, Coordinador d’EU ha declarat al respecte ‘ Esquerra Unida desitja que la victòria es confirmi en aquesta segona volta de les eleccions. Per a la formació, aquest resultat és una mostra de l´ampli suport popular que es dóna a les polítiques del segon govern del FA, així com de la voluntat d´aprofundiment en la justícia social que s´està fent a Uruguai’.

En aquesta segona volta tot apunta a l’elecció de Múgica com a president i Danilo Astori com a vicepresident. Cal recordar que a la primera volta, amb una alta participació electoral, els escrutinis definitius donaren al Frente prop del 48% dels sufragis, amb la victòria de Pepe Mújica.Els representants de la Mesa Executiva del Frente Amplio a Mallorca oferiran als mitjans la seva valoració en roda de premsa a les 18’00 al local d’EU. Amb les intervencions del seu President, Carlos Martini, els responsables d’organització Juan Falcón y Guillermo Albirdi, la responsable de finances Lidia Bondar y el responsable de propaganda Roberto Ferreiro.

Share This