INDIGNACIÓ A EU I EL BLOC PER LA RUPTURA DE LES REGLES DE JOC DEL PACTE A CORT: AHIR S’APROVÀ UNA ESMENA DEL PP GRÀCIES A L’ABSTENCIÓ D’UM

L’aprovació d’ahir d’una esmena del PP gràcies a l’abstenció d’UM, trenca l’acord de la majoria municipal sobre els pressuposts de 2010. Aquest acte contradiu l’aprovació del projecte de pressupost per part de la Junta de Govern de fa quinze dies i suposa un greu incompliment de les regles del joc més elementals que han de presidir el funcionament de qualsevol govern municipal o d’altre caire.

És evident que si la resta de membres del pacte a Cort prenguessin unilateralment decisions d’aquestes característiques, la situació de la institució esdenvindria completament ingovernable. El BLOC x Palma considera que qualsevol partit, mentrestant formi part d’una govern de coalició ha de ser seriós i (al marge de qualsevol altra diferència política) ha de permetre un funcionament normalitzat de la institució.

Des de el BLOC x Palma s’espera que UM reconsideri la seva posició i s’atengui a allò pactat. A tals efectes el BLOC x Palma instarà de manera immediata als oportuns contactes amb la resta de la majoria municipal.

EU A BAUZÀ: SI EL PP HA D’ESPERAR SENTÈNCIES PER PRENDRE MESURES CONTRA MATAS, MAI NO TINDRÀ CREDIBILITAT

Des d’EU hem replicat a José Ramon Bauzà, president del PP, qui ahir va afirmar que “Matas és cosa del passat”, alhora que defensà que no es prendrien mesures contra ell mentre no hi hagi cap sentència al respecte. Cal recordar al Sr. Bauzà que vistes les evidències que envolten l’injustificat augment patrimonial de Matas i el seu nivell de despeses personal i familiar, o el pagament “en negre” de molts articles de consum, o d’obres a casas seva, no cal esperar cap sentència judicial per fer una valoració moral de la qüestió.

er això, tornam a reiterar al PP que el que hauria d’haver fet fa temps és suspendre Jaume Matas de militància, que és el mínim que es pot fer, i allò que a més a més, el PP ha fet amb altre militants.

Mentre no es prenguin mesures contra Matas, la credibilitat del PP i el seu afany per mostrar-se com un partit “net” estarà absolutament mancat de credibilitat, afirmen des d’EU.

PALMA ACOLLIRÀ DURANT DOS ANYS A LA PERIODISTA DE ZIMBAWE RHODAH MASHAVAVE A TRAVÉS  DEL PROGRAMA “ESCRIPTOR REFUGIAT”

El passat dia 2 de juliol l’Ajuntament de Palma va signar un conveni amb l’associació d’escriptors PEN Català, a través del qual Palma s’afegia a la Xarxa de Ciutats Refugi de l’ICORN (Internacional Cities of Refugee Network), en el marc del programa “Escriptor Refugiat”. Així, Palma passa a formar part de les 5 ciutats solidàries amb escriptors refugiats d’Europa.

A l’acte de presentació de la periodista celebrat el passat 20 de novembre hi va esser presents el Tinent de Batlessa i Regidor de Benestar Social, Eberhard Grosske, la Regidoria de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Nanda Ramón, la Secretària General del PEN Català, Carmen Arenas, la periodista Rhodah Mashavave i la seva tutora a Palma, Elisenda Farré.

Dit programa té com a objectiu donar acollida a aquells escriptors que es troben amenaçats i perseguits a causa de l’exercici de la seva activitat, possibilitant que puguin continuar la seva labor literària al mateix temps que es fomenta l’intercanvi del seu bagatge cultural amb el del país d’acollida.

La persona que s’acollirà al programa “Escriptor Refugiat” a la ciutat de Palma es Rhodah Mashavave, periodista de 30 anys, que al seu país havia treballat per a la premsa independent, i que ho ha continuat fent malgrat haver hagut de fugir el 2005 de Zimbawe, a causa de la vulneració continuada de la llibertat d’expressió i de la repressió a què s’ha vist sotmesa.

LA CONSELLERIA D'AFERS SOCIALS, PROMOCIÓ I IMMIGRACIÓ TÉ EN MARXA LA CAMPANYA "COMPROMÍS CONTRA EL RACISME"

La Conselleria d'Afers Socials, Promoció i Immigració té en marxa la campanya "Compromís contra el racisme", que té com a principal objectiu la prevenció d'aquest tipus de conductes i l'afavoriment de la integració i la convivència. Ara comença una nova fase d'aquesta iniciativa, amb la participació desinteressada d'esportistes de les nostres Illes, que han volgut sumar-se a aquesta crida contra la xenofòbia.

Les cultures evolucionen i canvien gràcies a la trobada amb altres pobles. Les Illes hem estat i encara som punt de trobada de moltes cultures, amb les quals ens uneixen valors com ara la convivència i la tolerància. La campanya "Compromís contra el racisme" pretén reforçar aquests valors presents a la nostra societat i allunyar qualsevol temptació de considerar les diferències com a amenaces.

Fina santiago, Consellera d’Afers Socials assenyalà al respecte’ Vull aprofitar l'avinentesa per donar les gràcies als esportistes que han volgut participar de forma desinteressada en aquesta segona fase de la campanya, i convidar els ciutadans i ciutadanes de les nostres Illes a unir les seves veus a aquesta crida social contra el racisme. Igualment’, Tot el material de la campanya, el podeu descarregar des del web de la Conselleria, a l'adreça d'Internet http://aferssocials.illesbalears.cat 

EL CONGRÉS APROVA PROPOSICIÓ D’IU/ICV CONTRA PRIVATITZACIÓ DEL SISTEMA SANITARI PÚBLIC 

El Congrés dels Diputats ha acceptat amb les votacions a favor d´IU/ICV, de PSOE, de BNG, de Nafarroa Bai i d´UPDyD, amb els vots en contra de PP i amb les abstencions de CiU i PNV, la proposició de llei, presentada per IU i ICV-EUiA, que demana que es modifiqui la llei de 1997 sobre l´habilitació de noves formes de gestió del Sistema Nacional de Salut, amb la que es va obrir la porta a la participació del sector privat en la gestió de la sanitat pública, a través de concerts, convenis i fundacions. 

Amb aquesta iniciativa es pretén “parar els peus a l´afany privatitzador de la Sanitat” sobre tot en algunes Comunitats Autònomes on governa la dreta, com la de Madrid i la del País Valencià. 

El diputat d´IU i president de la comissió parlamentària de Salut, Gaspar Llamazares, ha defensat que l´actual normativa “és un monument a la inseguretat jurídica”, ja que, entre d´altres qüestions, “ha servit de porta d´entrada a la privatització del Sistema Nacional de Salut.” Llamazares ha detallat que “la intromissió d´entitats privades en la gestió de la Sanitat Pública enlloc d´abaratir i agilitzar el servei al pacient suposa un increment del cost econòmic, ofereix una eficàcia ruïnosa del sistema i obra la porta a què els ciutadans es vegin obligats a pagar per a poder utilitzar els centres sanitaris i assistencials.” 

La iniciativa busca fer front, de maner pràctica, a la “campanya generalitzada per a desprestigiar i desmantellar els sistemes públics de salut, on la dreta busca una oportunitat per facilitar el negoci a determinades empreses.”

Llamazares ha indicat que “la introducció de fórmules de gestió empresarial facilita la privatització dels centres mantenint el finançament amb diner públic”, i ha afegit que "s´oblida que aquestes noves formes de gestió són models ja assajats, per exemple, al Regne Unit, on s´ha aconseguit encarir quatre o cinc vegades més la construcció i posada en marxa dels nous hospitals, que els del model tradicional. El funcionament dels mateixos, amb dues empreses diferents coexistint en el mateix centre, i l´augment de la despesa administrativa que suposa l´increment de la burocràcia, ha demostrat deficiències importants en quant a la cura de la salut dels pacients i a un encariment dels costos i problemes amb la gestió."

PALESTINA: LA PROPOSTA D’ISRAEL D’ATURAR EXPANSIÓ DE L’OCUPACIÓ NO TÉ CAP MÈRIT

La decisió del govern israelià d’ahir d’aturar l’expansió dels assentaments a Cisjordània no té, per  a EU, cap mèrit, ni significa cap passa positiva en un necessari avenç cap a la solució del conflicte. De fet, és absurd que es prengui la decisió d’aturar una ocupació il·legítima d’uns territoris que no són d’Israel, i que això es vulgui vendre com un gest “generós” per part del sionisme, o com una passa en favor de la pau, és un gest clar de cinisme.

Per a EU,  la pau entre Israel i Palestina passa necessari reconeixement d’un Estat Palestí i per la retirada d’Israel dels territoris ocupats, d’acord amb les diferents resolucions de les Nacions Unides.

 

Share This