EU: SI ELS GRANS HOTELERS ESTAN TAN PREOCUPATS PEL PRESSUPOST DE LA CAIB, QUE AJUDIN AMB ELS SEUS BENEFICIS

 

Grans empresaris hotelers de Balears (Sol Melià, Riu, Grupotel) varen reclamar ahir encara més flexibilitat que la que estableix l’anomenat “Decret Nadal” per reformar i renovar la seva planta hotelera, i varen criticar la poca inversió pública en l’entorn i els espais públics que envolten els hotels. A més a més, varen criticar que el pressupost que la CAIB dedicarà a Turisme el 2010 és insuficient.

Des d’EU volem recordar-los que hi ha una cosa que es diu “Responsabilitat social corporativa”, i que empreses com Sol Melià, que han obtingut 47,5 milions de benefici net en els primers nous mesos de l’any, també poden col·laborar amb les polítiques públiques necessàries, a tots els nivells, sigui en matèria social, sigui amb la millora de les infraestructures, ja que les arques públiques no poden fer front en aquests moments de crisi econòmica a tot allò que s’hauria de fer.

El que no pot ser, afirmen des d’EU, és que aquests hotelers boicotejassin l’ecotaxa, i ara demanin diners públics per millorar “gratis” la seva planta hotelera, quan a més a més, el capital acumulat per la seva expansió mundial ha estat a costa d’una explotació de les persones i sobretot, de l’entorn de les nostres Illes, pel qual no han pagat mai.

ELECCIONS A L’URUGUAI: EL FRENTE AMPLIO-MALLORCA ES TORNARÀ A REUNIR DIUMENGE A EU

Aquest diumenge el Comité del Frente Amplio Palma de Mallorca realitzarà el seguiment de les eleccions d'Urugai a partir de les 17'00h al local d'Esquerra Unida. No és el primer encontre d'aquestes característiques que es produeix a EU, els companys i companyes del “Frente solidario”-Frente amplio Mallorca, una cinquantena d’uruguaians i uruguaianes residents a Mallorca seguiren el passat 25 d'octubre l’evolució dels resultats del Frente Amplio, front d’esquerres que de nou es presenta a les eleccions al país, amb “Pepe” Múgica, exguerriller, al capdavant.

Actualment el Comité frente Amplio Palma de Mallorca actúa sectorialment en els àmbits polític, cultural, sindical i social. També desenvolupa diferents projectes en matèria de cooperació, així com projectes locals per a persones en risc d'exclusió social, fonamentalment integrat per pesones migrants mitjançant el treball en xarxa amb altres organitzacions locals

El Frente Amplio neix el 5 de febrer de 1971 com a consolidació del conjunt de l'esquerra uruguaia i cristalització de les experiències unitàries plasmades fonamentalment pel moviment sindical. Des de llavors aquesta força conté al seu sí a la immensa majoria dels sectors progressistes del país.

David Abril, Coordinador d'EU ha declarat al respecte ' Esquerra Unida desitja que la victòria es confirmi en aquesta segona volta de les eleccions. Per a la formació, aquest resultat és una mostra de l´ampli suport popular que es dóna a les polítiques del segon govern del FA, així com de la voluntat d´aprofundiment en la justícia social que s´està fent a Uruguai'.

En aquesta segona volta tot apunta a l'elecció de Múgica com a president i Danilo Astori com a vicepresident. Cal recordar que a la primera volta, amb una alta participació electoral, els escrutinis definitius donaren al Frente prop del 48% dels sufragis, amb la victòria de Pepe Mújica.Els representants de la Mesa Executiva del Frente Amplio a Mallorca oferiran als mitjans la seva valoració en roda de premsa a les 18'00 al local d'EU. Amb les intervencions del seu President, Carlos Martini, els responsables d'organització Juan Falcón y Guillermo Albirdi, la responsable de finances Lidia Bondar y el responsable de propaganda Roberto Ferreiro.

 

IU DONA SUPORT LA LLEI DE L'AVORTAMENT I CONTINUARÁ RECLAMANT LA GRATUITAT DELS ANTICONCEPTIUS, REGULAR LA OBJECIÓ DE CONSCIÈNCIA I GARANTIR LA PRESTACIÓ DE L'AVORTAMENT A LA SANITAT PÚBLICA

Regular la objeció de conciència. Garantir la prestació de l'avortament dintre de la sanitat pública, així com una política de prevenció dels embarassos no desitjats. Són els tres punts bàsics entorn dels quals girarán les esmenes parcials que el grup format per IU/ICV presentará en els pròxims dies al projecte de Llei de Salut Sexual i Reproductiva i de la Interrupció Voluntària de l'Embaràs. Segons assenyalà ahir Gaspar Llamazares, `la tramitació parlamentària de la norma ha de servir "per a avançar en ella, no per a restringir-la".

El parlamentari d'IU anuncià que el grup registrará una esmena en la qual s'especificarà que la objeció de conciència "és personal i intransferible". Això vol dir, segons Llamazares, que, encara que un metge es negui a realitzar l'avortament, el centre hospitalari ha de garantir la intervenció. "La objeció només poden invocar-la els sanitaris que intervenen directament en ella". El grup parlamentari presentarà també una esmena per tal de que quedi fixat que la interrupció voluntària de l'embarçàs sigui una prestació dins la cartera de serveis sanitaris. "L'objectiu és elevar el compromís públic de la prestació", va dir Llamazares.

Però en el que el que el diputat va voler insistir va ser en els temes relacionats amb l’educació sexual i la prevenció d'embarassos no desitjats. "L'avortament és la conseqüència d'una falta de polítiques de prevenció", indicà Llamazares. Per això, el grup vol que la llei concreti que la educació afectiva i sexual estigui present en les escoles des d'edats primerenques.Juntament amb aquesta proposta, IU reclamarà que es contempli la gratuitat dels mètodes anticonceptius, entre ells la ‘píldora del dia següent’.

"Enfront dels arguments del PP, que assegura que la futura norma incrementarà el nombre d'avortaments, creiem que una bona educación sexual els reduirà, com assenyalen les estadístiques", indicà el portaveu d'IU en el Congrés.

A més dels tres eixos principals, el grup demanarà ampliar el termini d'avortament lliure de les 14 setmanes que contempla el projecte a les 22, així com eliminar el requisit que obliga a les dones a reflexionar durant tres dies abans de sotmetre's a una interrupció.

D'igual manera, IU reclamarà que les sancions als incompliments de la llei surtin del Codi penal i que  tinguin només caràcter administratiu.

Per a saber més sobre la posició d'Esquerra Unida , aquí teniu l’enllaç al document VALORACIÓ DEL PROJECTE DE LLEI ORGÀNICA DE SALUT SEXUAL I REPRODUCTIVA I DE LA INTERRUPCIÓN VOLUNTÀRIA DE L'EMBARÀS del Área federal de la Dona d'IU http://www1.izquierda-unida.es/doc/AreaMujerIU_Valoracion_PL_Aborto.pdf

 

EUIA: L’EDITORIAL CONJUNTA DELS DIARIS CATALANS DIU EL QUE PENSA LA MAJORIA DE LA CIUTADANIA CATALANA

Per a Esquerra Unida i Alternativa (EUiA), l´editorial conjunta de la premsa catalana, que es va publicar ahir, “recull el que defensa la majoria de la ciutadania, de sindicats, d´empresaris, de col•legis professionals, de partits polítics i d´associacions de Catalunya”.

El coordinador general d´EUiA, Jordi Miralles, ha expressat que “el Tribunal Constitucional ha de tenir molt present la forta unitat del poble català entorn de l´Estatut d´Autonomia i del ple autogovern”.

 

IU ACUSA EL PP DE VOLER CONVERTIR L’EXÈRCIT EN MERCENARIS AL SERVEI D’INTERESSOS PRIVATS

Al debat d’ahir sobre la gestió de la “pirateria” després de l’episodi de segrestament de l’Alakrana, el portaveu parlamentari d’IU, Gaspar Llamazares, va acusar el PP de voler “un exèrcit africanista i mercenari, al servei d’interessos privats i d’interessos de lucre”. Ho va fer davant la proposta del PP de què l’exèrcit acompanyi els vaixells de pesca que es desplacen fins a l’Índic, per protegir-los, una proposta que es va rebutjar per la majoria del Congrés

 

AVUI, PRESENTACIÓ A PALMA DEL DIARI “DIAGONAL”: UNA EINA COMUNICATIVA PER A LA TRANSFORMACIÓ SOCIAL

 

En els pròxims dies DIAGONAL realitzarà tres presentacions en les Illes Balears. Des d’Esquerra Unida volem contribuir a difondre la convocatòria del grup de promoció del diari DIAGONAL i us animem també a assistír-hi per a conèixer aquesta iniciativa.

Avui divendres 27 de novembre es presentaran a Palma, a les 19h al local de CGT. c/ Àngel Guimerà, 48 (baixos). Demà dissabte, a les 19’00h a Can Alcover. c/ de Sante Alonso, 24.

DIAGONAL és un diari d’ informació d'actualitat, debat, investigació i anàlisi que, des de Madrid i gràcies a la participació de desenes de persones en diferents parts del món, s'edita, en paper, els dijous, cada quinze días. Ancorat en la realitat dels moviments socials que lluiten per transformar l'actual ordre de coses, d'on neix i es nodreix, es presenta com una alternativa comunicativa seriosa i de qualitat.

Des d’Esquerra Unida donem la benvinguda a aquesta nova eina comunicativa al servei de la transformació social i els encoratjem a continuar en una vocació compartida, ser un espai heterogeni i plural de confluència de les propostes d'una societat civil en moviment. Per a Esquerra Unida es fa més necessari que mai l'aparició de mitjans de comunicació alternatius com aquest per fer d'altaveu de la ciutadania crítica.

Share This