OPERACIÓ MAQUILLATGE. EU RESPON A UM: ELS JUTGES NO ACTUEN PER “RUMORS”

 

La imputació acumulativa, en aquest cas per l'operació “Maquillatge”, de Miquel Nadal, Maria Antònia Munar i diferents dirigents i càrrecs públics d'UM és, per a EU, “més del mateix, i ploure damunt banyat en els temes de corrupció”.

 

Des d'EU ja advertírem, el dia de la imputació de la presidenta del Parlament pel cas “Can Domenge”, que si no hagués estat per la imputació de Munar, la “foto del dia” haguesssin estat els escorcolls policials als despatxos privats de Vicens, Nadal i a diferents departaments del Consell de Mallorca, a la recerca de documentació. Per això, no es pot excusar, com s'ha fet des d'UM, que els jutges estan actuant en base a “rumors”, sinó que ho estan fent en base a pressumptes evidències que varen trobar amb aquells escorcolls.

 

El que no és tolerable, per a EU, és que no s'assumeixi, de bell nou, cap mena de responabilitat política, i que a més a més, UM aprofiti una acció dels joves d'EU contra la corrupcció realitzada fora de l'Ajuntament de Palma que celebrava el seu Ple ahir per rompre la majoria del Pacte i, sobretot, les regles del joc, com ja varen fer Miquel Nadal i Cristina Cerdó a l'anterior Ple del consistori.

 

Volem reiterar, una vegada més, que el Pacte ha de passar pàgina amb la corrupció heretada de l'anterior legislatura, i ho ha de fer des de l'assumpció de responsabilitats polítiques per part de les persones implicades en casos de corrupció, així com retirant dels seus càrrecs de responsabilitats gent com el Sr. Nadal, que amb aquesta imputació afegeix una nova causa a una situació judicial que en el món de la política no té precedents arreu de l'Estat.

 

JOVES D'EU CONTINUA LA SEVA CAMPANYA CONTRA LA CORRUPCIÓ

AVUI: EL TEATRE DE LA CORRUPCIÓ

 

Joves d'Esquerra Unida ha realitzat una acció de protesta davant l'Ajuntament de Palma. Ha consistit en una performance amb el nom "Teatre de la corrupció".

 

Cal recordar que el passat 16 de novembre Joves d'Esquerra Unida va realitzar una acció de protesta davant els jutjats coincidint amb la declaració de la Presidenta del Parlament Ma Antònia Munar. Des de Joves d'EU s'està duent a terme des de fa més de mig any una campanya contra la corrupció a les institucions.

 

Ja s'han manifestat reiterades vegades al Ple de l'Ajuntament de Palma demanant la dimissió dels regidors implicats en casos de corrupció (M.Sans, R.Duran, M.Nadal), així com també han organitzat diverses accions al carrer per demanar la dimissió dels càrrecs del PP i d'UM que durant la legislatura passada varen contribuir al saqueig de les arques públiques.

 

Reivindicam també, que en aquests moments de crisi i incertesa per a molts ciutadans i famílies, s’ha d’exercir la màxima responsabilitat política i apostar per l’estabilitat institucional, partint del compromís programàtic signat el 2007. Si qualsevol altra força política es vol sumar a aquesta aposta per una societat illenca cohesionada i sostenible, benvinguda serà. No obstant, hem de reconèixer que l’ombra de la manca d’assumpció de responsabilitats polítiques per la corrupció heretada de l’anterior legislatura, planejarà per damunt les institucions del Pacte fins que no es prenguin decisions al respecte

 

Independentment de respectar la presumpció d'innocència, des de Joves d'EU consideren que s'han d'assumir responsabilitats polítiques molt abans de la sentència del jutge. "No es poden mantenir a les institucions persones que han comés actes sobre els que un jutge ha considerat que hi ha indicis de delicte", ha sentenciat el coordinador de Joves d'EUIB Xavi Galán. I molt menys en un cas com el de Maria Antònia Munar, la màxima representació de la institució de les Illes, es fa imprescindible la seva dimissió per "netejar la imatge de la institució", ha conclòs el coordinador.

 

Posteriorment, a les 17.30h Joves d'EU s'han sumat a la convocatòria ciutadana feta a través d'internet per l'anomenat “Cobrador del Frac” http://bastadecorrupcio.balearweb.net/ al Ple de l'Ajuntament.

 

La posada en escena

Els actors principals:Jaume Matas amb la seva escombreta banyada en or i la seva colecció de rellotges de luxe anava recollint els doblers que llençava estilosament Rafa Duran i que treia d'una capsa amb el rètol Palmarena. Mestrestant una eufòrica Marina Sans consultava la seva guia de 'Viatges Funerària-Viatges de Mort' amb el protagonisme indiscutible de Miquel Nadal que portava un aunci de 'Rebaixes al Consell de Mallorca'

Secundaris: els manifestants, la ciutadania indignada emulaven les protestes realitzades fins ara a l'Ajuntament de Palma.

 

 

EU PARTICIPA A L'ASSEMBLEA DE TREBALLADORS/RES DE CALVIÀ 2000 CONTRA LA PRIVATITZACIÓ DEL SERVEI D'AIGUA POTABLE

 

El coordinador general d'EU, David Abril, i el coordinador a Calvià de la formació, Antonio Medina, varen participar ahir com a convidats a una Assemblea de treballadores i treballadores de l'empresa pública de Serveis “Calvià 2000” en la qual es debatia sobre el futur de l'empresa, arran de l'anunci del batle de privatització del servei d'aigua potable.

 

Des d'EU coincidim amb els sindicats que la privatització de l'únic servei rendible d'aquesta empresa és la primera passa cap a la privatització de l'ens, que pot afectar a les més de 400 persones que en aquests moments treballen a Calvià 2000, però també a la qualitat del servei d'aigua potable que reben els habitants de Calvià. Ambdós responsables d'EU varen recordar que EU col·laborarà amb els habitants de Calvià per aturar la privatització, que estarà davora els treballadors i treballadores, que és “on hem estat sempre”.

 

També volem denunciar la desinformació que ha envoltat aquesta qüestió, i el joc de paraules que utilitza el PP, en boca del gerent de l'empresa, el Sr. Bonafe, que no es tracta d'una privatització, sinó d'una “concessió”, i que a més serà “temporal”, però tampoc no assenyalen per quins terminis. Ni el poble de Calvià, ni els treballadors/res de Calvià 2000, no estan informats dels plans del Consistori sobre el futur de l'empresa.

 

Entre les veus dels treballadors i treballadores n'hi va haver moltes que varen criticar que Delgado mantingués més de 40 assessors mentre volia “fer caixa” a costa de la privatització del servei d'aigua potable.

 

MANIFEST D'IU EN EL DIA MUNDIAL CONTRA LA SIDA

 

Este 1 de diciembre, desde el Área de Libertad de Expresión Afectivo-Sexual (ALEAS) de Izquierda Unida queremos afirmar nuestro compromiso con la lucha contra el VIH/sida.

Los últimos datos epidemiológicos de ONUSIDA son esperanzadores: ha habido un descenso del 17% en nuevos contagios durante los últimos ocho años. Estas cifras son responsabilidad, en gran medida, de las políticas de prevención. Por ello, éstas deben ir acorde con la realidad en la que se trabaja, contemplando los fenómenos que inciden en la aparición de nuevos casos como: la disminución de la edad a la que se tiene la primera relación sexual, repunte del uso de drogas por vía intravenosa, etc.

Por otro lado, el acceso a los tratamientos antirretrovirales significa un aumento más que considerable de la esperanza de vida de los y las afectadas por VIH/sida. Esto ha hecho que aumente la prevalencia de la enfermedad, hoy en día se estima que hay 33’4 millones de personas afectadas en el mundo.

Otro aspecto, más importante si cabe que el epidemiológico, es el social. Las personas seropositivas sufren la estigmatización y el rechazo asociado al virus y a la enfermedad.

Mientras no dejemos de asociar VIH/sida a determinados colectivos sociales (LGTBi, personas prostituidas y/o drogodependientes), asumiendo que es algo que nos afecta a todos y todas por igual (independientemente de nuestro sexo, clase social, orientación sexual o color de piel), no podremos disfrutar de una sociedad en la que convivamos desde el respeto y la tolerancia.

Para el desarrollo de una buena política de prevención y sensibilización, se hace necesario contar con apoyo institucional, dotando de medios y recursos a las asociaciones que trabajan en el sector.

Desde ALEAS reivindicamos el apoyo de las instituciones públicas, tanto estatales como autonómicas, donde vemos necesario una coordinación más eficiente que repercuta satisfactoriamente en beneficios para todos.

Por ello, se hace preciso que los poderes públicos no olviden que, a pesar del tiempo y los progresos conseguidos en materia de atención sanitaria y avances científicos, aún queda mucho por hacer. Hoy hacemos un llamamiento para trabajar por unos objetivos comunes, que permitan las condiciones necesarias para que se desarrolle una sociedad igualitaria en el marco de los Derechos Humanos, que garantice unas condiciones de trabajo y de vida dignas para las personas que viven con el VIH/sida.

 

ELECCIONS A HONDURES ES CELEBREN AMB ALTA ABSTENCIÓ

 

Les eleccions celebrades a Hondures el diumenge no es podien haver tancat amb un millor resultat per als Estats Units, els pocs països que han recolzat aquestes eleccions i, sobretot, les corporacions amb interessos econòmics i comercials al país. Amb només un 21% de participació, el candidat de la dreta, Porfirio Lobo, es va poclamar "guanyador" de les eleccions, mentre que en opinió d'EU, és la majoria del poble amb la seva abtenció que ha rebutjat la celebració d'aquests comicis i que reclama el retorn del president deposat, Manuel Zelaya.

 

La majoria de la comunitat internacional reconeix que aquestes eleccions només serveixen per legitimar el cop d'Estat que el passat mes de juny va deposar Zelaya, però que sobretot cercava frenar les reformes legislatives i constitucionals pensades per fer un país més just i democràtic.

 

Share This