Les intervencions emfatitzaren la lluita per la igualtat de gènere, la posició contra la corrupció, les propostes contra la crisi i la convidada explicita als presents perquè es sumin al procés constituent engegat per EU

carmona_mascaro_garcia_casal_051209Com cada any, quan aquest ja s’acaba, l’assemblea d’Esquerra Unida d’Alcúdia organitza un sopar homenatge a la dona. En aquesta novena edició, el passat dissabte al Restaurant Alcúdia , van reunir més de 150 afiliades i afiliats, així com un bon grapat de simpatitzants.

Carlos Casal, coordinador d’EU Alcúdia, donà la benvinguda aclarint que aquest homenatge encara cobra més sentit enguany per la difícil situació de crisi en que es troben moltes dones.

Seguidament intervingué Rafaela García, veterana sindicalista de CCOO, qui va recordar les grans desigualtats laborals amb els companys masculins a l’hoteleria a l’any 1968, quan arribà a Mallorca. Malgrat el camí recorregut des d’ençà, va animar a les dones de totes les edats a seguir lluitant, perquè encara queda molt per fer.

Miquel Mascaró, president d’Unió Cívica per la República, recordà els avanços que va suposar per les dones la instauració del desenvolupament de la II República i reclamar aquests valors d’igualtat i llibertat com a fonaments per construir la III República.

La corrupció política va ocupar gran part de la intervenció de Manel Carmona, secretari del Partit Comunista de les Illes Balears i membre de la direcció interinsular d’EUIB. Explicà la posició que Esquerra Unida ha mantingut i segueix mantenint davant els nombrosos casos de corrupció apareguts a la nostra Comunitat, que sempre ha trobat insuficient esperar a les mesures cautelars judicials, sense assumir cap responsabilitat política. Al mateix temps aposta per a reforçar el pacte signat al 2007 i que ha respectat escrupolosament. Recordà que Esquerra Unida és l’únic partit d’aquest país sense cap cas de corrupció entre les seves files. També va emplaçar als assistents a sumar-se al procés constituent engegat per EU per construir una esquerra alternativa amb més capacitat de intervenció social i institucional.

Tancà les intervencions Xavier Morell, coordinador d’EU Manacor i membre de la direcció de Mallorca, qui repassà les lluites per aconseguir drets per a les dones i com en aquestes, a l’avantguarda i la primera línea sempre s’han trobat dones del Partit Comunista i Esquerra Unida.

L’acte acabà amb un reconeixement de mèrits, en especial a Isabel Fernández per la seva constant col·laboració, i s’organitzà una rifa entre les i els assistents. Totes les dones, a més de l’homenatge, reberen un obsequi d’EU Alcúdia.

{flickr-album}Type=Photoset, Photoset=72157622823634403, Cols=5, Rows=5{/flickr-album}

Share This