logo_euib

RESOLUCIÓ DE LA PRESIDÈNCIA D’EUIB

La Presidència d’EUIB, reunida avui dimecres, 9 de desembre, fent balanç de la crisi institucional de les darreres setmanes, ha aprovat per unanimitat la següent resolució política:

  1. El Consell Polític Interinsular d’EUIB va debatre fa un mes i mig l’estratègia per afrontar la delicada situació política per la que ha travessat el Pacte de centre-esquerres, derivada sobretot dels casos de corrupció heretats de l’anterior legislatura, i que ha marcat l’actuació de pressió que reivindicava que no podem compartir governs amb persones implicades en casos de corrupció amb un procés judicial tan avançats com el del Sr. Nadal.
  2. L’estratègia de pressió desplegada per EU a diferents nivells, més enllà del seu nivell d’encert en allò concret, s’ha saldat amb un balanç positiu, amb l’assumpció de la nostra proposta política en aquesta qüestió al Bloc i en bona mesura, al conjunt del pacte, amb la proposta que saludam de Codi ètic que avui s’ha presentat al Consolat de Mar, que estableix uns mínims clars perquè dimiteixin o siguin cessats els càrrecs electes o executius de qualsevol força integrant del Pacte, independentment de les diferències de criteri que hi ha entre els diferents partits.
  3. Des d’EUIB seguirem aplicant als nostres propis càrrecs públics la Resolució sobre la corrupció política i l’assumpció de responsabilitats que aprovàrem al seu dia, i promourem els necessaris canvis legislatius a nivell d’Estat perquè situacions com la del Sr. Vicens, que pot acabar amb una sentència condemnatòria sense deixar l’acta de diputat, no es puguin tornar a produir.
  4. Creiem que amb l’acord assolit es dóna una passa endavant cap a la necessària estabilitat institucional, i valoram positivament el compromís de lleialtat institucional manifestat per UM, que inclou el tema pressupostari, i saludam positivament l’elecció del Sr. Miquel Ferrer com a nou Conseller de Turisme del Govern Balear, que esperam que sigui també una primera passa en la necessària regeneració política d’aquest partit. Recordam, així mateix, la nostra voluntat de mantenir unes relacions polítiques normalitzades amb UM, sobretot tenint en compte que hem de dur endavant els compromisos programàtics contrets el 2007.
  5. Pel que fa a l’Ajuntament de Palma, consideram que no es pot mantenir la mateixa actitud amb el grup municipal a l’Ajuntament de Palma, en tant que es mantengui la presència del Sr. Nadal. Ens comprometem a mantenir una relació de col·laboració política amb tots i cadascun dels regidors i regidores de l’equip de govern per a l’execució del programa pactat, és a dir, que en la mesura en què formam part del govern municipal, mantindrem com sempre una actitud de lleialtat cap a la institució en el seu conjunt  que impedeixi transmetre a la ciutadania els efectes negatius de les tensions polítiques entre els seus integrants. En relació a aquest punt, apostam perquè totes les accions de govern a l’Ajuntament de Palma siguin consensuades al si del Bloc.
  6. No compartim els missatges que s’han donat de què aquesta crisi institucional hagi tengut paralitzada la gestió dels diferents governs del qual participam, ans al contrari, i molt especialment en les àrees socials, i encoratjam els companys i companyes d’EU que s’hi estan dedicant en cos i ànima, a continuar endavant amb una tasca que, en temps de crisi i amb un nivell de necessitats socials sense precedents, està sent especialment intensa i pertinent.
  7. De cara a la Manifestació ciutadana per al proper dissabte, 12 de desembre, contra la corrupció, des d’EU valoram que és el reflex del malestar que viu la ciutadania per l’acumulació de casos de corrupció a Balears, però consideram que la solució a la crisi de la política i dels valors ètics que l’han de regir no ha de ser l’abstenció o el vot en blanc, sinó la reivindicació d’una política “amb majúscules”, al servei dels interessos de la ciutadania i més participació ciutadana i més control social, justament per evitar que es produeixin nous casos de corrupció.

La Presidència d’EUIB també ha aprovat dues resolucions més, una de recolzament a la mobilització sindical del proper dissabte, i una altra de celebració  dels resultats electorals del company Evo Morales a Bolívia a les eleccions del passat cap de setmana.

RESOLUCIÓ  D’EUIB SOBRE LES ELECCIONS PRESIDENCIALS A BOLÍVIA

Des d’EUIB volem felicitar el company Evo Morales per la seva gran victòria a les eleccions presidencials celebrades aquest diumenge a Bolívia. Evo Morales gairebé ha triplicat el resultat del candidat de la dreta, Manfred Reyes.  

Aquesta nova victòria del candidat del MAS és també la victòria dels sectors populars i de les organitzacions socials bolivianes i reforça encara més el procés de transformació social profund del projecte encapçalat per Evo Morales.  

També volem  felicitar molt especialment als bolivians i bolivianes residents a les Illes Balears que han apostat per la reelecció d´Evo Morales.

RESOLUCIÓ  SOBRE LA CONVOCATÒRIA DE MOBILITZACIÓ  DELS SINDICATS EL 12/12 CONTRA LA CRISI

Des d’EUIB recolzam la convocatòria dels sindicats CCOO i UGT per a una gran mobilització a nivell d’Estat a Madrid, el proper dissabte 12 de desembre, i ho feïm des del convenciment, que volem treslladar al conjunt de les treballadores i treballadors, de què només una més ampla i forta mobilització frenarà la gran patronal i la dreta política en el seu intent de què la crisi la paguin les persones amb menys recursos.

La crisi no vé del cel, ni és només una crisi financera, sinó que té responsables directes i, a Balears, la fita històrica de més de 90.000 persones sense feina. Es tracta d’una crisi global del sistema del sistema capitalista, que estan pagant els treballadors i treballadores i les seves famílies, amb més d’un milió d epersones que ja no tenen cap mena de prestació i que amb moltes dificultats estan tramitant l’ajuda dels 420 euros.

Al nostre país, la crisi té una especial virulència com a conseqüència d’un model productiu injust i esgotat, basat en salaris baixos, alta precarietat i escassa protecció social, especulació immobiliària i sectors amb feines de baixa qualitat. Un model que unit a la corrupció, corromp la democràcia i desprestigia la política.

Per sortir d’aquesta crisi és imprescindible una altra política, que posi en primer terme de les polítiques a les persones, i no els bancs i les caixes. El govern no ha de cedir a les pressions de la dreta, mentre creix la pobresa i la desestructuraió social avança. És necessari aturar l’ofensiva dela gran patronal i derrotar definitivament les polítiques neoliberals, que són les que han causat aquesta crisi, i que ara reclamen una nova reforma laboral que es saldi amb més flexibilitat per a les empreses i menys drets per  a les treballadores i treballadors.

Per tot això, donem ple recolzament i suport als companys i companyes que des dels sindicats CCOO i UGT es desplaçaran a Madrid el proper dissabte, per reivindicar que aquesta crisi no la paguin, com sempre, els treballadors i les treballadores.

Share This