miquel_nadal2Per a EU, la imposició  ahir per part del magistrat del jutjat nº 2 de Palma, de mesures cautelars a Miquel Nadal, en el marc de la instrucció del «Cas Maquillatge», és un fet «molt greu». La retirada del passaport a l’exconseller i encara regidor i portaveu d’UM a l’Ajuntament de Palma són mesures cautelars que s’apliquen, més enllà d’interpretacions particulars, quan fiscals i jutges observen indicis clars de delicte en l’acusat. “I això que només parlam d’una peça separada del Cas Son Oms, i no del cas en el seu conjunt, ni de Can Domenge”, afirmen des d’EU.

No és de rebut, en opinió d’EU, que ara Miquel Nadal, que el mes de juny va dir que si se li imposaven mesures cautelars dimitiria de tots els seus càrrecs, ara digui que ja ha dimitit com a Conseller i que «ni pensa dimitir, ni el seu partit li demanarà». Des d’EU confiam en què Nadal rectifiqui i compleixi amb la seva pròpia paraula, i que si la seva dimissió no es fa efectiva, el seu partit (UM), que va signar fa uns dies el codi ètic del Pacte, apliqui el mateix i se la demani. «Era un codi ètic de mínims, però aquests mínims són ben explícits, i és el cas», ha afirmat el coordinador d’EU, David Abril.

Abril ha assenyalat que “fins i tot més enllà del codi ètic, el mínim que es pot esperar és que UM actuï amb Nadal, si no dimiteix, com va fer UM amb Vicens, justament quan Nadal era president del partit, i el va suspendre de militància quan se li aplicaren mesures cautelars”.

Per altra banda, des d’EU consideram que l’ús per part de la Presidenta del Parlament,  Mª Antònia Munar, de la seva condició d’aforada per no comparèixer aquest divendres també davant el jutjat d’instrucció, en qualitat d’imputada pel mateix cas, és una ofensa a la ciutadania que es va manifestar dissabte lliurement, i un gest que no diu res en el seu favor, sobretot quan a la seva imputació s’hi afegeix la del seu marit. Com ja vàrem dir quan vàrem demanar la dimissió de Munar, és molt greu que la presidenta de la màxima institució democràtica de les nostres Illes estigui essent investigada i no sols no s’assumeixi cap mena de responsabilitat política, sinó que s’utilitzin privilegis com l’aforament per fogir del procediment ordinari.

Finalment, pel que fa a la sentència de la Sala del Civil i el Penal del TSJB que s’acaba de donar a conèixer, i que condemna a Bartomeu Vicens a quatre anys i mig de presó per prevaricació i malversació de cabals públics, auquesta ens situa a un escenari sense precedents a la història de la democràcia, amb un diputat que ha passat de ser imputat a decretar-se presó contra ell. Per a EU, si Bartomeu Vicens segueix al seu escó, això no sols anirà en detriment de la seva pròpia dignitat, sinó de la salut democràtica del Parlament Balear.

Share This