'L’ESTRATÈGIA DE PRESSIÓ DESPLEGADA PER EU A DIFERENTS NIVELLS, S’HA SALDAT AMB UN BALANÇ POSITIU' RESOLUCIÓ DE LA PRESIDÈNCIA D’EUIB

 


La Presidència d’EUIB, reunida avui dimecres, 9 de desembre, fent balanç de la crisi institucional de les darreres setmanes, ha aprovat per unanimitat la següent resolució política:  1. El Consell Polític Interinsular d’EUIB va debatre fa un mes i mig l’estratègia per afrontar la delicada situació política per la que ha travessat el Pacte de centre-esquerres, derivada sobretot dels casos de corrupció heretats de l’anterior legislatura, i que ha marcat l’actuació de pressió que reivindicava que no podem compartir governs amb persones implicades en casos de corrupció amb un procés judicial tan avançats com el del Sr. Nadal.


  1. L’estratègia de pressió desplegada per EU a diferents nivells, més enllà del seu nivell d’encert en allò concret, s’ha saldat amb un balanç positiu, amb l’assumpció de la nostra proposta política en aquesta qüestió al Bloc i en bona mesura, al conjunt del pacte, amb la proposta que saludam de Codi ètic que avui s’ha presentat al Consolat de Mar, que estableix uns mínims clars perquè dimiteixin o siguin cessats els càrrecs electes o executius de qualsevol força integrant del Pacte, independentment de les diferències de criteri que hi ha entre els diferents partits.


  1. Des d’EUIB seguirem aplicant als nostres propis càrrecs públics la Resolució sobre la corrupció política i l’assumpció de responsabilitats que aprovàrem al seu dia, i promourem els necessaris canvis legislatius a nivell d’Estat perquè situacions com la del Sr. Vicens, que pot acabar amb una sentència condemnatòria sense deixar l’acta de diputat, no es puguin tornar a produir.


  1. Creiem que amb l’acord assolit es dóna una passa endavant cap a la necessària estabilitat institucional, i valoram positivament el compromís de lleialtat institucional manifestat per UM, que inclou el tema pressupostari, i saludam positivament l’elecció del Sr. Miquel Ferrer com a nou Conseller de Turisme del Govern Balear, que esperam que sigui també una primera passa en la necessària regeneració política d’aquest partit. Recordam, així mateix, la nostra voluntat de mantenir unes relacions polítiques normalitzades amb UM, sobretot tenint en compte que hem de dur endavant els compromisos programàtics contrets el 2007.


  1. Pel que fa a l’Ajuntament de Palma, consideram que no es pot mantenir la mateixa actitud amb el grup municipal a l’Ajuntament de Palma, en tant que es mantengui la presència del Sr. Nadal. Ens comprometem a mantenir una relació de col·laboració política amb tots i cadascun dels regidors i regidores de l’equip de govern per a l’execució del programa pactat, és a dir, que en la mesura en què formam part del govern municipal, mantindrem com sempre una actitud de lleialtat cap a la institució en el seu conjunt que impedeixi transmetre a la ciutadania els efectes negatius de les tensions polítiques entre els seus integrants. En relació a aquest punt, apostam perquè totes les accions de govern a l’Ajuntament de Palma siguin consensuades al si del Bloc.


  1. No compartim els missatges que s’han donat de què aquesta crisi institucional hagi tengut paralitzada la gestió dels diferents governs del qual participam, ans al contrari, i molt especialment en les àrees socials, i encoratjam els companys i companyes d’EU que s’hi estan dedicant en cos i ànima, a continuar endavant amb una tasca que, en temps de crisi i amb un nivell de necessitats socials sense precedents, està sent especialment intensa i pertinent.


  1. De cara a la Manifestació ciutadana per al proper dissabte, 12 de desembre, contra la corrupció, des d’EU valoram que és el reflex del malestar que viu la ciutadania per l’acumulació de casos de corrupció a Balears, però consideram que la solució a la crisi de la política i dels valors ètics que l’han de regir no ha de ser l’abstenció o el vot en blanc, sinó la reivindicació d’una política “amb majúscules”, al servei dels interessos de la ciutadania i més participació ciutadana i més control social, justament per evitar que es produeixin nous casos de corrupció.


La Presidència d’EUIB també ha aprovat dues resolucions més, una de recolzament a la mobilització sindical del proper dissabte, i una altra de celebració dels resultats electorals del company Evo Morales a Bolívia a les eleccions del passat cap de setmana.

Share This