EU: CARDONA JA NO HAURIA DE SER AL PARLAMENT

 

Després que la jutgesa d'instrucció del jutjat nº 4 de Palma hagi assenyalat a la seva exposició raonada que a l'actuació de Joan Cardona (PP) com a Conseller a l'anterior legislatura i, per tant, màxim responsable del CDEIB, actuacions clares en benefici propi, per a EU el diputat del PP ja no hauria de ser al Parlament.


Novament, ens trobam amb un cas que passarà al TSJB perquè els diputats aprofiten la seva condició d'aforat i així no són jutjats per la via ordinària. EU ja va demanar fa mesos la dimissió de Cardona, quan es va donar a conèixer la polèmica de les “capses de cola-cao”, entenent que si bé el diputat eivissenc no és qui les va enterrar, era el responsable polític que havia de vigilar pel bon funcionament del conjunt de la seva conselleria.

Ara, a més a més, la jutgessa li atribueix l'autorització de prèstecs, transferències i desviament de diners en el seu propi profit, una situació que per a EU, ja no és sostenible, per dignitat democràtica.

 

 

LA COMISSIÓ POLÍTICA D’EU DE PALMA FA SEVES LES RESOLUCIONS APROVADES PELS ÒRGANS INTERINSULARS RESPECTE A LA CRISI INSTITUCIONAL

 

La Comissió Política d’Esquerra Unida de Palma es va reunir ahir amb la finalitat de debatre sobre la resolució de la crisi institucional i especialment amb tot allò que afecta a l’Ajuntament de Palma.

EU de Palma es va manifestar a favor de les dues resolucions aprovades els darrers dies per la Permanent Interinsuar del passat dissabte i de la Presidència Interinsuar de dimecres.

En aquest sentit, es va destacar la valoració positiva que es va fer de la dimissió del Conseller de Turisme Miquel Nadal, així com de l’estratègia de pressió desplegada per EU les darreres setmanes.

La Comissió Política de Palma també va fer èmfasi en l’aposta per l’estabilitat i la governabilitat que s’ha duit fins ara, remarcant el nostre compromís amb l’acord de governabilitat del 2007 i sense detriment de la nostra lliuta contra la corrupció.


Des d’EU de Palma coincidim també amb creure que amb l’acord assolit es dóna un passa endavant cap a la necessària estabilitat institucional, i valoram positivament el compromís de lleialtat institucional manifestat per UM. I així com comprenem que això signifiqui el manteniment d’unes relacions normalitzades amb UM, també fem nostra l’acord de que aquesta relació de normalitat no pot continuar amb el que fa referència al Grup Municipal d’UM a l’Ajuntament de Palma, en tant que es mantingui la presència del Sr. Nadal. La Comissió Política de Palma d’ahir, va acordar el desplegament de mesures que suposen aquesta modificació de relacions amb el grup municipal d’UM, i que la propera setmana serà traslladat al si del Bloc per Palma amb la finalitat de consensuar respostes unitàries.ENTRA EN VIGOR LA NOVA LLEI D'ESTRANGERIA, UN ATAC ALS DRETS HUMANS I A LA CONVIVÈNCIA


Ahir es va publicar al BOE la nova Llei d'Estrangeria,aprovada el passat 26 de novembre pel govern espanyol a iniciativa del govern socialista. Es tracta, com ja veníem denunciant no sols des d'EU, sinó des de multitud de col·lectius socials i antirracistes, d'un text que endureix l'actual normativa, i aprofita el context de crisi per situar les persones immigrades en una situació de major vulnerabilitat, se les deshumanitza i se les tracta simplement com a mà d'obra barata, creant un marc jurídic per al racisme social.


Per altra banda, la nova Llei pràcticament elimina la possibilitat de la reagrupació familiar, que limita a cinc anys de residència legal, la qual cosa suposa, per a EU, una tac directe als drets humans més fonamentals i a la convivència, especialment a una Comunitat com Balears, amb una població d'origen extracomunitari considerable.

 

 

ES CONSTITUEIX L'ÁREA FEDERAL DE JUVENTUD DE IZQUIERDA UNIDA AMB LA PARTICIPACIÓ ACTIVA DELS JOVES D'EUIB

 

El passat dissabte, després de la manifestació "que no s'aprofitin de la crisi, el treball el primer", es varen reunir a Madrid les delegacions juvenils de deu federacions d'Izquierda Unida d'arreu l'estat. L'objectiu era constituir per primera vegada amb prou garanties democràtiques, l'Área Federal de Juventud de Izquierda Unida.

Després d'un any i mig de contactes informals i de reunions (a les que Joves d'EUIB varen tenir un paper determinant) destinades a encaminar aquest procés s'ha formalitzat l'espai juvenil d'Izquierda Unida a nivell federal, que pretén ser un espai per posar en comú el dia a dia de les diferents federacions, promoure accions de forma coordinada, compartir mitjans i l'elaboració programàtica (tal i com es va fer a les passades eleccions europees).

La nova permanent de l'Área Federal de Juventud d'Izquierda Unida la forma la tècnica (Esther López Barceló) com a coordinadora i cuatre persones més: una persona de cada grup de treball que es varen constituir amb anterioritat per començar a dibuixar el funcionament i les prioritats de l'àrea. Aquests grups són: organització i extensió territorial, comunicació interna i externa, campanyes i CJE. El company Alejandro Aparicio forma part de la nova permanent de l'Área de Juventud com a membre del grup de comunicació. A la reunió assistí també la companya de Menorca Vero Melià com a co-coordinadora de Joves d'EU-Illes Balears.

Aquesta permanent té un caràcter interí fins que es concreti i s'aprovi defintivament la carta de funcionament d'aquest òrgan, presumiblement a l'abril de 2010.

 

 

ÈXIT DE LA MOBILITZACIÓ CONTRA LA CRISI, MENTRE LA CEOE CONTINUA AMB LA SEVA OFENSIVA

 

La mobilització del passat dissabte, 12-12-12, convocada per CCOO i UGT, ha estat valorada com un èxit rotund per part dels sindicats i de l'esquerra, es tractava de la primera gran mobilització contra la crisi però, sobretot, perquè la crisi no sigui aprofitada novament com a excusa perquè la paguin els treballadors i treballadores.


La dreta ja s'ha dedicat a atacar la mobilització, que va omplir els carrers de Madrid amb una autèntica marea humana, i mentre Esperanza Aguirre ha considerat la mobilització “patètica”, el president de la CEOE defensava ahir novament, no sols una reforma laboral profunda, en detriment dels drets dels treballadors i treballadores, sinó reduir les prestacions d'atur i la seva durada, unes declaracions que davant la situació que estan patint milions de famílies, ens semblen gairebé pròpies d'un terrorista.


El missatge al govern de ZP és clar: per sortir de la crisi, més polítiques d'esquerres i al servei de les persones, i menys escoltar els bancs i la gran patronal.

 

VERGONYOSA DETENCIÓ A COPENHAGUE DE MÉS DE 1.000 ACTIVISTES

 

Les primeres mobilitzacions paral·leles a la Cimera de Copenhague sobre el canvi climàtic s'han saldat amb la detenció de més d'un milenar d'activistes, amb excessos claríssims en l'actuació policial, tal i com han denunciat algunes de les organitzacions convocants. A pesar que les mobilitzacions contra el canvi climàtic són totalment pacífiques, les autoritats daneses han creat fins i tot un centre d'internament especial per a la Cimera. Per a EU, és molt difícil que els mandataris mundials es guanyin el respecte mundial si no són ni tan sols capaços de respectar aquells que els demanen compromisos ferms per lluitar contra el canvi climàtic.

 

LA LLUITA PELS DRETS DEL POBLE SAHARAUÍ, MÉS FORTA QUE MAI GRÀCIES A AMINATOU

 

Des d'aquestes línies volem manifestar de bell nou el nostre suport i solidaritat amb Aminatou Haidar, que ja compleix 29 dies en vaga de fam, sense que s'hagin resolt les seves demandes, a pesar dels intents d'humiliació del govern del Marroc.


Per a EU, Aminatou ha fet que la causa dels drets del poble saharauí sigui més coneguda que en les més de tres dècades de lluita, i Aminatou ha demostrat que la lluita no-violenta és una gran eina no sols de conscienciació, sinó de transformació, ja que hi haurà un abans i un després sobre aquest conflicte després de la seva vaga de fam.


Des d'EU, no obstant, exigim al govern espanyol contundència i claretat davant la necessària pressió cap al govern i la monarquia marroquina, per la responsabilitat històrica que té l'Estat espanyol en el conflicte saharauí.

Share This