EU: NO ES PODEN CREAR REGISTRES D'OBJECTORS PER A QUALSEVOL COSA

 

Per a EU, l'anunci del Col·legi de Metges de Balears de crear un registre d'objectors, especialment adreçats a aquells professionals que es neguin a participar d'operacions per a la interrupció voluntària de l'embaràs, és una mala notícia. Si bé és cert que el projecte de Llei contempla la possibilitat de l'objecció, des d'EU consideram que aquesta no hauria d'afectar la sanitat pública, ja que d'altra manera s'estaria perjudicant greument els drets de les dones.


A més a més, amb l'elevat nombre d'embarassos no desitjats a Balears, acollir-se massivament a aquesta objecció podria posar en qüestió l'atenció sanitària pública de qualitat per a moltes dones.


La mesura podria ser extensiva també a intervencions com alimentar de manera forçosa els presos, o experimentar amb cèl·lules mare, una pràctica que per a EU, es sembla molt a l'objecció de consciència que en el seu dia el PP va defensar en relació a l'Educació per a la ciutadania.

 

LES CONSULTES SOBIRANISTES, NI S'HAN DE MAGNIFICAR, NI S'HAN DE MENYSTENIR

Front als atacs de la dreta, des d'EU respectam plenament l'exercici democràtic de preguntar a la ciutadania què en pensa de la relació de Catalunya amb Espanya, tot i que la concepció que defensaríem en el marc d'aquestes i de qualsevol consulta d'autodeterminació seria la d'un model d'estat federal i plurinacional.

Per a EU, la participació a aquestes consultes “no s´ha de magnificar ni tampoc menystenir, ni a Catalunya ni a Espanya”. Cal recordar que han votat 1 de cada 4 persones convidades a l´exercici de decidir, una dada de parcicipació gens menyspreable, però alhora hi ha hagut una forta aposta dels aparells orgànics de CiU, ERC, Reagrupament i CUP, amb l'altaveu de Laporta, que han apostat fort a la consulta, buscant l´hegemonia del vot independentista de cara a les properes eleccions al Parlament de Catalunya.

Per altra banda, consideram que determinats àmbits judicials, mediàtics i institucionals tampoc no poden menysprear aquest resultat quan a Catalunya fa tres anys que esperen la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut. El coordinador d'EUiA, Jordi Miralles, ha recomanat als membres del TC "que obrin més els ulls i les orelles”.

DEMÀ PRESENTEM EL POSICIONAMENT CRÍTIC D'EU DAVANT L'APROVACIÓ DE LA LLEI D'ESTRANGERIA

 

Esquerra Unida Illes Balears donarà a conèixer demà matí en roda de premsa el posicionament crític de la formació davant la recent aprovació de la Llei d'Estrangeria, en vigor des del passat 13 de desembre. Intervendran els companys Carlos Martini, Responsable de l'Àrea d'Immigració d'EU, Aina Díaz Responsable d'Acció Política d’EUIB i Polítiques Sectorials d'EU-Mallorca amb representants de diverses entitats d'immigrants.

En paraules de la responsable d'Acció Política d'EUIB 'Considerem que s'ha perdut una gran oportunitat per regular la integració de la població immigrada de la nostra comunitat. Aquesta llei no dona cap alternativa social ni econòmica davant l'actual situació de crisi, agreujant-se així la discriminació i l'empitjorament de les condicions de vida de la població immigrant.

 

EL PRIMER QUE HAURIA DE FER EL GRUP ÀRAB SOCIALISTA PER LLUITAR CONTRA EL RACISME ÉS DEMANAR QUE EL SEU PARTIT RETIRI LA NOVA LLEI D'ESTRANGERIA

 

Davant la presentació de l'anomenat "Grup Àrab Socialista", lligat al PSIB, i que defensa entre altres objectius la lluita contra el racisme, des d'EU creiem que una de les primeres accions d'aquest grup podria ser demanar al seu partit que retiri la nova Llei d'Estrangeria que va entrar en vigor el diumenge, justament perquè crea un marc jurídic per al racisme social.


La limitació del dret a la reagrupació familiar, l'allargament dels internaments d'immigrants sense papers i la persecució de la solidaritat amb les persones immigrades són algunes de les novetats d'aquesta Llei, "amb la qual cosa el grup àrab socialista ja té molta feina a fer", al·leguen des d'EU.

 

PER A EU, ÉS ESTRANY QUE DÍEZ DEFENSI TANT ELS DRETS DEL POBLE SAHARAUÍ I ALHORA SIGUI TAN PROFUNDAMENT ANTINACIONALISTA

Si bé no hem de menysprear qualsevol acció per a la defensa dels drets del poble saharauí i perquè la vaga de fam d'Aminatou Haidar es saldi amb èxit, resulta si més no contradictori veure com una antinacionalista declarada com Rosa Díez (UpyD) s'erigeix en portaveu d'una causa pel dret d'autodeterminació d'un poble, mentre a l'Estat Espanyol utilitza la demagògia per anar contra qualsevol cosa que faci olor de nacionalisme o de catalanisme.

 

EL GOVERN ESPANYOL APOSTA PER ANIQUIL·LAR DEFINITIVAMENT L'ANXOVA

A les negociacions sobre la pesca que s'estan desenvolupant aquests dies a Brusel·les, l'Estat espanyol i el francès pressionen perquè s'aixequi la veda sobre la pesca de l'anxova a la mar Cantàbrica, en vigor des de l'estiu de 2005 per alt grau de perill d'extinció de l'espècie.


Per a EU, no s'hauria d'aixecar la veda fins que no estigui garantida la capacitat reproductiva de l'anxova, i ens sumam a la proposta de les organitzacinos ecologistes que han reclamat que els 27 aprovin restriccions per protegir altres espècies en perill, com els tiburons o la tonyina, i mesures per evitar els "descartes" (captures no desitjades de peixos que, després de morts, són llençats a la mar).

 

AVUI IB3 EMET UN REPORTATGE SOBRE URUGUAI, EL FRONT AMPLI I LA FIGURA DE PEPE MÚGICA

 

Actualment el Front Ampli assumeix el seu segon mandat a Uruguai. Les eleccions uruguaies portades a terme en la seva segona tornada el passat 29 de novembre ratificaren en el govern al successor de Tabaré Vásquez al exguerriller tupamaro José 'Pepe' Mújica.

Els resultats donaren la victoria al Front amb una àmplia majoría de vots davant la coalició de dreta entre els partits Nacional i Colorado, amb una diferència de més del 9 per cent de tots els vots computats. I això a pesar de la campanya 'bruta' duta endavant per aquestes forces, en el afany de recuperar el poder a Uruguai.

El Front Ampli, liderat per la fòrmula José Mujica-Danilo Astori, altra vegada aconseguí la majoria parlamentària amb el que li permet afrontar cinc anys de govern amb la tranquilitat de poder governar sense necessitat de coalicions amb altres forces.

El FA es planteja seguir el curs del govern anterior i aprofundir en els canvis ja assolits i arribar a altres metes. La majoría parlamentària del FA assegura governabilitat i estabilitat avui mes que mai necessàries per a dur endavant el seu programa, equilibri entre les forces components de la coalició d'esquerra, serietat en la conducció econòmica i social.

Ja sabeu, aquesta nit, devers les 23'50 hores a l'espai 'L'hora del documental' d'IB3 Televisió s'emetrà un reportatge sobre l'Uruguai i la figura de Pepe Múgica.

Share This