EU: EL PP HAURIA DE PARLAR MENYS I SUBSCRIURE EL CODI ÈTIC

 

Davant les acusacions de Francesc Fiol, portaveu del PP, que el codi ètic és un "salvoconducte" per salvar el Pacte, des d'EU el que consideram és que haurien de parlar menys, i subscriure'l, enlloc de dedicar-se a cercar les contradiccions dels altres.


Per a EU, el PP no té legitimitat per parlar de corrupció, mentre mantengui a les seves files, i en primera fila del parlament, a persones com Joan Cardona, sobre el qual pesa ja la sospita més que fundada i recollida a l'informe d'una jutgessa d'instrucció que a la seva actuació, com a Conseller de l'anterior govern, hi ha indicis clars de delicte i d'enriquiment personal.

 

Per tant, el que hauria del PP és dir públicament si està disposat a subscriure aquest codi, que amb totes les seves insifuciències, almenys marca uns mínims per a l'assumpció de responsabilitats polítiques, i no demanar explicacions al Pacte sobre el mateix.

 

EU ES SOLIDARITZA AMB EL SINDICALISTA DE LA MENORQUINA, DIEGO MOYÀ

 

Des d'EU ens solidaritzam amb el company Diego Moyà, històric sindicalista acomiadat per l'empresa Kalise Menorquina, empresa de gelats en la qual treballava des de feia més de quinze anys. A en Diego li han aplicat un "acomiadament objectiu" per una suposada "ineptitud sobrevinguda", en base a un informe mèdic del servei de prevenció de l'empresa que assenyala que després d'un infart de cor que va patir, continuar amb la feina pot tenir riscs, i se li aplica un acomiadament objectiu amb la indemnització mínima.


Des de la CGT tenen clar que el que molesta de Diego és el seu compromís en en defensa dels treballadors i treballadores de la Menorquina, i en demanen la readmissió. Des d'EU ens hi solidaritzam, i denunciam que, novament es produeixin fets com aquests que atempten no sols contra el dret al treball, sinó contra la llibertat sindical.


Avui a les 11 h. Haurà concentració de delegats/des sindicals en protesta, davant la Menorquina, al Polígon de Son Castelló.

 

AVUI TROBADA DE L'ASSEMBLEA D'EU-PALMA

Convidada de la Coordinadora, Emylse Mas


Arriba el final d'uny any intens i complex per a la nostra organització. Des d'Esquerra unida de Palma, volem compartir amb tots i totes algunes reflexions, i sobretot donar la més sincera enhorabona a tots els companys i companyes que contribuiu des del vostre compromís polític, dia a dia al vostre treball i al carrer, en fer de la nostra organització una força útil i un referent visible en la defensa dels interessos de la ciutadania.


Tenim il·lusionants reptes polítics per endavant que ens han d'encoratjar a continuar la nostra tasca per a la transformació social: la construcció d'alternatives a la crisi, de lluita contra la corrupció, l'impuls del procés constituent, i com no la tasca incessant d'eu a les institucions en la nostra acció de govern per contribuir a aconseguir aquests objectius.


Aprofitarem també, per presentar-vos el primer número del butlletí informatiu de la nostra assemblea, així com el web d'EU-Palma, acomiadar l'any amb bona companyia i fer un brindis per a celebrar l'arribada del 2010.

 

L'ESTAT ESPANYOL LIDERA L'ÍNDEX DE MISÈRIA DE LA REVISTA MOODYS

 

Segons l'agència britànica de qualificació creditícia Moody's, l'Estat Espanyol és l"economia avançada" amb més risc financer, i es situa en el primer lloc de l'anomenat "índex de misèria".

Aquest índex, es basava inicialment en una combinació de preus i desocupació, amb la incorporació d'altres ítems, com ara el dèfitit fiscal.

La crisi és més greu a Espanya, segons assenyala l'informe, perquè la tendència de la seva economia va ser inflada pel ràpid creixement de l'endeutament al sector privat o, dit en altres paraules, que l'economia especulativa en aquests anys ha estat molt més important que l'economia productiva, i ara els treballadors i treballadores són els que paguen les conseqüències.


Un dels aspectes més notables de l'informe és que assenyala que no ens podem permetre "el luxe" d'esperar a què la recuperació arribi si no s'estableixen mesures com ara una reforma fiscal important, tal i com venim reclamant des d'EU. No parla, no obstant, de la reforma laboral tan demanada per la patronal.

EU PRESENTA UNA ESMENA DE CINC PUNTS A LA PROPOSICIÓ DEL PSOE SOBRE AMINETU HAIDAR

David Abril, Coordinador d'EUIB 'El PSOE canvia la pressió al govern de Marroc per la pressió al Polisario'

Des d'EU volem manifestar la nostra indignació pel canvi d'estratègia del govern espanyol i del PSOE, que ahir va animar el Frente Polisario a "abandonar l'immobilisme", en relació a la situació que està travessant Aminatou Haidar, que avui compleix 31 dies en vaga de fam, amb l'argument que "no es pot reconèixer el suïcidi" com un mitjà extrem de lluita.


Per a EU, a qui hauria d'estar pressionant Espanya sense complexos és al Regne de Marroc, a qui el PSOE li reconeix l'"única sortida possible" al conflicte saharauí, que és "un Sàhara dins un gran Estat marroquí", una manera si més no estranya de pressionar el país veí, en la nostra opinió.

EU ha fet una esmena de cinc punts que presentarà a la proposició no de llei que el Grup Parlamentari socialista ha denominat 'sobre solidaritat amb la sra. Aminetou Haidar' i que tots els grups parlamentaris van debatir al Ple d'ahir dimarts.

El portaveu parlamentari d'EU, Gaspar Llamazares, ha traslladat aquesta esmena a d'altres grups de la Càmara buscant un acord sobre les parts a modificar del texte del psoe i per aconseguir el consens necessari.

EU vol que el text reculli referències explícites a la vigilància dels 'drets humans' a Marroc, a la celebració del 'referèndum' per a l'autodetermminació del poble sharauí que recull la ONU i que es reclami directament 'sense més dilació, el retorn immediat de la Sra. Haidar al Sàhara Occidental'.

SOLIDARITAT AMB EGUNKARIA, TANCAT FA SIS ANYS

Des d'EU volem reiterar el nostre rebuig al procés contra el diari "Egunkaria", sis anys i deu mesos després del seu tancament.Volem fer públic el nostre suport al diari basc, així com als cinc encausats en aquest procés: Joan Mari Torrealdai, Iñaki Uria, Martxelo Otamendi, Txema Auzmendi i Xabier Oleaga, ja què la nostra formació sempre ha defensat i defensarà els drets d'informació, d´expressió i de llibertat de premsa.


No té cap justificació que `Dignidad y Justicia´ i l´Associació de Víctimes del Terrorisme (AVT) mantinguin l´acusació contra la publicació i els periodistes encausats, tenint en compte que la Fiscalia va desestimar el cas.

Share This