L’assemblea està  ultimant un Pla d’ocupació municipal per a que sigui elevat a plenari per part dels regidors i regidores del Bloc

david_abril-juli_obrador_171209
Davant la crisi, hi ha alternativa. I aquesta és real i factible, amb mesures i propostes concretes des de l’esquerra. Juli Obrador, coordinador d’Esquerra Unida de Felanitx i David Abril, coordinador d’Esquerra Unida de les Illes Balears, les exposaren a la ciutadania, en un acte obert, el passat 17 de desembre, a la Casa de Cultura de Felanitx.

Algunes d’aquestes mesures es concreten en la creació d’un Pla d’ocupació i Formació  lligat al suport a una economia real i creadora de llocs de treball, potenciar els nous jaciments de feina com el desplegament de la llei de dependència, de l’educació 0 a 3 anys o un pla de reforma de l’habitatge residencial. Un clar recolzament al sector públic, invertint el model privatitzador, com per exemple la intenció de l’ajuntament de Felanitx de privatitzat el servei d’aigües, així com recuperar altres serveis privatitzats. Aquestes es combinarien amb d’altres, de caire més supramunicipal com l’adquisició d’habitatge, de part del més d’un milió de vivendes noves sense ocupar, per a oferir en règim de lloguer moderat, la necessària lluita contra el frau fiscal i l’economia submergida, una reforma fiscal progressiva (que pagui més qui més tengui), o el plantejament d’un nou model productiu, entre d’altres.

Actualment, s’està acabant d’enllestir aquest document, amb aportació de diferents agents socials (sindicats, associacions, etc). Posteriorment, serà presentat a plenari municipal per part dels regidors i regidores del Bloc.

Share This