EL PP COM A “ALTERNATIVA AL PACTE”: CORRUPCIÓ, CLIENTELISME I ESPECULACIÓ

 

Des d’EU volem rebutjar de ple l’actitud del Partit Popular (PP), qui a pesar de tenir una responsabilitat directa en tot allò que té a veure amb la corrupció heretada de l’anterior legislatura, s’ha dedicat en les darreres setmanes a acusar el Pacte d’inestabilitat i paràlisi.

Una paràlisi que no ha existit, com demostra la intensa activitat parlamentària i de gestió que s’ha desenvolupat, i una inestabilitat política a la qual, en tot cas, el PP hi ha contribuït enormement, des del moment en què enlloc d’assumir cap mena de responsabilitats polítiques pels nombrosos casos de corrupció que tenen oberts (de fet, tenen tres diputats imputats al Parlament, i el seu ex-president pendent de comparèixer), han volgut donar lliçons als altres, repetint com un “disc rallat”, en paraules del seu president provisional, que són l’alternativa, i és cert: són el retorn a la corrupció, el clientelisme, la mala gestió i el desenvolupisme.

DEMÀ ESQUERRA UNIDA IB BRIDA AMB TÚ PEL 2010!

 

LA ILP CONTRA LES CORREGUDES DE BOUS ARRIBA AL PARLAMENT CATALÀ

 

Des del grup parlamentari d’ICV-EUiA han manifestat la seva satisfacció per l’admissió a tràmit de la ILP sobre les curses de braus que ha de donar lloc a una llei que prohibeixi amb aquesta festa a Catalunya.

Aquesta és la primera ILP que es pot treballar en ponència al Parlament des de l’aplicació del nou reglament, ha destacat la portaveu del grup Dolors Camats alhora que ha assegurat que espera poder fer un debat plural i escoltar tothom durant les compareixences. Camats ha anunciat que els 12 diputats del grup d’ICV-EUiA han votat en contra de les esmenes a la totalitat presentades per PSC, PP i Ciutadans per una clara protecció dels animals. “Lamentem que hagin volgut tapar una debat que és de protecció d’animals amb una debat identitari o un debat sobre les llibertats”, ha afegit Camats en referència a les intervencions dels grups que han presentat les esmenes.

Per la seva banda, el diputat Francesc Pané ha estat l’encarregat de defensar la tramitació de la ILP. En la seva intervenció en el debat del ple del Parlament ha volgut recollir l’esperit de totes aquelles persones que han donat suport a la ILP apostant per acabar amb les curses de braus perquè són un espectacle cruel i incívic i ha mostrat la necessitat de modificar les pràctiques que comportin tortura als animals, perquè són l’espectacle públic d’un martiri. Per a Pané, cap sacrifici no és justificable sota la raó d’una estètica tràgica, dramàtica o còmica- quan l’última escena és la mort exhibida i aclamada després del turment que alimenta la por o la ràbia de l’animal.

FRACÀS DE LA CIMERA DE COPENHAGUE

 

Des d’EU ens sumam a les veus de les ongs i organitzacions ecologistes que denuncien que la Cimera de Copenhague no ha servit ni per arribar a acords concrets ni vinculants i només s’ha aconseguit una declaració genèrica sense compromisos ni en les emissions ni en l’aportació de recursos. També s’ha posat de manifest la debilitat de la UE amb el text pactat per la Xina i els EEUU, i no hi hagi hagut cap mena d’estratègia de lideratge de la UE , que s’ha vist superada per les grans potències.

Per això, res no ha quedat del “lideratge en la lluita contra el canvi climàtic” que havia defensat Zapatero, que no ha fet els deures ni tan sols a casa seva. No obstant, per a EU, durant la presidència espanyola de la UE, el govenr espanyol té l’obligació de dissenyar noves estratègies per aconseguir compromisos vinculants, que són els únics eficaços.

En relació a Kyoto, es pot dir que la humanitat ha fet un pas enrera, i s’ha desaprofitat a pesar de les expectatives l’oportunitat d’arribar a un acord jurídicament vinculant, dotat amb recursos econòmics i amb compromisos per a les parts en línia amb la proposta que havien fet Brasil i l’Índia, per una reducció d’emissions del 40% i un fons de compensació que estigués liderat per Nacions Unides.

Una altra estampa que ens deixa Copenhague és la de la repressió a les ongs i els activistes contra el canvi climàtic que reclamaven aquests compromisos concrets, entre ells el director de Greenpeace Espanya, Juan López de Uralde, que roman empresonat per la seva acció de protesta amb delictes que sumen fins a sis anys. Des d’EU exigim el seu alliberament immediat.

EL GOVERN ESPANYOL RECONEIX PER PRIMERA VEGADA L’OCUPACIÓ DEL SÀHARA

Per a EU, el preu que ha pagat l’Estat espanyol per les “gestions” perquè Aminatou Haidar tornàs a El Aaiun ha estat “ben car”. De fet, és la primera vegada que un govern de l’Estat espanyol reconeix explícitament l’ocupació marroquina, tal i com recull la declaració feta públia divendres per part del Ministeri d’Exteriors, que assenyala que “Espanya constata que la llei marroquí s’aplica al territori del Sàhara Occidental”.

Cal recordar que la Secretaria General de NNUU va assenyalar el 2002 que els territoris del Sàhara occidental no són baix l’exercici dels drets sobirans del Marroc, sinó que com a territori no autònom tenen un estatus jurídic sobre la base del principi de l’autodeterminació, l’aplicació dels convenis de Ginebra sobre protecció dels conflictes armats, i l’aplicació del principi pacífic de controvèrsies.

Des d’IU, l’eurodiputat Willy Meyer ha demanat al govern espanyol que defensi el dret internacional i les resolucions de les NNUU, i que no reconegui la sobirania de Marroc sobre els territoris ocupats i els seus recursos, i que defensi i exigeixi la celebració del referèndum d’autodeterminació.

L’alineament del govern espanyol, segons Meyer, coincideix amb la celebració de la cimera UE-Marroc durant la presidència espanyola europea, en un moment en què les violacions dels drets humans als territoris són continuades.

Share This