rosabuenoAhir morí na Rosa Bueno, una lluitadora, una companya. Morí acompanyada dels seus, després d’una llarga malaltia contra la qual va lluitar amb coratge, com havia fet tota la vida per canviar la ciutat i fer-la justa i participativa.

El Velatori serà al tanatori de Bon Sosec des de les 10 h d’avui fins a les 21 h, i a les 20 h es celebrarà un acte civil de comiat al mateix lloc.


Han estat molts anys de militància i compromís, que va començar a la Joventut Obrera Cristina (JOC) al barri de Es Rafal i més tard, a la transició política, liderant el moviment veïnal a Palma, treballant per cohesionar els barris i la seva gent, construint democràcia i participació des d’abaix, també fou candidata per IU.


En 2008 Rosa recolçava la instalació d’un centre social per a marginats amb aquestesparaules: ‘Al meu barri de Sa Gerreria tenim un centre de ‘transeunts’i a d’altres hi dormen alcohòlics; assumim que la misèria i la marginació que genera aquesta societat nostra és un poc entre tots, i entre tots debem acollir-la’.


Els seus amics i amigues d’EU la recordarem sempre, i el seu exemple de compromís ha de ser un referent davant l’avanç imparable de l’individualisme i la manca de participació que na Rosa sempre va combatre.

Share This