14 carrosses, 11 comparses i més de 250 persones composaran la desfilada reial donant animació a una de les nits més màgiques de l’any.

cavalcada_de_reis_foto_1El Regidor de l’Àrea de Benestar Social, Participació i Cultura, Eberhard Grosske ha presentat avui en roda de premsa el que el proper dia 5 de gener serà la cavalcada amb la que Palma rebrà als tres Reis Mags d’Orient. A l’acte han assistit també alguns dels patrocinadors de la desfilada.

Tal i com ha explicat el Regidor, la cavalcada de reis és l’acte més multitudinari de la ciutat de Palma, pel que es mereix una organització i una vistositat en sintonia amb l’acollida de públic. Per això el recorregut serà el mateix de l’any passat, ja que els carrers amples possibiliten una major visibilitat i major assistència d’espectadors. L’horari en canvi s’adelantarà fins les 18 hores, de manera que els espectadors puguin distribuir-se per tot el recorregut de la desfilada i gaudir del seu pas pels carrers més amplis del final del recorregut, com ara el pas pel Passeig del Born, sense que es faci massa tard per als infants.

Així mateix, el recorregut disposarà d’espais reservats per a persones amb necessitats especials, com ara dues carpes per a nins que pateixen malalties com la fibrosi quística o el càncer, cinc tarimes per a persones discapacitades i una àrea de cadires al Passeig Mallorca pensada per a persones majors i dones embarassades. Grosske també a destacat que les més de 4 tones de caramels que es repartiran durant la cavalcada seran tots aptes per a persones diabètiques i celíaques.

Antoni Socíes, director artístic de la cavalcada, ha explicat que en l’edició d’enguany s’ha prioritzat la vistositat i l’espectacularitat de la desfilada, per a que totes les persones que hi assisteixin, tant si es troben a primera com a la quarta fila, puguin gaudir de l’esdeveniment com si n’hi formessin part.

Per això, aquest 2010 cada rei desfilarà sobre la seva pròpia carrossa, acompanyat pels seus patges reials i unes comparses de més de 40 persones cada un que ballaran i en algun moments també tocaran música en directe. Així mateix, com a novetat respecte a l’any passat, els nins tindran la possibilitat de entregar les seves cartes directament als reis mags durant la desfilada, ja que hi haurà cartes reials per a recollir-les. Així mateix, els nins que ja siguin grans per dur xumet podran dipositar-lo a una carrossa especial i rebran un regal a canvi.

Per últim, Socíes ha destacat l’increment en nombre de persones que participaran en l’animació de la cavalcada, que ha assenyalat que serà de més de 250. Així, hi haurà un total d’onze comparses i 14 carrosses, totes acompanyades de música i llums.

El recorregut de la cavalcada finalitzarà a la Plaça de Cort, on els Reis Mags arribaran amb les seves carrosses i els seus patges reials acompanyats per una comparsa. A Cort hi haurà l’actuació d’una coral i una xocolatada com a fi de festa.

Per finalitzar la roda de premsa, el Regidor de Participació Ciutadana ha fet entrega del premi al guanyador del concurs de cartells de la cavalcada de reis 2010 a Christian Bonet, autor de l’obra Penses que és una nit més?

Share This