Amb un pressupost més auster, degut a la situació de crisi econòmica, les festes no rebaixaran el nivell d’activitats ni la qualitat dels esdeveniments

cort_080110La Batlessa de Palma, Aina Calvo, i el Regidor de l’Àrea de Benestar Social, Participació i Cultura, Eberhard Grosske, han presentat avui en roda de premsa el programa de les festes de Sant Sebastià 2010, que començaran el proper dia 16 de gener fins el dia 24.

Calvo ha explicat que, tot i comptar amb un pressupost més auster, que redueix la inversió en festes al voltant d’un 10% respecte a l’any passat, la Ciutat de Palma no pot renunciar a la bauxa i a la diversió amb motiu del seu patró. Així mateix ha agraït la col·laboració de totes les empreses, institucions i entitats que en un nombre cada vegada major participen en l’organització d’aquestes festes i que, al cap i a la fi, són les que fan possible que es puguin continuar celebrant en aquests moments de major dificultat econòmica.

Per la seva banda, Eberhard Grosske ha destacat que en aquest Sant Sebastià 2010 es materialitza el canvi polític que ha viscut la ciutat de Palma en matèria d’organització festes. En primer lloc, ha ressenyat que són les primeres festes que s’organitzen amb un Pla Director de Festes Populars aprovat pel plenari municipal, que és el que garanteix que les festes siguin vertaderament patrimoni de la ciutadania, i no d’un govern ni d’un partit polític. Així mateix, enguany per primera vegada la participació ciutadana ha estat protagonista en l’organització de la Revetla de Sant Sebastià, ja que les decisions han estat preses en el si de la Comissió de Festes Populars, formada per 13 entitats ciutadanes més tots els partits polítics amb representació municipal.

Així mateix, Grosske ha destacat especialment la implicació de les empreses i entitats que col·laboren en l’organització d’aquestes festes, entre els que es troben Gesa-Endesa, Sa Nostra, Sol Melià, El Corte Inglés, La Caixa, 40 Principales, Cadena 100 i enguany també s’han sumat Europa FM, la Coordinadora de Festes Populars i El Loco Circo de la Vida, que també organitzaran concerts i activitats en el marc d’aquestes festes.

La incorporació  d’aquests nous col·laboradors ha permès ampliar el nombre de places que serviran d’escenaris per a la Revetla, que passa de 7 places a l’edició del 2009 a un total de 10 per al Sant Sebastià d’aquest any. A les ja tradicionals places de Cort, Espanya, Major, St. Francesc, Sta. Eulàlia, Joan Carles I i la Reina s’afegeixen enguany la Plaça del Mercat, la dels Patins i la de l’Artesania. Aquesta ampliació de places ha permès també incloure una major varietat d’estils musicals, a fi de tenir unes festes per a tots els públics. Així mateix, enguany es podran consultar i escoltar tots els grups que participen a la Revetla de Sant Sebastià a través de l’agenda sonora local Macrofono (www.macrofono.es/santsebastia). Tal i com va acordar la comissió de festes, més d’un 50% d’aquests grups són de les Illes Balears i entorn a un 25%  canta en llengua catalana.

A banda de la Revetla, la programació de les festes comptaran també amb els esdeveniments ja característics d’altres edicions com són ses Beneïdes de Sant Antoni, el pregó de festes, que enguany anirà a càrrec de la Terremoto de Alcorcón, les projeccions audiovisuals a la façana de Cort i l’aTIÀr Foc. A més, enguany tindrà lloc la celebració del macroconcert, contemplat al Pla Director de Festes Populars, de pagament de Fito & Fitipaldis y La Cabra Mecànica que estarà ubicat al nou recinte de Son Fusteret.

Share This