aeropuerto-palma-mallorcaLa proposta de Blanco no sols no beneficia Balears, sinó que obri la porta a la dependència d’un monopoli privat.

Per a EU, la proposta presentada ahir per José Blanco és del tot dedepcionant, i no és d’esquerres. L’única cosa que ha concretat el govern centrat, pel moment, és la substitució del monopoli centralitzat de la gestió de l’aeroport de l’Estat per una privatització parcial, en aquest cas del 30% de la gestió dels serveis. Per a EU, les pèrdues d’AENA no són ocasionades per la gestió pública, sinó per la centralització total, sense considerar la diversitat dels diferents aeroports.

No hi ha, pel moment, cap element sobre la taula que apunti cap a un model de gestió descentralitzada, de proximitat, que permeti que en el cas de Balears, poguem intervenir en aquesta gestió en defensa dels nostres interessos socioeconòmics i estratègics, ans al contrari, l’aposta per la privatització del 30% d’Aena obri la porta a què si hi ha un nou govern del PP, s’acabi privatitzant del tot com ha passat amb altres empreses públiques.

Per altra banda, ens preocupa que aquest inici de privatització del monopoli obstaculitzi seriosament qualsevol reforma que realment possibiliti la gestió individualitzada i de proximitat dels aeroports, tal i com reclamam històricament des de Balears, ja que la gestió dependrà novament ja no sols de l’Estat central, que sempre pot cedir competències, sinó de companyies transnacionals que no entenen de particularitats ni d’interessos públics.

A més, s’ha de tenir en compte, analitzant les dades que va facilitar ahir el Ministeri de Foment, que Palma ha estat dels pocs aeroports de l’estat que aquest any han tengut beneficis, excloent Madrid i Barcelona, que han rebut fortes inversions i encara així n’han sortit perjudicats per la crisi. Cal recordar que els aeroports de les Illes Balears comporten el 14% del trànsit aeri nacional i només reben un 6% del pressupost total d’AENA.

Share This