El coordinador general d´EUiA i el d´EUIB, Jordi Miralles i David Abril, s´han reunit avui a Barcelona per desenvolupar treballs en comú

miralles_abril_260110Aquest matí s´han reunit a Barcelona Jordi Miralles, coordinador general d´Esquerra Unida i Alternativa /EUiA) i David Abril, coordinador general d´Esquerra Unida de les Illes Balears (EUIB). Aquesta trobada respon al compromís d´ambdues formacions d´esquerres d´intercanviar periòdicament opinions sobre la situació política i de desenvolupar treballs en comú.

Abril i Miralles han coincidit “en el compromís de contribuir a noves majories d´esquerres de govern a Balears i a Catalunya”. Per EUiA i EUIB “seria un retrocés social, econòmic, mediambiental i per l´autogovern, que la dreta recuperés el govern a les Illes i a Catalunya”, per la qual cosa defensen “la necessitat d´avançar en la unitat de les forces d´esquerres”, “complir els acords programàtics governamentals” i “mobilitzar la gent treballadora, joves i abstencionistes crítics d´esquerres”.

Jordi Miralles ha explicat “el decàleg per l´Europa social” que EUiA farà arribar a la cimera de ministres de Treball de la UE, que se celebrarà aquest dijous 27 de gener a Barcelona. Per la seva part, David Abril ha explicat “les propostes per la Europa de pau, sense bases i desnuclearitzada”, que EUIB presentarà a la cimera de ministres de Defensa de la UE que tindrà lloc a Palma el proper 24 de febrer.

Els coordinadors d´EUiA i EUIB han manifestat la coincidència en impulsar “la proposta federalista per un Estat espanyol plurinacional, pluricultural i plurilíngüe” i elaborar “una agenda temàtica, de propostes i d´acció” per a continuar desenvolupant en comú.

Share This