A partir de demà s’iniciarà una campanya per a que la ciutadania pugui aportar fons amb els que comprar aliments per a les persones més necessitades de Ciutat
 
ajpalma_280110El Tinent de Batlessa i Regidor de l’Àrea de Benestar Social, Participació i cultura, Eberhard Grosske, ha anunciat avui en roda de premsa que El Corte Inglés i Alcampo són els primers centres comercials on, a partir de demà, s’iniciarà una campanya de recollida de fons per a que totes les persones que ho desitgin puguin col·laborar amb el programa de repartiment d’aliments que du a terme la Regidoria de Benestar Social, juntament amb la plataforma d’entitats cíviques de lluita contra la fam. Als 70 supermercats de la cadena Eroski, la campanya començarà d’aquí a quinze dies.
 
Des de demà divendres, a les caixes dels centres comercials esmentats, tots els clients tindran a la seva disposició un targetó d’Aliments en Xarxa que representa una aportació simbòlica de 50 cèntims d’euro. Un mateix client pot passar per caixa tants targetons com vulgui, de forma que la aportació econòmica es pot adaptar a les possibilitats de cadascú.
 
Per donar inici a la campanya, des de demà i durant tota la setmana que ve, un equip de voluntaris estarà present als centres comercials, oferint als clients tota la informació sobre el programa, els seus objectius i les fites aconseguides fins ara. Des de que el programa es posés en marxa al mes de juny de l’any passat, s’han repartir més de 120 tones d’aliments, arribant a 915 famílies, que representen al voltant de 3.000 persones.
 
Aquesta crida a la col·laboració de la societat civil és deu a que, en un primer moment, Aliments en Xarxa es va dedicar només a la distribució dels aliments excedents de la Unió Europea, que la Creu Roja cedeix a l’Ajuntament de Palma. Degut a la situació de crisi econòmica, aquestes quantitats bastant altes d’aliments es varen demostrar insuficients per a atendre a tota la demanda de persones que no podien accedir a aliments bàsics, de manera que la Regidoria de Benestar Social va iniciar vies de recaptació de fons i aliments.
 
És important destacar que actualment ja hi ha 21 entitats ciutadanes implicades directament en el programa, deu de les quals són associacions de veïns, i que és a partir de la col·laboració de la societat civil que un programa d’aquestes característiques pot esdevenir realment efectiu. En aquest sentit, Margalida Sansó, representant de l’associació de veïns dels districte Platja de Palma i membre de l’equip de voluntaris d’ Aliments en Xarxa, ha agraït i ressaltat la importància de la col·laboració de totes les persones, tant dels centres comercials, com de l’Ajuntament de Palma, com de la ciutadania, per fer que aquest programa sigui un èxit i es pugui ajudar al gran nombre de persones que es troben en situació de necessitat.
 
Així mateix, Antonio Sánchez, representant de El Corte Inglés, i Jorge Ramírez, representant de Alcampo, han manifestat la seva satisfacció per poder col·laborar en un programa d’aquestes característiques, amb la intenció de que es recullin el màxim de fons possibles perquè ningú passi fam a Palma.
 
 
ENTITATS QUE COMFORMEN LA XARXA D’ALIMENTS:
 
AVV SON RAPINYA, AVV SON DAMETO, AVV CAMP D’EN SERRALTA, AVV BONS AIRES, AVV SON OLIVA, AVV CAMP RODÓ, AVV SON FORTEZA, AVV RAFAL NOU, ASSOCIACIÓ DE VEÏNS I VEÏNES DEL DISTRICTE PLATJA DE PALMA, AVV DEL POLÍGON DE LLEVANT, VEÏNS SENSE FRONTERES, MALLORCA SENSE FAM, ASSOCIACIÓ DE DONES LLATINOAMERICANES, ASSOCIACIÓ DE COLOMBIANS DE BALEARS, PARRÒQUIA SANT PAU, PARRÒQUIA SON ROCA, CLUB ELSA, FUNDACIÓ PATRONAT OBRER, CSI SA INDIOTERIA, FUNDACIÓ DEIXALLES.

Share This