joves_eu_logoEn aquests dies ha tengut lloc l’assistència de Miquel Nadal al plenari de Cort de dia 25 de gener i la renúncia d’UM al seu Consell Polític del mateix dia, a prendre una decisió sobre la situació d’incompliment del codi ètic, que estableix que han de deixar els seus càrrecs aquells responsables polítics sobre els que un jutge hagi decretat mesures cautelars, com és el cas del Sr. Nadal al que se li va retirar el passaport (mesures cautelars).

Des de Joves d’EU valorem que aquests fets representen el trencament definitiu del pacte per part d’UM. Després d’haver se li donat un temps més que raonable per decidir si volien estar pel compliment o per l’incumpliment flagrant del pacte i el seu codi ètic, tant el Sr. Nadal com la seva formació UM, s’han decidit per la segona opció, que fa impossible el mantenir una majoria als tres àmbits d’aplicació del pacte de 2007 (CAIB, Consell de Mallorca i Cort).

Ara toca que les forces que encara estan pel compliment del pacte actuïn en conseqüència i no comparteixin majories amb UM. Exigim al PSIB, com formació que lidera els governs del pacte, cessi als càrrecs executius d’UM i els faci abandonar l’àmbit de la majoria.

Des de Joves d’EU feim una crida a l’organització que ens representa, Esquerra Unida, i per extensió als partits que integren el Bloc per Mallorca, que és sumi a aquesta exigència i actuï activament per la seva realització, deixant d’assistir als àmbits de la majoria a on es coincideixi amb càrrecs executius d’UM.

Share This