Normal 0 21 La nova etapa d’aquest departament del Consell de Mallorca, serà de continuïtat amb la línia iniciada l’anterior equip responsable d’Interior

Normal 0 21

guillem_bauca-miquel_rosello_josep_mallol-290110Així ho han expressat Miquel Rosselló, conseller de Cooperació Local i Interior i els nous directors insulars d’Emergències i Funció Pública, Guilem Baucà i Josep Mallol, avui matí en la presentació de les previsions i el pla d’execucions per al 2010.

L’objectiu prioritari, en quan al servei d’emergències, és la seva modernització, que afectarà tant als recursos humans com a l’equipament. Per a Rosselló, és una necessitat imperiosa, ja que la situació d’estancament venia de molt enrera. És a partir d’aquesta legislatura quan es va començar a incrementar el seu pressupost i la proposta d’un pla de modernització.

Les mesures més imminents contemplen un augment de plantilla, amb la convocatòria de la contractació de 30 nous bombers. Sumats als 180 actuals, el cos de bombers ja es situaria en els índexs marcats homologats. El seu vestuari es canviarà, per un de nou ja adequat a la normativa vigent i perquè la majoria presentava una situació de desgast evident. El vestuari nou vendrà acompanyat d’unes noves taquilles preparades per albergar-ho correctament. Aquesta important inversió estarà enllestida en els propers mesos.

El parc mòbil també rebrà una forta inversió, amb nous equipaments, com la incorporació de nous vehicles, noves bombes urbanes, rurals i fins i tot una especialitzada per a espais portuaris, en aquest cas a Alcúdia. Noves escales per a les zones de Manacor, Inca i Calvià, especialment indicades per a instal·lacions hoteleres i una nova unitat de transport canina, entre d’altres.

Els parcs de bombers també són objecte de millora i acondicionament, A Sóller, Llucmajor i Felanitx, s’unirà Artà i, un poc més endavant, Inca. En les noves reformes ja es fan vestuaris separats, coincidint amb la incorporació de dones bombers.

Finalment, Roselló ha expressat la seva voluntat d’incrementar la cooperació i la col·laboració entre les diferents institucions amb competències d’emergències i caminar cap a una sola estructura única a Mallorca, més racional, sempre sumant des del que ja hi ha. En aquest sentit el conseller de Cooperació Local i Interior i el director insular d’Emergències ja han mantingut una primer reunió amb els seus homòlegs al Govern Balear i Cort.

En quan a Funció Pública, responsable de la gestió del personal del Consell de Mallorca, el seu nou director insular ha reconegut que la seva tasca, malgrat la seva importància, no es viu en clau pública sinó interna. Ha recordat alguns dels objectius que s’han marcat per a aquesta legislatura com són les millores en la gestió informàtica en el capítol 1 o la carrera professional.

Share This