Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:”Tabla normal”; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:””; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:”Times New Roman”; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}

Esquerra Unida de Felanitx sosté que la privatització de la distribució de l’aigua a Felanitx generarà un dèficit d’inversió en les infraestructures, no crearà llocs de feina de qualitat i repercutirà negativament en els serveis que reben actualment els veïns de Felanitx, empitjorant la distribució i la qualitat de l’aigua tal i com ja està passant a Porto Colom.

agua-grifoEn aquest sentit, Juli Obrador, coordinador d’Esquerra Unida de Felanitx, afirma que ja tenim un exemple dintre del municipi del que representa privatitzar la distribució de l’aigua. A Porto Colom, la distribució de l’aigua en mans d’una empresa privada ha conduït a una manca d’inversió en infraestructures, a una distribució de l’aigua menys salubre i menys potable. Tot plegat constitueix un empobriment gradual del servei que reben els veïns del nucli costaner d’ençà que es deixà en mans privades.

A més, des d’EU de Felanitx es sosté que l’equip de govern del PP de Felanitx podria estar fent deixadesa en les seves funcions en la defensa dels interessos generals dels ciutadans de Porto Colom. L’ajuntament ha de fer complir el plec de condicions que va permetre, al seu dia, la concessió de la gestió de l’aigua a Porto Colom a mans privades. Aquest fet podria constituir, més enllà d’una irresponsabilitat política, una il·legalitat ja que l’ajuntament és en darrer terme qui té les competències i l’obligació de vetllar per la defensa dels interessos generals dels ciutadans del municipi.

En aquest sentit, EU de Felanitx, mitjançant el seu grup institucional del BLOC, elevarà una proposta a l’equip de govern municipal per tal de que es creï una comissió que determini si l’empresa concessionària de les aigües està incomplint el plec de condicions. Així, en cas de donar-se el més que provable incompliment, sol·licitarà que l’ajuntament recuperi la gestió directe i pública de la distribució de l’aigua a Porto Colom. Alhora, es demanarà que s’estudiï un pla, amb caràcter urgent, que permeti millorar la xarxa de distribució i la qualitat de l’aigua al nucli costaner.

Per altra banda, des d’EU de Felanitx, insisteixen que la privatització dels serveis essencials no condueix a una millora dels mateixos, ja que sota qualsevol privatització hi ha diners públics, del conjunt de les contribucions i imposts dels veïnats que acaben en butxaques privades i de particulars. En contraposició, una bona gestió pública, permet, entre d’altres coses, i en moments de crisi com el que estan patint també els felanitxers (amb un 22% d’aturats), utilitzar l’ajuntament com a instrument dinamitzador de l’economia local i crear llocs de feina de qualitat, especialment pels sectors més desafavorits.

Share This