logo_euib

DAVANT ELS CASOS DE PRESSUMPTA CORRUPCIÓ QUE AFECTEN UM

Davant la investigació de la Fiscalia Anticorrupció que s’ha saldat amb la detenció de 13 persones en les darreres hores, tres d’elles alts càrrecs d’Unió Mallorquina de la present legislatura, des d’Esquerra Unida de les Illes Balears volem fer públic que:

  1. Aquest Pacte del qual formam part ha de marcar una línia divisòria clara i nítida contra la corrupció. Les forces governants han facilitat la tasca de la fiscalia en aquests mesos, i la resposta al cas “Voltor” ha estat ràpida, amb la destitució dels implicats (més enllà del que digui o “proposi” UM). La proposta d’UM de “cessar temporalment” les persones detingudes i les que es detenguin d’ara endavant, “més enllà del codi ètic”, ens sembla, front a això, un gest absolutament buid de contingut.


  1. No pot ser que la gestió  i l’honestedat del conjunt del Pacte quedi en entredit per l’actuació d’un partit com és UM o de destacats membres seus. En la nostra opinió, UM no pot en aquests moments donar garanties de regeneració, ja que com assenyalàrem al nostre Consell Polític el passat 24 d’octubre, tot apunta a una xarxa d’interessos i clientelisme que pot emmascarar una trama de finançament il·legal del partit.


  1. Per això, i en conseqüència, la proposta que feïm des d’EU és la d’un govern en minoria a les diferents institucions, compartit pel PSIB i el Bloc x Mallorca, i sense UM. No es tracta d’una opció fàcil, però consideram que és l’opció de la responsabilitat i l’honestedat, la que es mereixen els ciutadans i les ciutadanes d’aquesta Comunitat Autònoma, i la que necessiten les institucions per recuperar la necessària credibilitat.


Des d’EU farem totes les passes necessàries per treslladar aquesta posició als nostres socis de coalició i a les altres forces del Pacte.

Share This