logo_euibL’anunci fet públic ahir que el projecte de Pla d’estabilitat del govern central contemplava la possibilitat d’allargar a 25 anys de jubilació és una autèntica vergonya, sobretot quan prové d’un govern “que es reclama socialista”, tot i la rectificació posterior davant les crítiques dels sindicats i l’amenaça de vaga general.

Per a EU, és intolerable que una qüestió tan sensible com les pensions es manegi d’una manera tan “cutre” com està fent el govern de ZP, des d’una òptica que “no sols no és d’esquerres, sinó que es basa en arguments falaços, com que això és per poder mantenir el sistema”.

En el cas de Balears, augmentar el període de cotització a 25 anys suposaria que a molts treballadors i treballadores fixos discontinus, especialment els que cotitzen menys de 9 mesos a l’any, no els bastaria tota la vida laboral per poder accedir a la pensió.

Per exemple, una cambrera de pisos que hagués treballat ininterrompudament des dels 16 als 65 anys, és a dir, tota la seva vida laboral, amb un contracte fixo-discontinu de 6 mesos per temporada, no tendria dret a pensió d’acord amb l’esborrany de document sobre la reforma del sistema de pensions remès a la Comissió europea.

Per a EU, totes aquestes mesures anunciades de manera irresponsable per part del govern central els darrers dies només contribuirien a un major empobriment de la població i especialment de la gent gran, sobretot a Balears, on les pensions de jubilació, justament per l’estacionalitat del mercat de treball, són les més baixes de l’Estat.

Aquest tipus de mesures generen alarma social en un moment en què el govern s’hauria de preocupar de promoure polítiques actives de creació de llocs de feina i de més cotitzants, i només es mereixen com a resposta una mobilització social ampla i contundent, en defensa dels drets socials i laborals aconseguits després de molts anys de lluites i reivindicacions: no pot ser que la crisi es vulgui saldar amb polítiques neoliberals i de dretes.

Cas INESTUR

En relació  al cas INESTUR, el coordinador d’EU, David Abril, ha assenyalat que “és del tot preocupant” i confia en què l’actuació  del Govern, començant per la destitució immediata del Director General, sigui exemplificadora, “més enllà dels codis ètics”.

Segons Abril, “els propers dies s’haurà de veure què passa, però  com hem assenyalat des del Bloc, es fa difícil governar amb UM en aquesta situació, per no dir impossible segons com vagi la investigació judicial, ja que genera dubtes sobre la gestió de l’actual Pacte, i no estem disposats a consentir-ho”.

Roda de premsa Verds-PSM

Per a EU, la roda de premsa convocada per avui per part d’Els Verds i el PSM “hauria d’haver estat una roda de premsa del Bloc”, ja que el Senador autonòmic és i ha de ser una proposta de Bloc. “Si bé estam d’acord en què Sampol continuï com a Senador, davant la manca de voluntat per consensuar un candidat o candidata independent per part d’Els Verds, pensam que s’han equivocat amb les formes, ja que hauríem d’haver estat el conjunt de partits del Bloc els que expressàssim públicament la decisió”, ha afirmat el coordinador d’EU.

Share This