Un total de 12.500€  seran repartits en forma de premis entre els participants dels esdeveniments

ajpalma_120210Enguany, la Rueta es farà el dissabte dia 13, de les 16’30 a les 20’30 hores i la Rua el diumenge 14 de febrer a partir de les 17h. Així ho ha explicat el Tinent de Batlessa i Regidor de l’Àrea de Benestar Social, Participació i Cultura, Eberhard Grosske, en la roda de premsa celebrada avui.

Grosske ha assenyalat que tot i que el pressupost total d’aquestes celebracions s’ha reduït al voltant del 20% respecte a l’any passat, els premis de la Rua es mantenen en nombre i quantia, de manera que s’espera que la participació sigui elevada. En aquest sentit, Grosske ha indicat que a les 11 hores d’avui dijous ja hi havia 26 carrosses i 40 comparses inscrites, una xifra superior a la participació total que hi va haver l’any 2007. El període d’inscripcions continua obert fins demà divendres a les 13 hores, pel que s’espera un increment important del nombre de participants.

Itinerari:

La Rua començarà a les 17 hores des de les Rambles, i farà el seu recorregut pels carrers de les Rambles, Riera, Unió, Pl. Rei Joan Carles I i l’Avinguda Jaume III.

La festa de carnaval tindrà lloc aproximadament a les 20’30 hores a la Pl. Rei Joan Carles I. El grup Val-9 serà encarregat d’animar la festa, que també acollirà el lliurament de premis als guanyadors.

La Rueta comptarà amb un gran nombre d’activitats repartides pel centre de la ciutat, a més d’un cercavila i la titella gegant Alícia, que recorreran el conjunt d’espais on es celebrarà la Rueta.

L’avinguda Jaume III oferirà diversos castells inflables per a nins entre 3 i 12 anys, al carrer Riera hi haurà tallers de màscares i maquillatge, al carrer Constitució la tradicional degustació de suc de taronja, a la Plaça de la Reina una gimcana científica i a la Plaça Rei Joan Carles I un espectacle interactiu amb el personatge Ropit i el camió d’Eurocarnavales. Juan Parra, representant de Eurocarnavales ha agraït a l’Ajuntament que aquesta companyia pugui continuar estant present com ja fa prop de 20 anys, contribuint a que les festes de carnaval siguin més animades i tinguin més color.

Així mateix, el Passeig del Born acollirà la celebració de la Segona Marató de Circ de Palma, impulsada per la companyia Circ Bover amb la intenció de promocionar els companyies de circ de les Illes Balears. Tià Jordà, membre de l’organització, ha explicat que enguany, per primera vegada, també hi haurà tres companyies estrangeres participant a la marató i oferint espectacles innovadors dins l’àmbit del circ.

Camile, artista que ha treballat al Cirque du Soleil, realitzarà actuacions sobre trapezi, Claudio Parente arribarà des de Brasil amb un espectacle modern de malabars i la companyia Ciclicus durà a terme un espectacle global de circ amb música en directe.

Premis:

Per la Rua hi haurà  13 premis per a carrosses i 13 més per a comparses. El primer, segon i tercer premi de les dues categories estarà dotat amb 2.000, 1.000 i 500 euros respectivament, i la resta seran premis per valor de 200 euros cadascun. També la Festa de Carnaval comptarà amb 1000€ per repartir entre els assistents a la festa.

Dins la Rueta es repartiran un total de 500€ en vint premis per als participants.

Share This