El consorci es presenta a batles, regidors i tècnics de la comarca del Raiguer.

cosme_bonet-miquel_rossello-josefina_sintes-150210En el Centre Bit des Raiguer, responsables polítics i tècnics dels municipis de la zona han pogut conèixer de primera mà l’Eurolocal Mallorca i les seves possibilitats, en el marc de la jornada “les oportunitats de les entitats locals en el context europeu”.

Eurolocal Mallorca és un consorci públic creat pel Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Palma per impulsar la participació activa de les entitats locals de Mallorca a l’espai Europeu.

Miquel Rosselló, conseller de Cooperació Local i Interior, ha explicat que a més de donar suport a l’hora de desenvolupar projectes europeus o d’accedir a les fons de finançament i subvencions europees, es tracta d’esbrinar i organitzar el que podem aportar a Europa, amb la idea de construir Europa des de la ciutadania i el paper que han de jugar els ajuntaments, com a institució més propera.

Cosme Bonet, conseller de Presidència, ha destacat la importància d’obrir portes des de les administracions locals cap a Europa, recordant que el Consell de Mallorca ostenta actualment la presidència de l’associació euromediterrània Arc Llatí i els llaços de col·laboració que s’han establert amb Eurolocal Mallorca. Crear xarxes associatives a aquest nivell és imprescindible per incidir en les polítiques europees.

Josefina Sintes, gerent del Consorci Eurolocal Mallorca, ha detallat els projectes que s’han engegat durant la seva breu però intensa vida d’ençà de la seva inauguració a finals d’octubre de 2009. Destacar un programa de veïnatge entre els productors d’oli d’oliva a la mediterrània dins l’objectiu de protecció a la agricultura, que ha començat amb contactes i intercanvis de tot tipus i a la llarga promourà xarxes comercials. També destacar la participació a “Isle Pact” una iniciativa de 12 illes europees amb l’objectiu principal de sensibilitzar als seus ajuntaments en la reducció de les emissions de CO2 per al 2020 i en el desenvolupament d’energies sostenibles.

Share This