El Consell de Mallorca i el Centre Balears Europa presenten la tercera fase de la Xarxa d’Informació Europea.

rossello-alemany-carmona-170210Avui matí, a la sala d’actes del Consell Insular de Mallorca, i davant els batles dels divuit municipis que es sumaran a la xarxa, el conseller de Cooperació Local del Consell de Mallorca, Miquel Rosselló; la directora gerent del CBE, Catalina Alemany, i el sots-director del CBE i responsable dels PIE, Manel Carmona, han presentat la tercera fase de la Xarxa d’Informació Europea.

L’objectiu d’aquests punts d’informació és crear una xarxa per acostar tota la informació que procedeix de les institucions europees a tots els ciutadans de les nostres illes, una finestra oberta a Europa per a la ciutadania. En aquests punts d’informació s’assessora en temes relacionats amb la Unió Europea i es donen resposta de manera descentralitzada a les consultes, als dubtes i a les necessitats d’informació de cada un dels veïns o col·lectius socials que ho sol·liciten, amb l’avantatge de la immediatesa i que no cal que les persones usuàries es desplacin fins a Palma.

Els divuit municipis que participaran en aquesta darrera fase són Banyalbufar, Búger, Consell, Costitx, Deià, Escorca, Estellencs, Fornalutx, Lloret de Vistalegre, Lloseta, Llubí, Mancor de la Vall, Maria de la Salut, Montuïri, Santa Eugènia, Sineu, Son Servera i Valdemossa.

Un cop finalitzada aquesta fase, els cinquanta-tres municipis de Mallorca disposaran d’un Punt d’Informació Europea, objectiu que s’havia fixat per a executar abans d’acabar la present legislatura.

El Punts d’Informació Europea s’implanten gràcies a un conveni entre Centre Balears Europa i el Consell de Mallorca. Està promoguda per Europe Direct, una xarxa d’informació de la Comissió Europea establerta a cadascun dels 27 estats membres, que permet als ciutadans obtenir informació, assessorament, ajuda i resposta a les seves preguntes sobre la Unió Europea, les seves polítiques i els seus programes d’una  manera propera, adaptada i informal. Entre molts altres temes, els interessats podran informar-se en aquests punts sobre beques d’estudis, subvencions, feines a altres països de la Unió, i fins i tot ofertes d’oposicions per fer feina a les institucions dels Vint-i-set.

Share This