EL PP BENEEIX A PALMA ELS SEUS CORRUPTES I DEFENSA ELS PODEROSOSLa visita de la cúpula del PP a nivell estatal d’aquest cap de setmana, que tenia un objectiu electoral, s’ha saldat per a EU “de la manera més patètica”.


En primer lloc, Rajoy ha el•ludit parlar de Matas i dels nombrosos casos de corrupció lligats a destacats membres del seu partit a Balears durant l’anterior legislatura, mentre s’ha limitat a dir que “no hi ha d’haver corruptes”. Una actitud que en opinió d’EU, invalida el propi codi ètic del PP, que a més, “va tenir la santa barra d’acusar el Pacte de corruptel•les, quan no hi ha un sol cas de corrupció lligat a la present legislatura, i és gràcies al Pacte, que en bona mesura ha pogut actuar la Fiscalia anticorrupció”.


L’altre element destacat de la convenció del PP és la supeditació, en temps de crisi, als interessos dels més poderosos, amb la defensa de la proposta d’un IVA super-reduït per al sector turístic (del 4%), mentre els treballadors i les treballadores paguen la crisi, molts d’ells a Balears amb el tancament anticipat dels hotelers la temporada del 2009, mentre els beneficis dels integrants de l’Agrupació de Cadenes Hoteleres (ACH) ha estat més que substanciosos.

Finalment, Rajoy ha preferit sacrificar la democràcia interna en benefici de l’electoralisme, ja que el PP tem que un congrés del PP de Balears, a un any de les eleccions autonòmiques i municipals, posi en evidència les profundes diferències existents al partit.


LLAMAZARES DEMANARÀ EXPLICACIONS A LES AUTORITATS NORD-AMERICANES PER L’ÚS DE LA SEVA IMATGE


El diputat d’IU al Congrés, Gaspar Llamazares, demanarà explicacions a les autoritats nord-americanes per l’ús de la seva imatge, a partir d’una fotografia seva, per part del FBI, amb l’objectiu de projectar el nou retrat “robot” d’Osama Ben Laden.

Llamazares ha afirmat que més enllà de les conseqüències sobre la seva persona, aquesta aparent anècdota deixa en evidència “en mans de qui està la seguretat de molts i la lluita contra el terrorisme internacional”, i ha volgut afirmar que “ara la seguretat de Ben Laden no està en perill, però la meva si”, en referència a les creixents mesures de seguretat als aeroports.


El que és pitjor és que ahir es va conèixer que la imatge de Llamazares també ha servit al FBI d’inspiració per al retrat d’un altre terrorista, en aquest cas d’origen libi, Atiyah Abd al-Rahman. A hores d’ara, el FBI ja ha procedit a retirar la fotografia de Ben Laden basada en els trets facials del diputat d’IU.


LA DRETA GUANYA A XILE, PER PRIMER COP DES DE LA DICTADURA DE PINOCHET


El poble ha decidit, i l’empresari multimilionari Sebastian Piñera, el candidat de la coalició de la dreta, ha guanyat les eleccions a Xile, després de dues dècades de la dictadura d’Augusto Pinochet.


Piñera, íntim amic dde José Maria Aznar, que l’ha recolzat durant la campanya, amb l’exaltació d’un missatge clarament contrari als processos constituents i de canvi a Amèrica Llatina. Però Piñera també té “socis” latinoamericans, com el president Uribe (Colòmbia) i l’escriptor Vargas Llosa, que també li ha donat suport durant la campanya.


Sectors de l’esquerra ja s’han avançat a dir que la victòria de la dreta a Xile pot suposar un gran retrocés a un país que encara no ha acabat el seu procés de transició, ja que serà molt difícill, per no dir impossible, que la Constitució imposada per Pinochet el 1980 pugui ser reformada, així com altres lleis que afecten el benestar de la ciutadania de Chile. Així doncs, a l’esquerra i els moviments socials els esperen quatre durs anys de resistència i de feina per construir una alternativa.


DEMÀ, VINE A LA REVETLA DE SANT SEBASTIÀ AMB EU


Com cada any, des d’EU-Palma montam un txiringuito a la Plaça de Santa Eulàlia, on ens podràs trobar a partir de les 20 h. La paradeta d’EU no sols serà un espai per menjar, beure i passar-ho bé amb nosaltres, sinó que a més es promet que l’actualitat política hi serà present en la caracterització del mateix. Així que ja saps, a la revetla… ens trobaràs on sempre!


EL PP BENEEIX A PALMA ELS SEUS CORRUPTES I DEFENSA ELS PODEROSOSLa visita de la cúpula del PP a nivell estatal d’aquest cap de setmana, que tenia un objectiu electoral, s’ha saldat per a EU “de la manera més patètica”.


En primer lloc, Rajoy ha el•ludit parlar de Matas i dels nombrosos casos de corrupció lligats a destacats membres del seu partit a Balears durant l’anterior legislatura, mentre s’ha limitat a dir que “no hi ha d’haver corruptes”. Una actitud que en opinió d’EU, invalida el propi codi ètic del PP, que a més, “va tenir la santa barra d’acusar el Pacte de corruptel•les, quan no hi ha un sol cas de corrupció lligat a la present legislatura, i és gràcies al Pacte, que en bona mesura ha pogut actuar la Fiscalia anticorrupció”.


L’altre element destacat de la convenció del PP és la supeditació, en temps de crisi, als interessos dels més poderosos, amb la defensa de la proposta d’un IVA super-reduït per al sector turístic (del 4%), mentre els treballadors i les treballadores paguen la crisi, molts d’ells a Balears amb el tancament anticipat dels hotelers la temporada del 2009, mentre els beneficis dels integrants de l’Agrupació de Cadenes Hoteleres (ACH) ha estat més que substanciosos.

Finalment, Rajoy ha preferit sacrificar la democràcia interna en benefici de l’electoralisme, ja que el PP tem que un congrés del PP de Balears, a un any de les eleccions autonòmiques i municipals, posi en evidència les profundes diferències existents al partit.


LLAMAZARES DEMANARÀ EXPLICACIONS A LES AUTORITATS NORD-AMERICANES PER L’ÚS DE LA SEVA IMATGE


El diputat d’IU al Congrés, Gaspar Llamazares, demanarà explicacions a les autoritats nord-americanes per l’ús de la seva imatge, a partir d’una fotografia seva, per part del FBI, amb l’objectiu de projectar el nou retrat “robot” d’Osama Ben Laden.

Llamazares ha afirmat que més enllà de les conseqüències sobre la seva persona, aquesta aparent anècdota deixa en evidència “en mans de qui està la seguretat de molts i la lluita contra el terrorisme internacional”, i ha volgut afirmar que “ara la seguretat de Ben Laden no està en perill, però la meva si”, en referència a les creixents mesures de seguretat als aeroports.


El que és pitjor és que ahir es va conèixer que la imatge de Llamazares també ha servit al FBI d’inspiració per al retrat d’un altre terrorista, en aquest cas d’origen libi, Atiyah Abd al-Rahman. A hores d’ara, el FBI ja ha procedit a retirar la fotografia de Ben Laden basada en els trets facials del diputat d’IU.


LA DRETA GUANYA A XILE, PER PRIMER COP DES DE LA DICTADURA DE PINOCHET


El poble ha decidit, i l’empresari multimilionari Sebastian Piñera, el candidat de la coalició de la dreta, ha guanyat les eleccions a Xile, després de dues dècades de la dictadura d’Augusto Pinochet.


Piñera, íntim amic dde José Maria Aznar, que l’ha recolzat durant la campanya, amb l’exaltació d’un missatge clarament contrari als processos constituents i de canvi a Amèrica Llatina. Però Piñera també té “socis” latinoamericans, com el president Uribe (Colòmbia) i l’escriptor Vargas Llosa, que també li ha donat suport durant la campanya.


Sectors de l’esquerra ja s’han avançat a dir que la victòria de la dreta a Xile pot suposar un gran retrocés a un país que encara no ha acabat el seu procés de transició, ja que serà molt difícill, per no dir impossible, que la Constitució imposada per Pinochet el 1980 pugui ser reformada, així com altres lleis que afecten el benestar de la ciutadania de Chile. Així doncs, a l’esquerra i els moviments socials els esperen quatre durs anys de resistència i de feina per construir una alternativa.


DEMÀ, VINE A LA REVETLA DE SANT SEBASTIÀ AMB EU


Com cada any, des d’EU-Palma montam un txiringuito a la Plaça de Santa Eulàlia, on ens podràs trobar a partir de les 20 h. La paradeta d’EU no sols serà un espai per menjar, beure i passar-ho bé amb nosaltres, sinó que a més es promet que l’actualitat política hi serà present en la caracterització del mateix. Així que ja saps, a la revetla… ens trobaràs on sempre!

Share This