COGESTIÓ AEROPORTUÀRIA: CAL PASSAR DE LES PARAULES ALS FETSAmb motiu de les activitats del Diàleg territorial que es celebra a Palma, s’han creuat declaracions del Ministre (i expresident d’Andalusia) Manuel Chaves, i del president Francesc Antich. Mentre el primer ha reconegut que les Balears «tenim la fortuna» de disposar d’un dels pocs aeroports que genera beneficis i que reuneix les condicions per a una gestió «autònoma», mentre el segon ha donat als participants un toc d’atenció respecte a la condició insular i interinsular des Illes Balears.

Per a EU, les declaracions de Chaves són interessants, però pel moment l’únic que hi ha sobre la taula és l’anunci del Ministre Blanco, que no va assegurar res i a més, va defensar la privatització de fins al 30% dels aeroports «cogestionats».


Per això, reiteram que ser aspirants a la cogestió no ha de ser sinònim de privatització, ja que aquesta es pot convertir en una vertadera trampa si realment el que es persegueix amb la cogestió és la gestió, el més autònoma possible, dels aeroports depenents d’AENA.

No sols els beneficis que genera, sinó sobretot la necessitat de tenir sobirania sobre les principals portes d’entrada de l’activitat econòmica a Balears, reclamen que el nou model de gestió dels aeroports, si és que arriba a concretar-se, ha de ser públic, per garantir que el principal criteri de gestió és la defensa dels interessos dels ciutadans i ciutadanes de la CAIB, justament perquè som una comunitat de condició insular.


LLEI ANTITABAC: EL QUE COMPTEN SÓN ELS BENEFICIS PER A LA SALUT, NO ELS EMPRESARIALS


Per a EU, les estimacions de pèrdues dels hotelers (xifrades a nivell d’Estat en 200.000 llocs de treball) i les afirmacions que la nova llei antitabac pot suposar la seva ruïna són arguments de pura comoditat, i una exageració.

Si els propietaris i gestors d’establiments d’hosteleria i restauració no acompanyen la nova normativa antitabac, que persegueix la prohibició gairebé total del tabac als espais públics, la normativa serà un fracàs. Si la gent no té espais socials on anar a fumar, deixarà de fumar i per tant, de fer-li el joc a les tabacaleres, que introdueixen aditius per «enganxar» un col•lectiu de fumadors que cada vegada s’estén entre les persones més joves.


L’únic que ha de comptar, en la nostra opinió, són els beneficis per a la salut de milers i milions de persones, si comptam tant els fumadors actius com els passius, que engreixen les llistes de damnificats pel tabac. Per això, des d’EU consideram que si bé s’han de donar facilitats als establiments per adaptar-se a la norma, un cop aprovada la mesura s’ha d’aplicar amb rigor, per protegir la salut de totes i de tots.


L’AFANY DE LUCRE DE LA SGAE ARRIBA A LES PERRUQUERIES


L’afany de lucre de la Societat General d’Autors i Editors (SGAE) no té límits. Després d’haver reclamat, en els darrers mesos, drets d’autor a concerts benèfics, associacions de veïns i entitats sense ànim de guany, la SGAE ara embesteix amb les perruquerries.


A Catalunya, concretament a Barcelona, Sabadell i Lleida, els de la SGAE ja han fet campanya per reclamar el cànon digital a les perruqueries, baix amenaça de multa per «vulnerar» els drets d’autor. Els col•lectius de perruquers i perruqueres han respost demanant als clients que duguin la música de casa seva, i a poder ser, amb format original, a més de suggerir irònicament que potser les perruqueries també haurien d’exigir un canon als membres de la SGAE per l’exhibició pública dels seus pentinats.

Allò que és evident és que la dictadura de la SGAE no coneix límits, i que la protecció de la cultura no pot seguir sent l’excusa per a aquells que cerquen, a tota costa, lucrar-se amb ella. Per a EU, s’han d’aturar els peus a la SGAE, que hauria de ser una societat pública, i eliminar el cànon digital, que pel que es veu serveix per montar holdings privats, com han denunciat els treballadors de la SGAE, preocupats per la deriva de la societat.


ELS MEMBRES DEL CONSELL POLÍTIC FEDERAL D’IU SIGNEN LA INICIATIVA “TELEVISIÓ SENSE FRONTERES”


Els 150 membres de la direcció d’Izquierda Unida presents en la reunió del Consell Polític Federal de la formació, celebrada el propassat dissabte a Madrid, van signar la iniciativa legislativa popular `Televisió sense fronteres´, promoguda per Acció Cultural del País Valencià (ACPV). La coordinadora d´Esquerra Unida del País Valencià (EUPV), Marga Sanz, va ser l´encarregada de defensar aquesta iniciativa legislativa popular d´ACPV, que reclama que totes les televisions públiques autonòmiques es puguin veure en tot l´Estat. EUIB també col•labora amb la recollida de signatures.


Sanz va explicar que aquesta iniciativa pretén «donar cobertura a la llibertat de expressió i a la llibertat d’informació, dos drets que el PP ha anat negant reiteradament a tots els valencians des de que va tallar les emissions de TV3». Aquesta iniciativa legislativa popular va ser signada pels 150 membres de la direcció d’IU presents a la reunió, entre ells el diputat en el Congrés Gaspar Llamazares, el senador Joan Josep Nuet i l’eurodiputat Willy Meyer.


Les diferents federacions territorials d´IU participaran en la recollida de signatures, amb l´objectiu de contribuir a aconseguir-ne 500.000, una xifra que permetrà que la iniciativa sigui debatuda a les Corts Generals. Des d’EU treballarem per superar el mig milió de signatures, perquè l´Estat espanyol és plurilingüe i perquè és absurd que al País Valencià es vegin televisions d´altres continents i no es vegi la televisió de Catalunya


IU/ICV DEMANA A ZAPATERO QUE CONDOMNI EL DEUTE EXTERN D’HAITÍ


El diputat i portaveu d’ICV en el Congrés dels Diputats, Joan Herrera, va demanar ahir al president del Govern espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero, la condonació del deute extern que l’executiu espanyol té amb l’Haití, després de patir un desastre natural de conseqüències devastadores.


Herrera assegura en l’escrit presentat a la cambra espanyola que la condonació del deute extern «serà imprescindible perquè el poble d’Haití pugui reconstruir el seu país i pugui forjar així un futur lliure de l’explotació i dominació que ha patit fins ara». En aquest sentit Herrera demana al Govern el compromís «de no utilitzar instruments com els crèdits FAD en l’ajuda d’emergència» i tambéel comprimís en el seu lloc «a fer donacions lliures d’interessos comercials i econòmics»:


Per Herrera «el grau de destrucció que va assolir el terratrèmol d’Haití és fruit en bona mesura de la situació d’empobriment que ha patit des de fa dècades». «Els impactes de la dominació imposada per mitjà del deute extern, el lliure comerç, la imposició d’un model agrícola industrial i exportador i la invasió d’interessos transnacionals que han agreujat sense dubte la vulnerabilitat del país davant els desastres naturals».


Organitzacions socials ja han fet aquesta demanda al Govern de l’Estat per mitjà d’una campanya sota el lema ‘Quién debe a quién’ que han subscrit ACSUR, el Servei Civil Internacional-Catalunya, la Federació catalana d’ONG pel Desenvolupament, l’Observatori DESC o Justícia i Pau entre més de cinquanta entitats.


COGESTIÓ AEROPORTUÀRIA: CAL PASSAR DE LES PARAULES ALS FETSAmb motiu de les activitats del Diàleg territorial que es celebra a Palma, s’han creuat declaracions del Ministre (i expresident d’Andalusia) Manuel Chaves, i del president Francesc Antich. Mentre el primer ha reconegut que les Balears «tenim la fortuna» de disposar d’un dels pocs aeroports que genera beneficis i que reuneix les condicions per a una gestió «autònoma», mentre el segon ha donat als participants un toc d’atenció respecte a la condició insular i interinsular des Illes Balears.

Per a EU, les declaracions de Chaves són interessants, però pel moment l’únic que hi ha sobre la taula és l’anunci del Ministre Blanco, que no va assegurar res i a més, va defensar la privatització de fins al 30% dels aeroports «cogestionats».


Per això, reiteram que ser aspirants a la cogestió no ha de ser sinònim de privatització, ja que aquesta es pot convertir en una vertadera trampa si realment el que es persegueix amb la cogestió és la gestió, el més autònoma possible, dels aeroports depenents d’AENA.

No sols els beneficis que genera, sinó sobretot la necessitat de tenir sobirania sobre les principals portes d’entrada de l’activitat econòmica a Balears, reclamen que el nou model de gestió dels aeroports, si és que arriba a concretar-se, ha de ser públic, per garantir que el principal criteri de gestió és la defensa dels interessos dels ciutadans i ciutadanes de la CAIB, justament perquè som una comunitat de condició insular.


LLEI ANTITABAC: EL QUE COMPTEN SÓN ELS BENEFICIS PER A LA SALUT, NO ELS EMPRESARIALS


Per a EU, les estimacions de pèrdues dels hotelers (xifrades a nivell d’Estat en 200.000 llocs de treball) i les afirmacions que la nova llei antitabac pot suposar la seva ruïna són arguments de pura comoditat, i una exageració.

Si els propietaris i gestors d’establiments d’hosteleria i restauració no acompanyen la nova normativa antitabac, que persegueix la prohibició gairebé total del tabac als espais públics, la normativa serà un fracàs. Si la gent no té espais socials on anar a fumar, deixarà de fumar i per tant, de fer-li el joc a les tabacaleres, que introdueixen aditius per «enganxar» un col•lectiu de fumadors que cada vegada s’estén entre les persones més joves.


L’únic que ha de comptar, en la nostra opinió, són els beneficis per a la salut de milers i milions de persones, si comptam tant els fumadors actius com els passius, que engreixen les llistes de damnificats pel tabac. Per això, des d’EU consideram que si bé s’han de donar facilitats als establiments per adaptar-se a la norma, un cop aprovada la mesura s’ha d’aplicar amb rigor, per protegir la salut de totes i de tots.


L’AFANY DE LUCRE DE LA SGAE ARRIBA A LES PERRUQUERIES


L’afany de lucre de la Societat General d’Autors i Editors (SGAE) no té límits. Després d’haver reclamat, en els darrers mesos, drets d’autor a concerts benèfics, associacions de veïns i entitats sense ànim de guany, la SGAE ara embesteix amb les perruquerries.


A Catalunya, concretament a Barcelona, Sabadell i Lleida, els de la SGAE ja han fet campanya per reclamar el cànon digital a les perruqueries, baix amenaça de multa per «vulnerar» els drets d’autor. Els col•lectius de perruquers i perruqueres han respost demanant als clients que duguin la música de casa seva, i a poder ser, amb format original, a més de suggerir irònicament que potser les perruqueries també haurien d’exigir un canon als membres de la SGAE per l’exhibició pública dels seus pentinats.

Allò que és evident és que la dictadura de la SGAE no coneix límits, i que la protecció de la cultura no pot seguir sent l’excusa per a aquells que cerquen, a tota costa, lucrar-se amb ella. Per a EU, s’han d’aturar els peus a la SGAE, que hauria de ser una societat pública, i eliminar el cànon digital, que pel que es veu serveix per montar holdings privats, com han denunciat els treballadors de la SGAE, preocupats per la deriva de la societat.


ELS MEMBRES DEL CONSELL POLÍTIC FEDERAL D’IU SIGNEN LA INICIATIVA “TELEVISIÓ SENSE FRONTERES”


Els 150 membres de la direcció d’Izquierda Unida presents en la reunió del Consell Polític Federal de la formació, celebrada el propassat dissabte a Madrid, van signar la iniciativa legislativa popular `Televisió sense fronteres´, promoguda per Acció Cultural del País Valencià (ACPV). La coordinadora d´Esquerra Unida del País Valencià (EUPV), Marga Sanz, va ser l´encarregada de defensar aquesta iniciativa legislativa popular d´ACPV, que reclama que totes les televisions públiques autonòmiques es puguin veure en tot l´Estat. EUIB també col•labora amb la recollida de signatures.


Sanz va explicar que aquesta iniciativa pretén «donar cobertura a la llibertat de expressió i a la llibertat d’informació, dos drets que el PP ha anat negant reiteradament a tots els valencians des de que va tallar les emissions de TV3». Aquesta iniciativa legislativa popular va ser signada pels 150 membres de la direcció d’IU presents a la reunió, entre ells el diputat en el Congrés Gaspar Llamazares, el senador Joan Josep Nuet i l’eurodiputat Willy Meyer.


Les diferents federacions territorials d´IU participaran en la recollida de signatures, amb l´objectiu de contribuir a aconseguir-ne 500.000, una xifra que permetrà que la iniciativa sigui debatuda a les Corts Generals. Des d’EU treballarem per superar el mig milió de signatures, perquè l´Estat espanyol és plurilingüe i perquè és absurd que al País Valencià es vegin televisions d´altres continents i no es vegi la televisió de Catalunya


IU/ICV DEMANA A ZAPATERO QUE CONDOMNI EL DEUTE EXTERN D’HAITÍ


El diputat i portaveu d’ICV en el Congrés dels Diputats, Joan Herrera, va demanar ahir al president del Govern espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero, la condonació del deute extern que l’executiu espanyol té amb l’Haití, després de patir un desastre natural de conseqüències devastadores.


Herrera assegura en l’escrit presentat a la cambra espanyola que la condonació del deute extern «serà imprescindible perquè el poble d’Haití pugui reconstruir el seu país i pugui forjar així un futur lliure de l’explotació i dominació que ha patit fins ara». En aquest sentit Herrera demana al Govern el compromís «de no utilitzar instruments com els crèdits FAD en l’ajuda d’emergència» i tambéel comprimís en el seu lloc «a fer donacions lliures d’interessos comercials i econòmics»:


Per Herrera «el grau de destrucció que va assolir el terratrèmol d’Haití és fruit en bona mesura de la situació d’empobriment que ha patit des de fa dècades». «Els impactes de la dominació imposada per mitjà del deute extern, el lliure comerç, la imposició d’un model agrícola industrial i exportador i la invasió d’interessos transnacionals que han agreujat sense dubte la vulnerabilitat del país davant els desastres naturals».


Organitzacions socials ja han fet aquesta demanda al Govern de l’Estat per mitjà d’una campanya sota el lema ‘Quién debe a quién’ que han subscrit ACSUR, el Servei Civil Internacional-Catalunya, la Federació catalana d’ONG pel Desenvolupament, l’Observatori DESC o Justícia i Pau entre més de cinquanta entitats.

Share This