PREOCUPACIÓ PEL DESENVOLUPAMENT DEL PACTE D’EASTAT PER L’EDUCACIÓ DESPRÉS DE LES PROPOSTES PRESENTADES PEL PPDes d’EU veiem amb molta preocupació el desenvolupament del Pacte d’Estat per l’Esducació després que el PP hagi presentat les seves propostes en matèria educativa, ja que aquestes cerquen revisar tot el marc legal educatiu del país en una perspectiva reaccionària, tal i com han denunciat també els sindicats d’educació.


Un Pacte que inicialment pretenia «potenciar la qualitat i la igualtat en educació per assolir una lluita més efectiva contra el fracàs escolar», però sense modificar les bases legals de l’educació. D’aquesta manera, el PP vol que es revisi tot el marc legal educatiu espanyol, atacant en la nostra opinió la línia de flotació del sistema, com és ara l’obligatorietat de l’educació fins als 16 anys, el finançament del sistema públic educatiu, o la diversitat lingüística i cultural, que ens afecta directament a les Illes Balears.


El PP sembla estar obsessionat per l’eficàcia i la qualitat, però sembla que l’única manera d’aconseguir-la és introduint nous mecanismes de selecció i control, quan el que hi hauria d’haver és més finançament i més recursos per a l’educació pública, i un canvi en les estratègies educatives per afavorir la motivació de l’alumnat en general.


El grup d’IU/ICV ha demanat ja la compareixença del Ministre d’Educació abans de l’inici del període de sessions perquè doni comptes de les negociacions relacionades amb el pacte educatiu.


LA CONSELLERIA D’AFERS SOCIALS INFORMA SOBRE EL DEURE D’EMPADRONAMENT DE TOTES LES PERSONES


A diferència de la polèmica de Vic, la Conselleria d’Afers Socials, Promoció i Immigració ha recordat que els ciutadans —immigrants o no—tenen l’obligació d’empadronar-se en el seu municipi de residència, i que les administracions tenen l’obligació de facilitar-los aquest tràmit, segons l’article 15 de la Llei de bases reguladora del règim local. “Tenim una llei i les lleis s’han de complir”, ha remarcat Fina Santiago.


Santiago ha fet aquestes declaracions en el decurs de la presentació de la campanya per fomentar l’empadronament de la població immigrada, que es realitza a les Illes des de fa vuit anys i que enguany es reforça amb la distribució de 15.000 díptics i 500 cartells entre els serveis socials dels ajuntaments , els sindicats, els locutoris, i els casals d’immigrants.

“No és una campanya nova, des de fa vuit anys es fa a la nostra comunitat”, digué Santiago, que ha recordat que aquesta iniciativa es va iniciar quan governava el Pacte de Progrés, i es va encapçalar amb el lema “D’immigrant a ciutadà”. “Va continuar amb el Partit Popular, i aquest Govern, com no pot ser d’altra manera, també vol explicar els deures i els drets que tenim tots els ciutadans”.

Entre els drets, la consellera ha insistit que, perquè una persona pugui accedir a la sanitat, l’educació pública o determinats serveis socials, és necessari estar empadronat. “Difícilment i afortunadament, en el segle XXI, no privarem d’assistència sanitària urgent ni deixarem morir a ningú perquè no estigui empadronat, però sí que se li pot remetre la factura”. “Una persona que no està empadronada no té dret a serveis com són educació, sanitat i serveis socials. Per accedir a una escola pública, un centre de salut o determinats serveis socials, és necessari saber on viu l’usuari. I també és essencial a l’hora de que les administracions puguin fer una planificació de les necessitats de la població”.

ÈXIT DE PARTICIPACIÓ A LA REVETLA DE SANT SEBASTIÀ


El tinent de batlessa i regidor de Palma, Eberhard Grosske, ha manifestat la seva satisfacció per l’increment de la participació ciutadana en la reveta de Sant Sebastià, ja que amb 51.000 persones que inundaren els carrers i places de Ciutat el dimarts, hi ha hagut «el doble d’assistents de la darrera revetla de la legislatura anterior (2007) i incrementa en un 56% l’assistència de l’any 2009 que es va desenvolupar sota una pluja intensa.


Malgrat les amenaces de pluja, que finalment no es varen materialitzar més que en moments ocasionals, l’assistència de públic als concerts de Sant Sebastià ha suposat un nivell de participació ciutadana sense precedents a Palma.


Segons el regidor d’EU, la clau de l’èxit aconseguit es déu a tres factors: el major nombre de places, la implicació de cadenes de ràdio i entitats ciutadanes en l’organització de les places i el bon nivell dels artistes contractats. La resposta ciutadana demostra que el model de revel.la «multipolar i peripatètica» (és a dir, amb diverses places en competència per la qualitat del seu cartell i propicia al deambular entre elles) funciona millor que el model de revel.la on es concentraven els esforços en una sola plaça, provocant embussos que impedien, de facto, deambular entre les places. «La Revel.la no és només la suma de «x» número de concerts: és l’ocupació del centre de la ciutat per la ciutadania, per passejar, per encontrar-se, per sopar i també, òbviament, per escoltar música», ha afirmat Grosske.


LA CEOE DEFENSA EL LIDERATGE DE DÍAZ-FERRAN A PESAR DE L’ESTAFA D’AIR-COMET


La ratificació de Díaz-Ferran al capdavant de la CEOE és, per a EU, una vergonya i un obstacle al diàleg social. Amb aquesta decisió, presa ahir, la junta directiva de la gran patronal espanyola es ratifica, en la nostra opinió, en un model d’empresari a qui no sols no li importen els seus treballadors i treballadores, i gestiona malament una empresa, sinó que a més és capaç d’estafar milers de clients.

Per a EU, la CEOE, amb aquesta decisió, està premiant un model empresarial que és el que ens ha conduït a l’actual crisi econòmica, i suposarà forts entrebancs en el diàleg social.


ESTATS UNITS A HAITÍ: SALVAR VIDES O DESESTABILITZAR EL CONTINENT?


Ja són moltes les veus, sobretot a Amèrica Llatina, que denuncien la «invasió» de l’aeroport de Puerto Príncipe per part de l’exèrcit nord-americà, amb l’excusa de «posar ordre» i facilitar la gestió de l’ajuda humanitària.


Mentre Zapatero defensava ahir al Parlament europeu la necessitat d’aquesta intervenció, el president de Bolítiva, Evo Morales, ha sol•licitat una reunió d’emergència de Nacions Unides per denunciar el que considera «una autèntica invasió» amb el pretext d’ajudar els damnificats pel terratrèmol.


Morales ha qüestionat les intentcions d’Obama, que va anunciar recentment que els Estats Units volen unes relacions diplomàtiques de respecte mutu amb el món i especialment amb els països pobres, i ha replicat que «el respecte mutu no es fa efectiu amb ocupacions militars i la instal•lació de bases militars a altres nacions».

Durant l’estància a Haití, Evo va demanar a Bill Clinton de modificar el sentit de la cooperació dels EUA per oferir ajuda humanitària enlloc de control militar.


ACTIVITAT RECOMANADA: CONFERÈNCIA DE JUANCHO LÓPEZ, DIRECTOR DE GREENPEACE


Avui podeu gaudir a Palma d’una interessant conferència, que baix el títol «Canvi climàtic i crisi econòmica», oferirà el director de Greenpeace a Espanya, Juan LópeZ de Uralde, retingut durant tres setmanes per les autoritats daneses per les seves protestes a la Cimera de Copenhague.


La conferència, organitzada per l’Obra Social de Sa Nostra, és a les 18 h. Al Centre cultural de l’entitat, i s’ha de reservar prèviament al 902 160 061 .


PREOCUPACIÓ PEL DESENVOLUPAMENT DEL PACTE D’EASTAT PER L’EDUCACIÓ DESPRÉS DE LES PROPOSTES PRESENTADES PEL PPDes d’EU veiem amb molta preocupació el desenvolupament del Pacte d’Estat per l’Esducació després que el PP hagi presentat les seves propostes en matèria educativa, ja que aquestes cerquen revisar tot el marc legal educatiu del país en una perspectiva reaccionària, tal i com han denunciat també els sindicats d’educació.


Un Pacte que inicialment pretenia «potenciar la qualitat i la igualtat en educació per assolir una lluita més efectiva contra el fracàs escolar», però sense modificar les bases legals de l’educació. D’aquesta manera, el PP vol que es revisi tot el marc legal educatiu espanyol, atacant en la nostra opinió la línia de flotació del sistema, com és ara l’obligatorietat de l’educació fins als 16 anys, el finançament del sistema públic educatiu, o la diversitat lingüística i cultural, que ens afecta directament a les Illes Balears.


El PP sembla estar obsessionat per l’eficàcia i la qualitat, però sembla que l’única manera d’aconseguir-la és introduint nous mecanismes de selecció i control, quan el que hi hauria d’haver és més finançament i més recursos per a l’educació pública, i un canvi en les estratègies educatives per afavorir la motivació de l’alumnat en general.


El grup d’IU/ICV ha demanat ja la compareixença del Ministre d’Educació abans de l’inici del període de sessions perquè doni comptes de les negociacions relacionades amb el pacte educatiu.


LA CONSELLERIA D’AFERS SOCIALS INFORMA SOBRE EL DEURE D’EMPADRONAMENT DE TOTES LES PERSONES


A diferència de la polèmica de Vic, la Conselleria d’Afers Socials, Promoció i Immigració ha recordat que els ciutadans —immigrants o no—tenen l’obligació d’empadronar-se en el seu municipi de residència, i que les administracions tenen l’obligació de facilitar-los aquest tràmit, segons l’article 15 de la Llei de bases reguladora del règim local. “Tenim una llei i les lleis s’han de complir”, ha remarcat Fina Santiago.


Santiago ha fet aquestes declaracions en el decurs de la presentació de la campanya per fomentar l’empadronament de la població immigrada, que es realitza a les Illes des de fa vuit anys i que enguany es reforça amb la distribució de 15.000 díptics i 500 cartells entre els serveis socials dels ajuntaments , els sindicats, els locutoris, i els casals d’immigrants.

“No és una campanya nova, des de fa vuit anys es fa a la nostra comunitat”, digué Santiago, que ha recordat que aquesta iniciativa es va iniciar quan governava el Pacte de Progrés, i es va encapçalar amb el lema “D’immigrant a ciutadà”. “Va continuar amb el Partit Popular, i aquest Govern, com no pot ser d’altra manera, també vol explicar els deures i els drets que tenim tots els ciutadans”.

Entre els drets, la consellera ha insistit que, perquè una persona pugui accedir a la sanitat, l’educació pública o determinats serveis socials, és necessari estar empadronat. “Difícilment i afortunadament, en el segle XXI, no privarem d’assistència sanitària urgent ni deixarem morir a ningú perquè no estigui empadronat, però sí que se li pot remetre la factura”. “Una persona que no està empadronada no té dret a serveis com són educació, sanitat i serveis socials. Per accedir a una escola pública, un centre de salut o determinats serveis socials, és necessari saber on viu l’usuari. I també és essencial a l’hora de que les administracions puguin fer una planificació de les necessitats de la població”.

ÈXIT DE PARTICIPACIÓ A LA REVETLA DE SANT SEBASTIÀ


El tinent de batlessa i regidor de Palma, Eberhard Grosske, ha manifestat la seva satisfacció per l’increment de la participació ciutadana en la reveta de Sant Sebastià, ja que amb 51.000 persones que inundaren els carrers i places de Ciutat el dimarts, hi ha hagut «el doble d’assistents de la darrera revetla de la legislatura anterior (2007) i incrementa en un 56% l’assistència de l’any 2009 que es va desenvolupar sota una pluja intensa.


Malgrat les amenaces de pluja, que finalment no es varen materialitzar més que en moments ocasionals, l’assistència de públic als concerts de Sant Sebastià ha suposat un nivell de participació ciutadana sense precedents a Palma.


Segons el regidor d’EU, la clau de l’èxit aconseguit es déu a tres factors: el major nombre de places, la implicació de cadenes de ràdio i entitats ciutadanes en l’organització de les places i el bon nivell dels artistes contractats. La resposta ciutadana demostra que el model de revel.la «multipolar i peripatètica» (és a dir, amb diverses places en competència per la qualitat del seu cartell i propicia al deambular entre elles) funciona millor que el model de revel.la on es concentraven els esforços en una sola plaça, provocant embussos que impedien, de facto, deambular entre les places. «La Revel.la no és només la suma de «x» número de concerts: és l’ocupació del centre de la ciutat per la ciutadania, per passejar, per encontrar-se, per sopar i també, òbviament, per escoltar música», ha afirmat Grosske.


LA CEOE DEFENSA EL LIDERATGE DE DÍAZ-FERRAN A PESAR DE L’ESTAFA D’AIR-COMET


La ratificació de Díaz-Ferran al capdavant de la CEOE és, per a EU, una vergonya i un obstacle al diàleg social. Amb aquesta decisió, presa ahir, la junta directiva de la gran patronal espanyola es ratifica, en la nostra opinió, en un model d’empresari a qui no sols no li importen els seus treballadors i treballadores, i gestiona malament una empresa, sinó que a més és capaç d’estafar milers de clients.

Per a EU, la CEOE, amb aquesta decisió, està premiant un model empresarial que és el que ens ha conduït a l’actual crisi econòmica, i suposarà forts entrebancs en el diàleg social.


ESTATS UNITS A HAITÍ: SALVAR VIDES O DESESTABILITZAR EL CONTINENT?


Ja són moltes les veus, sobretot a Amèrica Llatina, que denuncien la «invasió» de l’aeroport de Puerto Príncipe per part de l’exèrcit nord-americà, amb l’excusa de «posar ordre» i facilitar la gestió de l’ajuda humanitària.


Mentre Zapatero defensava ahir al Parlament europeu la necessitat d’aquesta intervenció, el president de Bolítiva, Evo Morales, ha sol•licitat una reunió d’emergència de Nacions Unides per denunciar el que considera «una autèntica invasió» amb el pretext d’ajudar els damnificats pel terratrèmol.


Morales ha qüestionat les intentcions d’Obama, que va anunciar recentment que els Estats Units volen unes relacions diplomàtiques de respecte mutu amb el món i especialment amb els països pobres, i ha replicat que «el respecte mutu no es fa efectiu amb ocupacions militars i la instal•lació de bases militars a altres nacions».

Durant l’estància a Haití, Evo va demanar a Bill Clinton de modificar el sentit de la cooperació dels EUA per oferir ajuda humanitària enlloc de control militar.


ACTIVITAT RECOMANADA: CONFERÈNCIA DE JUANCHO LÓPEZ, DIRECTOR DE GREENPEACE


Avui podeu gaudir a Palma d’una interessant conferència, que baix el títol «Canvi climàtic i crisi econòmica», oferirà el director de Greenpeace a Espanya, Juan LópeZ de Uralde, retingut durant tres setmanes per les autoritats daneses per les seves protestes a la Cimera de Copenhague.


La conferència, organitzada per l’Obra Social de Sa Nostra, és a les 18 h. Al Centre cultural de l’entitat, i s’ha de reservar prèviament al 902 160 061 .

Share This