BLOC: S’HAN DE CESSAR ELS REGIDORS D’UM A CORT

La coalició considera que no té sentit esperar més i que el respecte al Pacte implica el cesament dels regidors d’UM dels seus càrrecs executius

El portaveu del Bloc a Cort, Eberhard Grosske (EU), va exigir ahir en roda de premsa juntament amb les dues regidores de la coalició el cessament dels regidors d’UM a Cort, davant el clar incompliment que UM està fent del Pacte, ja que ni Miquel Nadal (sobre qui pesen mesures cautelars des de desembre) no ha dimitit, ni el seu partit li ha demanat el seu cessament. La coalició es considera molt decebuda pel fet que la direcció d’UM hagi optat per no demanar la sortida del Sr. Miquel Nadal de l’Ajuntament de Palma en compliment del codi ètic.

Grosske, Ramon i Palou manifestaren ahir en roda de premsa que han estat molt prudents durant aquest darrer mes en què el Sr. Nadal ha seguit de portaveu d’UM malgrat incomplir les condicions del codi ètic signat pel PSOE, Bloc i la pròpia UM el passat mes de desembre. No obstant això, el fet que el Consell Polític d’UM d’ahir no exigís al regidor Nadal la seva dimissió fa impossible ajornar per més temps aquesta situació i exigeix adoptar mesures contundents que passen, en qualsevol cas, pel cessament dels regidors d’UM que ocupen càrrecs executius.

Els regidors del Bloc han considerat que l’incompliment del pacte signat el desembre de l’any passsat obre una crisi política al sí del Pacte signat el 2007 i ratificat el passat desembre entre PSOE, Bloc i UM però – en tant que regidors de Palma – no han volgut manifestar-se sobre les mesures a adoptar a d’altres institucions.

Cal recordar que Miquel Nadal està imputat en diversos casos judicials de presumpta corrupció, i que el jutge que instrueix l’operació Maquillatge va adoptar mesures cautelars contra ell el passat 16 de desembre (en concret, li va retirar el passaport). En virtut l’addenda introduïda recentment al Pacte de govern (coneguda com a codi ètic), els socis es comprometien a assumir responsabilitats polítiques en cas que membres implicats en casos de corrupció haguessin d’afrontar un judici oral o en cas que un jutge hi adoptàs alguna mesura cautelar.

La situació a Palma, en paraules del regidor, és ‘absolutament impossible’, on ja no es pot celebrar un Ple ni cap acció de govern considerant Nadal part de la majoria i mentre els regidors d’UM segueixin donant suport al seu portaveu, tampoc no poden estar a l’àmbit de la majoria”. Per tant, i mentre no es modifiqui la situació, des del Bloc estan per un govern en minoria a l’Ajuntament de Palma

Per al coordinador d’EU, David Abril, ‘no és de rebut que el flamant president d’UM afirmi que l’exigència de complir el codi ètic a Miquel Nadal no formi part de la seva agenda’, i ha recordat que la propera setmana hi haurà una reunió de la comissió de seguiment del Pacte on s’haurà d’abordar aquest clar incompliment del mateix per part de la formació uemita.


MIRALLES (EuiA) i ABRIL (EU): A CATALUNYA I BALEARS, CALEN NOVES MAJORIES D’ESQUERRES


Ahir es varen reunir a Barcelona Jordi Miralles, coordinador general d´Esquerra Unida i Alternativa /EUiA) i David Abril, coordinador general d´Esquerra Unida de les Illes Balears (EUIB). Aquesta trobada respon al compromís d´ambdues formacions d´esquerres d´intercanviar periòdicament opinions sobre la situació política i de desenvolupar treballs en comú.

 
Abril i Miralles han coincidit “en el compromís de contribuir a noves majories d´esquerres de govern a Balears i a Catalunya”. Per EUiA i EUIB “seria un retrocés social, econòmic, mediambiental i per l´autogovern, que la dreta recuperés el govern a les Illes i a Catalunya”, per la qual cosa defensen “la necessitat d´avançar en la unitat de les forces d´esquerres”, “complir els acords programàtics governamentals” i “mobilitzar la gent treballadora, joves i abstencionistes crítics d´esquerres”.

 
Jordi Miralles ha explicat “el decàleg per l´Europa social” que EUiA farà arribar a la cimera de ministres de Treball de la UE, que se celebrarà aquest dijous 27 de gener a Barcelona. Per la seva part, David Abril ha explicat “les propostes per la Europa de pau, sense bases i desnuclearitzada”, que EUIB presentarà a la cimera de ministres de Defensa de la UE que tindrà lloc a Palma el proper 24 de febrer.


Els coordinadors d´EUiA i EUIB han manifestat la coincidència en impulsar “la proposta federalista per un Estat espanyol plurinacional, pluricultural i plurilíngüe” i elaborar “una agenda temàtica, de propostes i d´acció” per a continuar desenvolupant en comú.


CIMERA DE LA UE SOBRE BIODIVERSITAT: CALEN COMPROMISOS CLARS DEL GOVERN ESPANYOL

 
Avui es celebra a Madrid la cimera de la UE sobre biodiversitat, que per a IU ha de suposar la implicació del govern de ZP en l’exigència de compromisos, marcar una agenda clara de feina i defensar una posició nítida de la UE per treslladar a la Cimera internacional sobre Biodiversitat prevista per a la tardor. Un compromís que segons el responsable federal de medi ambient, Adolfo Barrena, ha de ser “d’actuació ràpidda, ambiciosa i decidida per frenar ja la pèrdua de biodiversitat i començar un procés de recuperació”.


Cal tenir en compte que estem a un moment crític: el 36% de les espècies de la Terra estan amenaçades i el ritme de pèrdua de la biodiversitat augmetna cada dia, el que fa cada cop més difícil la seva recuperació. L’Assemblea de NNUU va declarar el 2010 any Internacional de la Diversitat Biològica, i per evitar que aquesta fita es converteixi en una anècdota, s’ha d’avançar en els compromisos necessaris.
 Cayo Lara i Barrena han anunciat que des d’IU es promouran a totes les institucions on tenim representació mocions per comprometre accions en favor de la biodiversitat , ja que “resultat essencial per raons ètiques, emocionals, mediambientals i econòmiques. No hem d’oblidar que la biodiversitat sustenta també la nostra economia i la nostra qualitat de vida, sense prescindir del deure moral de cuidar del planeta i preservar la seva riquesa”. Una qüestió que és urgent abordar, sobretot després del lamentable fracàs de la cimera de Copenhague contra el canvi climàtic


WILLY MEYER (IU) DENUNCIA DAVANT LA COMISSIO EUROPEA L’ERE DE ROCA


L’eurodiputat d’IU Willy Meyer va interpel•lar ahir la Comissió europea sobre l’aprovació perp art del Ministre de Treball de l’Expedient de regulació de la multinacional Roca, que suposarà l’acomiadament de més de 500 treballadors/res a Gavà (Barcelona), Alcalà de Henares (Madrid) i Alcalà de Guadaira (Sevilla). A més, el govern espanyol ha autoritzat també la multinacional a suspendre durant un any el contracte d’uns 200 treballadors, que rebrien el 80% del seu salari.
Per a l’eurodiputat, és inacceptable que empreses com aquesta, que han rebut quantioses subvencions estatals deslocalitzin la seva producció i a més ara es plantegin acomiadar un terç dela plantilla. Les empreses, per a EU, no poden el•ludir la seva responsabilitat pública i amb els treballadors i treballadores, especialment en els casos en què han rebut subvencions públiques.
Meyer ha denunciat el tema davant la Comissió, i li ha demanat informació sobre si Roca compleix amb els requisits perquè els treballadors/res afectats/des puguin beneficiar-se de la concessió d’ajudes per part del Fons d’Ajustament a la globalització. Tamb eh a instat la Comissió a prendre les mesures necessàries per a la correcta aplicació de la legislació comunitària en matèria de protección dels drets dels treballadors/res afectats per acomiadaments col•lectius.
ACTA: NOU ATAC A LA CULTURA LLIURE I L’ACCÉS A LA INFORMACIÓ
Ahir es varen reunir a Mèxic representants de diversos països, i també de la Comissió europea,, per decidir sobre el futur d’internet i altres qüestions com l’accés a les medicines, en funció de l’anomenat ACTA (Tractat Comercial anti-falsificació).
Aquesta reunió i aquest tractat s’elabora sense la supervisió d’organismes internacionals ni social, per garantir així que els drets de propietat estiguin per damunt dels drets de comunicació, informació i fins i tot salut. Més de 80 ONGs d’arreu del món ja han signat una carta oberta manifestant la seva oposició a l’ACTA, que en el seu text imposa acords “voluntaris” extrajudicials entre els proveïdors d’internet i els gestors de drets (com la SGAE) per combatre les violacions del copyright.


Així, mitjançant la inseguretat legal dels proveïdors d’internet, ACTA els obligarà a sometre’s a la pressió de la indústria de l’oci, i a filtrar i eliminar continguts i serveis als quals els internautes teníem accés fins ara. Com afirma el portaveu de La Quadrature du Net, Jéremie Zimmerman, “l’acta odia la democràcia”. Podeu trobar més informació a: http://www.laquadrature.net/wiki/Attack_ACTA


BLOC: S’HAN DE CESSAR ELS REGIDORS D’UM A CORT

La coalició considera que no té sentit esperar més i que el respecte al Pacte implica el cesament dels regidors d’UM dels seus càrrecs executius

El portaveu del Bloc a Cort, Eberhard Grosske (EU), va exigir ahir en roda de premsa juntament amb les dues regidores de la coalició el cessament dels regidors d’UM a Cort, davant el clar incompliment que UM està fent del Pacte, ja que ni Miquel Nadal (sobre qui pesen mesures cautelars des de desembre) no ha dimitit, ni el seu partit li ha demanat el seu cessament. La coalició es considera molt decebuda pel fet que la direcció d’UM hagi optat per no demanar la sortida del Sr. Miquel Nadal de l’Ajuntament de Palma en compliment del codi ètic.

Grosske, Ramon i Palou manifestaren ahir en roda de premsa que han estat molt prudents durant aquest darrer mes en què el Sr. Nadal ha seguit de portaveu d’UM malgrat incomplir les condicions del codi ètic signat pel PSOE, Bloc i la pròpia UM el passat mes de desembre. No obstant això, el fet que el Consell Polític d’UM d’ahir no exigís al regidor Nadal la seva dimissió fa impossible ajornar per més temps aquesta situació i exigeix adoptar mesures contundents que passen, en qualsevol cas, pel cessament dels regidors d’UM que ocupen càrrecs executius.

Els regidors del Bloc han considerat que l’incompliment del pacte signat el desembre de l’any passsat obre una crisi política al sí del Pacte signat el 2007 i ratificat el passat desembre entre PSOE, Bloc i UM però – en tant que regidors de Palma – no han volgut manifestar-se sobre les mesures a adoptar a d’altres institucions.

Cal recordar que Miquel Nadal està imputat en diversos casos judicials de presumpta corrupció, i que el jutge que instrueix l’operació Maquillatge va adoptar mesures cautelars contra ell el passat 16 de desembre (en concret, li va retirar el passaport). En virtut l’addenda introduïda recentment al Pacte de govern (coneguda com a codi ètic), els socis es comprometien a assumir responsabilitats polítiques en cas que membres implicats en casos de corrupció haguessin d’afrontar un judici oral o en cas que un jutge hi adoptàs alguna mesura cautelar.

La situació a Palma, en paraules del regidor, és ‘absolutament impossible’, on ja no es pot celebrar un Ple ni cap acció de govern considerant Nadal part de la majoria i mentre els regidors d’UM segueixin donant suport al seu portaveu, tampoc no poden estar a l’àmbit de la majoria”. Per tant, i mentre no es modifiqui la situació, des del Bloc estan per un govern en minoria a l’Ajuntament de Palma

Per al coordinador d’EU, David Abril, ‘no és de rebut que el flamant president d’UM afirmi que l’exigència de complir el codi ètic a Miquel Nadal no formi part de la seva agenda’, i ha recordat que la propera setmana hi haurà una reunió de la comissió de seguiment del Pacte on s’haurà d’abordar aquest clar incompliment del mateix per part de la formació uemita.


MIRALLES (EuiA) i ABRIL (EU): A CATALUNYA I BALEARS, CALEN NOVES MAJORIES D’ESQUERRES


Ahir es varen reunir a Barcelona Jordi Miralles, coordinador general d´Esquerra Unida i Alternativa /EUiA) i David Abril, coordinador general d´Esquerra Unida de les Illes Balears (EUIB). Aquesta trobada respon al compromís d´ambdues formacions d´esquerres d´intercanviar periòdicament opinions sobre la situació política i de desenvolupar treballs en comú.

 
Abril i Miralles han coincidit “en el compromís de contribuir a noves majories d´esquerres de govern a Balears i a Catalunya”. Per EUiA i EUIB “seria un retrocés social, econòmic, mediambiental i per l´autogovern, que la dreta recuperés el govern a les Illes i a Catalunya”, per la qual cosa defensen “la necessitat d´avançar en la unitat de les forces d´esquerres”, “complir els acords programàtics governamentals” i “mobilitzar la gent treballadora, joves i abstencionistes crítics d´esquerres”.

 
Jordi Miralles ha explicat “el decàleg per l´Europa social” que EUiA farà arribar a la cimera de ministres de Treball de la UE, que se celebrarà aquest dijous 27 de gener a Barcelona. Per la seva part, David Abril ha explicat “les propostes per la Europa de pau, sense bases i desnuclearitzada”, que EUIB presentarà a la cimera de ministres de Defensa de la UE que tindrà lloc a Palma el proper 24 de febrer.


Els coordinadors d´EUiA i EUIB han manifestat la coincidència en impulsar “la proposta federalista per un Estat espanyol plurinacional, pluricultural i plurilíngüe” i elaborar “una agenda temàtica, de propostes i d´acció” per a continuar desenvolupant en comú.


CIMERA DE LA UE SOBRE BIODIVERSITAT: CALEN COMPROMISOS CLARS DEL GOVERN ESPANYOL

 
Avui es celebra a Madrid la cimera de la UE sobre biodiversitat, que per a IU ha de suposar la implicació del govern de ZP en l’exigència de compromisos, marcar una agenda clara de feina i defensar una posició nítida de la UE per treslladar a la Cimera internacional sobre Biodiversitat prevista per a la tardor. Un compromís que segons el responsable federal de medi ambient, Adolfo Barrena, ha de ser “d’actuació ràpidda, ambiciosa i decidida per frenar ja la pèrdua de biodiversitat i començar un procés de recuperació”.


Cal tenir en compte que estem a un moment crític: el 36% de les espècies de la Terra estan amenaçades i el ritme de pèrdua de la biodiversitat augmetna cada dia, el que fa cada cop més difícil la seva recuperació. L’Assemblea de NNUU va declarar el 2010 any Internacional de la Diversitat Biològica, i per evitar que aquesta fita es converteixi en una anècdota, s’ha d’avançar en els compromisos necessaris.
 Cayo Lara i Barrena han anunciat que des d’IU es promouran a totes les institucions on tenim representació mocions per comprometre accions en favor de la biodiversitat , ja que “resultat essencial per raons ètiques, emocionals, mediambientals i econòmiques. No hem d’oblidar que la biodiversitat sustenta també la nostra economia i la nostra qualitat de vida, sense prescindir del deure moral de cuidar del planeta i preservar la seva riquesa”. Una qüestió que és urgent abordar, sobretot després del lamentable fracàs de la cimera de Copenhague contra el canvi climàtic


WILLY MEYER (IU) DENUNCIA DAVANT LA COMISSIO EUROPEA L’ERE DE ROCA


L’eurodiputat d’IU Willy Meyer va interpel•lar ahir la Comissió europea sobre l’aprovació perp art del Ministre de Treball de l’Expedient de regulació de la multinacional Roca, que suposarà l’acomiadament de més de 500 treballadors/res a Gavà (Barcelona), Alcalà de Henares (Madrid) i Alcalà de Guadaira (Sevilla). A més, el govern espanyol ha autoritzat també la multinacional a suspendre durant un any el contracte d’uns 200 treballadors, que rebrien el 80% del seu salari.
Per a l’eurodiputat, és inacceptable que empreses com aquesta, que han rebut quantioses subvencions estatals deslocalitzin la seva producció i a més ara es plantegin acomiadar un terç dela plantilla. Les empreses, per a EU, no poden el•ludir la seva responsabilitat pública i amb els treballadors i treballadores, especialment en els casos en què han rebut subvencions públiques.
Meyer ha denunciat el tema davant la Comissió, i li ha demanat informació sobre si Roca compleix amb els requisits perquè els treballadors/res afectats/des puguin beneficiar-se de la concessió d’ajudes per part del Fons d’Ajustament a la globalització. Tamb eh a instat la Comissió a prendre les mesures necessàries per a la correcta aplicació de la legislació comunitària en matèria de protección dels drets dels treballadors/res afectats per acomiadaments col•lectius.
ACTA: NOU ATAC A LA CULTURA LLIURE I L’ACCÉS A LA INFORMACIÓ
Ahir es varen reunir a Mèxic representants de diversos països, i també de la Comissió europea,, per decidir sobre el futur d’internet i altres qüestions com l’accés a les medicines, en funció de l’anomenat ACTA (Tractat Comercial anti-falsificació).
Aquesta reunió i aquest tractat s’elabora sense la supervisió d’organismes internacionals ni social, per garantir així que els drets de propietat estiguin per damunt dels drets de comunicació, informació i fins i tot salut. Més de 80 ONGs d’arreu del món ja han signat una carta oberta manifestant la seva oposició a l’ACTA, que en el seu text imposa acords “voluntaris” extrajudicials entre els proveïdors d’internet i els gestors de drets (com la SGAE) per combatre les violacions del copyright.


Així, mitjançant la inseguretat legal dels proveïdors d’internet, ACTA els obligarà a sometre’s a la pressió de la indústria de l’oci, i a filtrar i eliminar continguts i serveis als quals els internautes teníem accés fins ara. Com afirma el portaveu de La Quadrature du Net, Jéremie Zimmerman, “l’acta odia la democràcia”. Podeu trobar més informació a: http://www.laquadrature.net/wiki/Attack_ACTA

Share This