ES TANCA EL PACTE DELS «BARONS» DEL PP BALEAR EN CLAU PREELECTORAL
L’anunci de Carlos Delgado de recolzar la candidatura de José Ramon Bauzà a la presidència del PP balear, sempre que es someti a una «enquesta» als simpatitzants i que el secretari general sigui «de Palma» (és a dir, Rodríguez), apunta a un pacte entre els tres principals líders del PP de Balears.


Es tracta, en la nostra opinió, d’un pacte intern que a pesar de les enormes diferències entre els seus líders i els sectors que lideren, respon a una estratègia del PP ja clarament preelectoral, ja que com sempre, «la dreta s’uneix quan arriba l’hora de la veritat», ha afirmat el coordinador d’EU, David Abril.
Per això, el coordinador d’EU ha advertit que «l’esquerra hauria de prendre nota, i afavorir la màxima unitat, per evitar que torni un PP que ens ha deixat una hipoteca que encara pagam i pagaran per molts anys els ciutadans i ciutadanes d’aquestes illes, que encara esperen una disculpa per la mala gestió i la corrupció de l’anterior legislatura».


TREBALLADORS/ES D’AIR COMET VOLEN «REFORMAR» DÍAZ-FERRAN
Ahir, un grapat de treballadors i treballadores de l’empresa Air-Comet es varen concentrar davant l’hotel on el president de la CEOE i propietari de la companyia, Gerardo Díaz-Ferran, impartia un encontre informatiu del Fòrum «Nueva Economía».


Amb pancartes que exigien la «reforma» de Díaz-Ferran, i recordaven el model empresarial que representa el president de la CEOE, així com les acusacions d’estafa a milers de clients de l’aerolínia, els treballadors i treballadores acomiadats expressaven el seu malestar no sols per haver perdut els seus llocs de feina, sinó també perquè en molts casos duien fins a vuit mesos sense cobrar. Mentre, a l’encontre informatiu, Díaz-Ferran es defensava dient que sempre havia actuat «legalment».


EL BBVA GUANYA MÉS DE 4.200 MILIONS D’EUROS EL 2009
Està clar que la crisi no és igual per a tothom, i que mentre treballadores i treballadors i les seves famílies la paguen, «la banca sempre guanya», com demostra el balanç de beneficis del BBVA, que el 2009, l’any de la crisi per excel•lència, ha obtingut un benefici net de més de 4.200 milions d’euros. No sabem, emperò, quina és la quantitat que han fet servir del «crèdit» que el govern espanyol va aprovar als bancs a l’inici de l’exercici.
Un benefici, que a pesar que és «un 18% menys del previst», és immoral mentre hi ha milions de persones sense feina al país, i moltes d’elles sense ni tan sols poder accedir a la prestació d’atur. Per a EU, cal una reforma fiscal profunda que gravi, senzillament com ha fet Obama als EUA, els beneficis bancaris, entre altres rendes del capital. De fet, si ahir Obama va poder defensar al seu discurs polítiques actives per crear nous llocs de feina i polítiques ambientals, mentre anunciava que congelaria el dèficit públic, és perquè ha cercat altres maneres d’omplir la caixa pública, mitjançant els nous imposts als bancs.


ICV/EUIA TORNEN A PROTESTAR A ASCÓ CONTRA EL CEMENTIRI NUCLEAR
Els companys d’ICV/EUiA han participat aquest matí a Ascó en una concentració contra la presentació, per part de l´Ajuntament d´Ascó, d´una candidatura del municipi per acollir el cementiri de residus nuclears de tot l´Estat. La protesta s´ha realitzat davant de l´Ajuntament mentre es realitzava el Ple en el que s´ha aprovat presentar l´esmentada candidatura. Des d’ICV/EUiA exigeixen que cap municipi català acolli el cementiri de residus nuclears i que s´aprovi un calendari de tancament de les centrals nuclears, i per donar suport a les reivindicacions de la coordinadora anti-cementiri nuclear de Catalunya (CANC).
La portaveu d´EUiA, Mercè Civit, ha demanat que “no es castigui més a les Terres de l´Ebre” i ha denunciat que “un Ajuntament pugui decidir el futur de tot Catalunya”. La també diputada ha reclamat una profunda inversió a les Terres de l´Ebre que permeti als habitants de la zona gaudir d´una bona qualitat de vida. “A EUiA denunciem la decisió de l´Ajuntament d´Ascó d´aprovar acollir el cementiri nuclear guiada pels beneficis econòmics immediats que reportaria al municipi, ja que “acceptar el cementiri nuclear pot aportar molts diners avui a Ascó però també pot condemnar a la mort als catalans i catalanes.”
IU/ICV PRESENTA INICIATIVA PERQUÈ ELS JUBILATS FORÇOSOS COBRIN PRESTACIÓ COMPLETA
El grup parlamentari federal ha registrat al Congrés dels Diputats una proposició de llei a la qual es planteja que els treballadors/res que passin a la situació de «jubilació anticipada forçosa» percebin la seva pensió completa i sense cap tipus de penalització en complir els 65 anys..
En concret, el text de la iniciativa, que modificaria la Llei de Seguretat Social, estableix que «quan el treballador ha accedit a la jubilació anticipada derivada del cessament a la feina com a conseqüència de l’extinció del contracte de treball, en virtut de causa no imputable a la seva voluntat, compleixi els seixanta-cinc anys, la pensió deixarà de ser objecte de reducció per l’aplicació dels anteriors coeficients, sempre que s’acrediti un període mínim de cotització efectiva de trenta-cinc anys».


El portaveu parlamentari, Gaspar Llamazares, ha recordat que «després de diverses modificacions a la llei que regula aquetes circumstàncies s’ha aprofundit en la distinció entre jubilacions anticipades voluntàries i forçoses, però creiem que no és suficient, perquè a les primeres se’ls aplica un percentatge reductor del 8% per cada any que li resta al treballador per complir els 65 anys. A les segones se’ls aplica una escala de coeficients reductors millorada, però que sempre va en perjudici del treballador».


D’aquesta manera, IU respon a les demandes plantejades per nombrosos col•lectius, associacions i sindicats que van en el mateix sentit i es posiciona d’una manera clara davant una futura reforma del Pacte de Toledo sobre les pensions, però en la línia no de retallar drets als futurs pensionistes, tal i com pretenen altres formacions polítiques, sinó de millorar-los.


DEMÀ, CONFERÈNCIA SOBRE LA SITUACIÓ A AFGANISTAN A PALMA
La Conselleria d’Afeers socials ha organitzat, en el marc del cicle «Altres veus, altres realitats», una conferència per demà divendres, amb el títol: «Volem Justícia a l’Afganistan: els acords polítics no són la solució», a càrrec de Hadi Ogal, activista afganès pes drets humans, fundador i director de l’associació Afghanistan Human Rights and Democracy Organization (AHRDO).


La cita és demà divendres, 29 de gener de 2010, a les 19:30 h., al Centre social Flassaders (cde la Ferreria, 10).


ES TANCA EL PACTE DELS «BARONS» DEL PP BALEAR EN CLAU PREELECTORAL
L’anunci de Carlos Delgado de recolzar la candidatura de José Ramon Bauzà a la presidència del PP balear, sempre que es someti a una «enquesta» als simpatitzants i que el secretari general sigui «de Palma» (és a dir, Rodríguez), apunta a un pacte entre els tres principals líders del PP de Balears.


Es tracta, en la nostra opinió, d’un pacte intern que a pesar de les enormes diferències entre els seus líders i els sectors que lideren, respon a una estratègia del PP ja clarament preelectoral, ja que com sempre, «la dreta s’uneix quan arriba l’hora de la veritat», ha afirmat el coordinador d’EU, David Abril.
Per això, el coordinador d’EU ha advertit que «l’esquerra hauria de prendre nota, i afavorir la màxima unitat, per evitar que torni un PP que ens ha deixat una hipoteca que encara pagam i pagaran per molts anys els ciutadans i ciutadanes d’aquestes illes, que encara esperen una disculpa per la mala gestió i la corrupció de l’anterior legislatura».


TREBALLADORS/ES D’AIR COMET VOLEN «REFORMAR» DÍAZ-FERRAN
Ahir, un grapat de treballadors i treballadores de l’empresa Air-Comet es varen concentrar davant l’hotel on el president de la CEOE i propietari de la companyia, Gerardo Díaz-Ferran, impartia un encontre informatiu del Fòrum «Nueva Economía».


Amb pancartes que exigien la «reforma» de Díaz-Ferran, i recordaven el model empresarial que representa el president de la CEOE, així com les acusacions d’estafa a milers de clients de l’aerolínia, els treballadors i treballadores acomiadats expressaven el seu malestar no sols per haver perdut els seus llocs de feina, sinó també perquè en molts casos duien fins a vuit mesos sense cobrar. Mentre, a l’encontre informatiu, Díaz-Ferran es defensava dient que sempre havia actuat «legalment».


EL BBVA GUANYA MÉS DE 4.200 MILIONS D’EUROS EL 2009
Està clar que la crisi no és igual per a tothom, i que mentre treballadores i treballadors i les seves famílies la paguen, «la banca sempre guanya», com demostra el balanç de beneficis del BBVA, que el 2009, l’any de la crisi per excel•lència, ha obtingut un benefici net de més de 4.200 milions d’euros. No sabem, emperò, quina és la quantitat que han fet servir del «crèdit» que el govern espanyol va aprovar als bancs a l’inici de l’exercici.
Un benefici, que a pesar que és «un 18% menys del previst», és immoral mentre hi ha milions de persones sense feina al país, i moltes d’elles sense ni tan sols poder accedir a la prestació d’atur. Per a EU, cal una reforma fiscal profunda que gravi, senzillament com ha fet Obama als EUA, els beneficis bancaris, entre altres rendes del capital. De fet, si ahir Obama va poder defensar al seu discurs polítiques actives per crear nous llocs de feina i polítiques ambientals, mentre anunciava que congelaria el dèficit públic, és perquè ha cercat altres maneres d’omplir la caixa pública, mitjançant els nous imposts als bancs.


ICV/EUIA TORNEN A PROTESTAR A ASCÓ CONTRA EL CEMENTIRI NUCLEAR
Els companys d’ICV/EUiA han participat aquest matí a Ascó en una concentració contra la presentació, per part de l´Ajuntament d´Ascó, d´una candidatura del municipi per acollir el cementiri de residus nuclears de tot l´Estat. La protesta s´ha realitzat davant de l´Ajuntament mentre es realitzava el Ple en el que s´ha aprovat presentar l´esmentada candidatura. Des d’ICV/EUiA exigeixen que cap municipi català acolli el cementiri de residus nuclears i que s´aprovi un calendari de tancament de les centrals nuclears, i per donar suport a les reivindicacions de la coordinadora anti-cementiri nuclear de Catalunya (CANC).
La portaveu d´EUiA, Mercè Civit, ha demanat que “no es castigui més a les Terres de l´Ebre” i ha denunciat que “un Ajuntament pugui decidir el futur de tot Catalunya”. La també diputada ha reclamat una profunda inversió a les Terres de l´Ebre que permeti als habitants de la zona gaudir d´una bona qualitat de vida. “A EUiA denunciem la decisió de l´Ajuntament d´Ascó d´aprovar acollir el cementiri nuclear guiada pels beneficis econòmics immediats que reportaria al municipi, ja que “acceptar el cementiri nuclear pot aportar molts diners avui a Ascó però també pot condemnar a la mort als catalans i catalanes.”
IU/ICV PRESENTA INICIATIVA PERQUÈ ELS JUBILATS FORÇOSOS COBRIN PRESTACIÓ COMPLETA
El grup parlamentari federal ha registrat al Congrés dels Diputats una proposició de llei a la qual es planteja que els treballadors/res que passin a la situació de «jubilació anticipada forçosa» percebin la seva pensió completa i sense cap tipus de penalització en complir els 65 anys..
En concret, el text de la iniciativa, que modificaria la Llei de Seguretat Social, estableix que «quan el treballador ha accedit a la jubilació anticipada derivada del cessament a la feina com a conseqüència de l’extinció del contracte de treball, en virtut de causa no imputable a la seva voluntat, compleixi els seixanta-cinc anys, la pensió deixarà de ser objecte de reducció per l’aplicació dels anteriors coeficients, sempre que s’acrediti un període mínim de cotització efectiva de trenta-cinc anys».


El portaveu parlamentari, Gaspar Llamazares, ha recordat que «després de diverses modificacions a la llei que regula aquetes circumstàncies s’ha aprofundit en la distinció entre jubilacions anticipades voluntàries i forçoses, però creiem que no és suficient, perquè a les primeres se’ls aplica un percentatge reductor del 8% per cada any que li resta al treballador per complir els 65 anys. A les segones se’ls aplica una escala de coeficients reductors millorada, però que sempre va en perjudici del treballador».


D’aquesta manera, IU respon a les demandes plantejades per nombrosos col•lectius, associacions i sindicats que van en el mateix sentit i es posiciona d’una manera clara davant una futura reforma del Pacte de Toledo sobre les pensions, però en la línia no de retallar drets als futurs pensionistes, tal i com pretenen altres formacions polítiques, sinó de millorar-los.


DEMÀ, CONFERÈNCIA SOBRE LA SITUACIÓ A AFGANISTAN A PALMA
La Conselleria d’Afeers socials ha organitzat, en el marc del cicle «Altres veus, altres realitats», una conferència per demà divendres, amb el títol: «Volem Justícia a l’Afganistan: els acords polítics no són la solució», a càrrec de Hadi Ogal, activista afganès pes drets humans, fundador i director de l’associació Afghanistan Human Rights and Democracy Organization (AHRDO).


La cita és demà divendres, 29 de gener de 2010, a les 19:30 h., al Centre social Flassaders (cde la Ferreria, 10).

Share This