EU: L’INTENT D’ENTERRAR LA INVESTIGACIÓ A JAUME MATAS ÉS VOLER NEGAR LA MAJOR
Si primer va ser el Fiscal General de l’Estat, que va voler arxivar la investigació sobre el patrimoni de Matas, que el Jutge Castro va rescatar relacionant l’augment de patrimoni de l’expresident amb el cas “Palma Arena”, ara són altres maniobres judicials que intenten tapar el cas i, en la nostra opinió, negar la major.
Per a EU, l’intent d’aturar la investigació i el procediment a partir del testimoni de l’empresària inquera involucrada en el cas és “ridícula”, i en tot cas el que va aportar aquest testimoni és més dubtes sobre l’origen de tanta “sumpuositat” al palauet de Matas.
Matas, no ho hem d’oblidar, és el màxim responsable polític dels casos de corrupció esdevinguts a l’anterior legislatura, i per tant la seva compareixença i l’esclariment dels fets és urgent i necessària perquè la ciutadania no senti que després de tot el que s’ha sabut, el que triomfi sigui la impunitat.

AFERS SOCIALS PRESENTA PROJECTE DE LLEI D’IGUALTAT
La Consellera d’Afers Socials, Fina Santiago (EU), va presentar ahi l’avantprojecte de llei d’igualtat de dones i homes de les Illes, que estableix que l’impagament de les pensions és un cas de violència econòmica contra les dones equiparable a la física o la psicològica. Això permetrà a les víctimes d’aquesta violència econòmica accedir —cosa que fins ara no podien fer— a les mateixes prestacions i ajudes que les disponibles per a les dones que pateixen agressions físiques o psicològiques.
Aquesta és una de les novetats que incorpora el text i que ha estat destacada per la consellera, que ha presentant l’Avantprojecte acompanyada per la directora de l’IBDona, Lila Thomàs.


Una altre dels punts destacats per la consellera ha estat que l’avantprojecte obliga les administracions públiques (Govern, consells insulars i ajuntaments) a tenir en els seus òrgans col•legiats i de selecció de personal una representació equilibrada d’homes i dones. S’entén per representació equilibrada que cada sexe no superi el 60 % ni sigui inferior al 40 %.

Una altra novetat és que les administracions públiques (Govern, consells insulars i ajuntaments) s’han d’abstenir de formalitzar “contractes amb empreses que estiguin sancionades administrativament o condemnades per promoure o tolerar practiques laborals considerades discriminatòries per a les dones”. Aquesta abstenció es mantindrà mentre duri el període de sanció o condemna.
El text també consolida “el Consell de Participació de les Dones i es reafirma la necessitat de mantenir l’existència d’un òrgan autonòmic, l’Institut Balear de la Dona, com a impulsor de les polítiques d’igualtat a la comunitat autònoma”.
Després de les al•legacions ciutadanes i el debat parlamentari, s’espera que la Llei pugui ser aprovada cap a finals d’any o inicis de 2011
ÈXIT DE LA SEGONA EDICIÓ DEL FSCAT
El II Fòrum Social Català celebrat aquest cap de setmana ha estat un èxit. Sense arribar a superar la participació de l´anterior edició, però sí el número de seminaris i activitats realitzades, el FSCat es consolida com un espai de trobada de part dels activistes socials i amb la participació principalment de gent jove.
I també han estat un èxit els seminaris i d´altres activitats organitzades per la Fundació l´Alternativa i els moviments i col•lectius en els que treballen companys i companyes d´EUiA (solidaritat amb el poble palestí, paper de les transnacionals espanyoles, salut pública, contra la violència de gènere…), amb les aules plenes de jovent. Arreu et trobaves amb activistes d´EUiA, expressió del compromís de l´esquerra transformadora amb tot tipus de moviments socials.
La proposta sorgida de les darreres edicions del Fòrum Social Mundial d´animar a la realització de fòrums descentralitzats, va permetre, ja en la primera edició del FSCat, mostrar l´oportunitat i necessitat d´aquest espai català.
Finalment l´Assemblea de Moviments Socials va aprovar una breu declaració, amb una agenda de mobilitzacions i una relació de les diferents campanyes presents en la II edició del FSCat. Entre les mateixes destaquen les que tenen a veure amb les respostes socials i polítiques a la presidència espanyola de la Unió Europea, com és davant la cimera euromediterrània a Barcelona al juny i la trobada dels caps d´estat de la UE amb els d´Amèrica Llatina. Destacar també que el seminari sobre les Solidaritats amb Palestina va proposar que l´Assemblea dels Moviments Socials s´adherís a la declaració d´El Caire. + Info: www.euia.org
IU DURÀ LES AUTORITATS D’ESTATS UNITS ALS TRIBUNALS SI NO EXPLIQUEN L’AFER LLAMAZARES
Cayo Lara, Willy Meyer i Gaspar Llamazares varen donar ahir un termini de 15 dies a les autoritats dels Estats Units per donar “una explicació” sobre la polèmica utilització de la imatge del portaveu parlamentari d’IU per fer una simulació del retrat de Ben Laden per part del FBI.
Entre les accions desenvolupades fins a la data, Llamazares ha enviat comunicacions al Ministre de Justícia i al director de l’Agència de Protecció de Dades espanyola, al supervisor europeu de Protecció de Dades, i a l’Alta Comissionada per als Drets Humans, sol•licitant a tots ells que als seus respectius àmbits adoptin les mesures i investigacions oportunes i exigexin als Estats Units la depuració de responsabilitats. Per la seva banda, Meyer s’ha adreçat per escrit a l’Alta representant d’Afers Exteriors i política de Seguretat de la UE, Margaret Ashton, en el mateix sentit.
Llamazares ha advertit que IU ja ha donat un termini suficient per aclarir la situació, i per ara només han rebut una disculpa “amb la boca petita”, però no una disculpa pública, ni una investigació ni una depuració de responsabilitats. Si això no s’ha produït en el termini de 15 dies, IU presentarà una demanda judicial amb l’objectiu de restituir la imatge de Gaspar Llamazares. Per als responsables d’IU, “la resposta al dany a la imatge del company no pot ser el silenci, sobretot quan se l’ha comparat amb un terrorista internacional”.


HIPOCRESIA SOCIAL: LA MAJOR PART DELS SOLDATS “ESPANYOLS” SÓN IMMIGRANTS
Increïble, però cert. Mentre s’endureix la política d’immigració o es mantenen debats públics com el de l’empadronament arran de la iniciativa de l’Ajuntament de Vic, el recompte dels “espanyols” morts en missions de guerra o humanitàries és absolutament favorable als immigrants.
El govern espanyol ha afavorit els darrers anys el reclutament de soldats d’origen estranger, i especialment de països empobrits com Colòmbia, a canvi d’un contracte públic i fins i tot de l’obtenció de la nacionalitat. De fet, els soldats morts darrerament són colombians, com el jove mort ahir a l’Afganistan.


BERLUSCONI, ALIAT D’ISRAEL A LA UE
Israel ha trobat a Europa el seu aliat ideal: Silvio Berlusconi. Berlusconi, de visita a Israel, ha afirmat que el seu “somni” és veure Israel com a membre de ple dret de la Unió Europea.


Netanyahu i Berslusconi es feren una pública declaració d’amor i amistat, el primer lloant el paper d’Itàlia i Roma en la cultura del “món occidental”, i el segon destacant les bases “judeo cristianes” de la cultura europea. A Netanyahu, a pesar de l’Holocaust, no li varen preocupar gens els gestos neofeixistes del primer ministre italià dels darrers temps.
Cal recordar que l’esquerra europea ha reclamat, des dels bombardejos indiscriminats a Gaza, que es suspengui l’acord comercial preferent de la UE amb Israel.


EU: L’INTENT D’ENTERRAR LA INVESTIGACIÓ A JAUME MATAS ÉS VOLER NEGAR LA MAJOR
Si primer va ser el Fiscal General de l’Estat, que va voler arxivar la investigació sobre el patrimoni de Matas, que el Jutge Castro va rescatar relacionant l’augment de patrimoni de l’expresident amb el cas “Palma Arena”, ara són altres maniobres judicials que intenten tapar el cas i, en la nostra opinió, negar la major.
Per a EU, l’intent d’aturar la investigació i el procediment a partir del testimoni de l’empresària inquera involucrada en el cas és “ridícula”, i en tot cas el que va aportar aquest testimoni és més dubtes sobre l’origen de tanta “sumpuositat” al palauet de Matas.
Matas, no ho hem d’oblidar, és el màxim responsable polític dels casos de corrupció esdevinguts a l’anterior legislatura, i per tant la seva compareixença i l’esclariment dels fets és urgent i necessària perquè la ciutadania no senti que després de tot el que s’ha sabut, el que triomfi sigui la impunitat.

AFERS SOCIALS PRESENTA PROJECTE DE LLEI D’IGUALTAT
La Consellera d’Afers Socials, Fina Santiago (EU), va presentar ahi l’avantprojecte de llei d’igualtat de dones i homes de les Illes, que estableix que l’impagament de les pensions és un cas de violència econòmica contra les dones equiparable a la física o la psicològica. Això permetrà a les víctimes d’aquesta violència econòmica accedir —cosa que fins ara no podien fer— a les mateixes prestacions i ajudes que les disponibles per a les dones que pateixen agressions físiques o psicològiques.
Aquesta és una de les novetats que incorpora el text i que ha estat destacada per la consellera, que ha presentant l’Avantprojecte acompanyada per la directora de l’IBDona, Lila Thomàs.


Una altre dels punts destacats per la consellera ha estat que l’avantprojecte obliga les administracions públiques (Govern, consells insulars i ajuntaments) a tenir en els seus òrgans col•legiats i de selecció de personal una representació equilibrada d’homes i dones. S’entén per representació equilibrada que cada sexe no superi el 60 % ni sigui inferior al 40 %.

Una altra novetat és que les administracions públiques (Govern, consells insulars i ajuntaments) s’han d’abstenir de formalitzar “contractes amb empreses que estiguin sancionades administrativament o condemnades per promoure o tolerar practiques laborals considerades discriminatòries per a les dones”. Aquesta abstenció es mantindrà mentre duri el període de sanció o condemna.
El text també consolida “el Consell de Participació de les Dones i es reafirma la necessitat de mantenir l’existència d’un òrgan autonòmic, l’Institut Balear de la Dona, com a impulsor de les polítiques d’igualtat a la comunitat autònoma”.
Després de les al•legacions ciutadanes i el debat parlamentari, s’espera que la Llei pugui ser aprovada cap a finals d’any o inicis de 2011
ÈXIT DE LA SEGONA EDICIÓ DEL FSCAT
El II Fòrum Social Català celebrat aquest cap de setmana ha estat un èxit. Sense arribar a superar la participació de l´anterior edició, però sí el número de seminaris i activitats realitzades, el FSCat es consolida com un espai de trobada de part dels activistes socials i amb la participació principalment de gent jove.
I també han estat un èxit els seminaris i d´altres activitats organitzades per la Fundació l´Alternativa i els moviments i col•lectius en els que treballen companys i companyes d´EUiA (solidaritat amb el poble palestí, paper de les transnacionals espanyoles, salut pública, contra la violència de gènere…), amb les aules plenes de jovent. Arreu et trobaves amb activistes d´EUiA, expressió del compromís de l´esquerra transformadora amb tot tipus de moviments socials.
La proposta sorgida de les darreres edicions del Fòrum Social Mundial d´animar a la realització de fòrums descentralitzats, va permetre, ja en la primera edició del FSCat, mostrar l´oportunitat i necessitat d´aquest espai català.
Finalment l´Assemblea de Moviments Socials va aprovar una breu declaració, amb una agenda de mobilitzacions i una relació de les diferents campanyes presents en la II edició del FSCat. Entre les mateixes destaquen les que tenen a veure amb les respostes socials i polítiques a la presidència espanyola de la Unió Europea, com és davant la cimera euromediterrània a Barcelona al juny i la trobada dels caps d´estat de la UE amb els d´Amèrica Llatina. Destacar també que el seminari sobre les Solidaritats amb Palestina va proposar que l´Assemblea dels Moviments Socials s´adherís a la declaració d´El Caire. + Info: www.euia.org
IU DURÀ LES AUTORITATS D’ESTATS UNITS ALS TRIBUNALS SI NO EXPLIQUEN L’AFER LLAMAZARES
Cayo Lara, Willy Meyer i Gaspar Llamazares varen donar ahir un termini de 15 dies a les autoritats dels Estats Units per donar “una explicació” sobre la polèmica utilització de la imatge del portaveu parlamentari d’IU per fer una simulació del retrat de Ben Laden per part del FBI.
Entre les accions desenvolupades fins a la data, Llamazares ha enviat comunicacions al Ministre de Justícia i al director de l’Agència de Protecció de Dades espanyola, al supervisor europeu de Protecció de Dades, i a l’Alta Comissionada per als Drets Humans, sol•licitant a tots ells que als seus respectius àmbits adoptin les mesures i investigacions oportunes i exigexin als Estats Units la depuració de responsabilitats. Per la seva banda, Meyer s’ha adreçat per escrit a l’Alta representant d’Afers Exteriors i política de Seguretat de la UE, Margaret Ashton, en el mateix sentit.
Llamazares ha advertit que IU ja ha donat un termini suficient per aclarir la situació, i per ara només han rebut una disculpa “amb la boca petita”, però no una disculpa pública, ni una investigació ni una depuració de responsabilitats. Si això no s’ha produït en el termini de 15 dies, IU presentarà una demanda judicial amb l’objectiu de restituir la imatge de Gaspar Llamazares. Per als responsables d’IU, “la resposta al dany a la imatge del company no pot ser el silenci, sobretot quan se l’ha comparat amb un terrorista internacional”.


HIPOCRESIA SOCIAL: LA MAJOR PART DELS SOLDATS “ESPANYOLS” SÓN IMMIGRANTS
Increïble, però cert. Mentre s’endureix la política d’immigració o es mantenen debats públics com el de l’empadronament arran de la iniciativa de l’Ajuntament de Vic, el recompte dels “espanyols” morts en missions de guerra o humanitàries és absolutament favorable als immigrants.
El govern espanyol ha afavorit els darrers anys el reclutament de soldats d’origen estranger, i especialment de països empobrits com Colòmbia, a canvi d’un contracte públic i fins i tot de l’obtenció de la nacionalitat. De fet, els soldats morts darrerament són colombians, com el jove mort ahir a l’Afganistan.


BERLUSCONI, ALIAT D’ISRAEL A LA UE
Israel ha trobat a Europa el seu aliat ideal: Silvio Berlusconi. Berlusconi, de visita a Israel, ha afirmat que el seu “somni” és veure Israel com a membre de ple dret de la Unió Europea.


Netanyahu i Berslusconi es feren una pública declaració d’amor i amistat, el primer lloant el paper d’Itàlia i Roma en la cultura del “món occidental”, i el segon destacant les bases “judeo cristianes” de la cultura europea. A Netanyahu, a pesar de l’Holocaust, no li varen preocupar gens els gestos neofeixistes del primer ministre italià dels darrers temps.
Cal recordar que l’esquerra europea ha reclamat, des dels bombardejos indiscriminats a Gaza, que es suspengui l’acord comercial preferent de la UE amb Israel.

Share This