EL GOVERN EN MINORIA DE LES ESQUERRES, UNA REALITATLa petició del Bloc i EU després de les detencions de diversos dirigent d’UM en el marc de l’operació Voltor, que investiga una pressumpta xarxa de finançament il•legal del partit, d’establir un govern en minoria PSIB-BLOC a les diferents institucions, es va fer realitat divendres. No es podia permetre, com assenyalàvem des d’EU, que es posàs en entredit ni la gestió ni l’honestedat del conjunt de les forces polítiques del Pacte, per la mala actuació d’un dels seus membres. I la resposta no es va fer esperar.
Des de fa tres dies, doncs, estam davant el primer govern netament d’esquerres de la democràcia, una opció difícil, ja que les majories parlamentàries són del PP i UM, i òbviament UM no ha sortit ben parada per la decisió. No obstant, era l’única opció possible i desitjable, des del moment en què l’actuació d’UM ha demostrat no ser una actuació aïllada però sobretot, quan sembla que poden haver actuat de manera irregular en aquesta legislatura.
Els canvis en els diferents equips de govern, per a EU, han de ser ràpids perquè aquesta crisi no es transformi en paràlisi institucional, i s’ha d’actuar de manera responsable i eficaç. Des del Bloc s’assumiran les següents àrees de gestió: a l’Ajuntament de Palma, l’IMFOF, les agendes locals 21 i joventut; al Consell, la Conselleria de Medi Ambient, i al Govern, la Direcció general de Joventut i part de la Conselleria de Medi Ambient, que es fusionarà amb la mobilitat. La conjuntura, de pas, serà aprofitada per reduir burocràcia i alts càrrecs.
Finalment, des d’EU consideram que estem davant un canvi de cicle polític important que haurà de menester, més que mai, de la unitat de les forces de l’esquerra, que han de posar tots els seus esforços en la construcció d’una societat més justa, equitativa i sostenible.
LES AMENACES DEL PP AMAGUEN LA SEVA INCAPACITAT PER ASSUMIR RESPONSABILITATS


Les amenaces del PP, que s’han succeït des de l’anunci de governs en minoria, de plantejar qüestions de confiança a les diferents institucions amaguen, per a EU, la seva incapacitat per assumir responsabilitats polítiques.
“Quan el PP ha estat incapaç ni tan sols de suspendre militància Matas, sobre qui pesa l’acusació de nou delictes, i han tingut tres presidents en tres anys fruït d’aquesta inoperància, no estan per donar lliçons a ningú, i molt menys d’ètica”, ha assenyalat el coordinador d’EU, David Abril.
Una aliança PP/UM a les institucions per tomar aquest nou Pacte en minoria, amb el vot de pressumptes corruptes, seria una ofensa a la ciutadania, un acte “mancat d’ètica i d’estètica”, però en qualsevol cas és una possibilitat que s’hi pot donar.
LARA DEMANA UNA REUNIÓ A ZP PER PLANTEJAR-LI QUE ES POT SORTIR DE LA CRISI AMB MESURES D’ESQUERRES


El coordinador federal d’IU, Cayo Lara, ha remès avui una carta al president del govern central, demanant una entrevista “per aportar amb criteris constructius totes aquelles propostes que es consideren útils des de l’esquerra per sortir de lal situació d’emergència en què es troben l’economia i l’ocupació al nostre país”.


A la carta, Lara assenyala que “com els experts i part de l’empresariat, estam davant una crisi de demanda, per tant les solucions a la crisi, si volem que siguin ràpides i progressistes, han de tenir en compte aquest punt”. A més, Lara ha reiterat a la carta que IU “està decidida a fer el que estigui a les nostres mans perquè d’aquesta crisi no sigui la dreta que obtengui beneficis electorals, perquè les seves receptes no sols no ajudaran a resoldre els problemes existents, sinó que poden agreujar-los”.


“No obstant, veiem amb preocupació que les polítiques del seu govern s’acomoden cada vegada més als plantejaments que li fan des del Partit Popular i determinats sectors de la Banca i la CEOE, i cada vegada més enfora de les plantejades pels sindicats i les iniciatives que des d’Iu li feïm arribar tant directament, com per via parlamentària”, recorda la carta, en referència a les darreres mesures del govern sobre pensions i reforma laboral.


Cayo Lara visitarà Eivissa aquest divendres, i pronunciarà una conferència a les 19 h, convidat pel Diario de Ibiza.


A 10 ANYS DELS SUCCESSOS RACISTES D’EL EJIDO


Aquest cap de setmana s’han complit 10 anys dels successos racistes d’El Ejido, un dels moments de la història recent d’Espanya més desafortunats. El Ejido, una ciutat d’Almeria, que va créixer a costa de l’explotació agrícola amb hivernacles, desafiant el desert, però també a costa de milers de persones, mà d’obra barata, sobretot d’origen magribí.
El febrer de 2000, després que un al•lot marroquí que patia una malaltia mental assassinàs una jove del poble, es va desencadenar tota una onada d’actes de caire racista, que han estat denunciats per ONGS com SOS-Racisme, així com per diversos organismes internacionals, entre els quals destaca l’informe del Fòrum Cívic Europeu /Comitè Europeu de Defensa dels Refugiats i Immigrants, recollit al llibre El Ejido, tierra sin ley, que assenyala que tot va ser organitzat, que res no va ser fruït de l’espontaneïtat.
Més de 60 immigrants ferits per la persecució indiscriminada i salvatge, amb una actitud absolutament passiva (quan no provocadora) de la policia local, les seus d’ongs com Càritas i partits polítics com IU cremades, són només algunes de les conseqüències d’aquells esdeveniments. Uns esdeveniments que no s’haurien d’oblidar, sobretot ara, on el racisme institucional que promouen polítics com Berlusconi, s’estén per Europa més que mai.


EL GOVERN EN MINORIA DE LES ESQUERRES, UNA REALITATLa petició del Bloc i EU després de les detencions de diversos dirigent d’UM en el marc de l’operació Voltor, que investiga una pressumpta xarxa de finançament il•legal del partit, d’establir un govern en minoria PSIB-BLOC a les diferents institucions, es va fer realitat divendres. No es podia permetre, com assenyalàvem des d’EU, que es posàs en entredit ni la gestió ni l’honestedat del conjunt de les forces polítiques del Pacte, per la mala actuació d’un dels seus membres. I la resposta no es va fer esperar.
Des de fa tres dies, doncs, estam davant el primer govern netament d’esquerres de la democràcia, una opció difícil, ja que les majories parlamentàries són del PP i UM, i òbviament UM no ha sortit ben parada per la decisió. No obstant, era l’única opció possible i desitjable, des del moment en què l’actuació d’UM ha demostrat no ser una actuació aïllada però sobretot, quan sembla que poden haver actuat de manera irregular en aquesta legislatura.
Els canvis en els diferents equips de govern, per a EU, han de ser ràpids perquè aquesta crisi no es transformi en paràlisi institucional, i s’ha d’actuar de manera responsable i eficaç. Des del Bloc s’assumiran les següents àrees de gestió: a l’Ajuntament de Palma, l’IMFOF, les agendes locals 21 i joventut; al Consell, la Conselleria de Medi Ambient, i al Govern, la Direcció general de Joventut i part de la Conselleria de Medi Ambient, que es fusionarà amb la mobilitat. La conjuntura, de pas, serà aprofitada per reduir burocràcia i alts càrrecs.
Finalment, des d’EU consideram que estem davant un canvi de cicle polític important que haurà de menester, més que mai, de la unitat de les forces de l’esquerra, que han de posar tots els seus esforços en la construcció d’una societat més justa, equitativa i sostenible.
LES AMENACES DEL PP AMAGUEN LA SEVA INCAPACITAT PER ASSUMIR RESPONSABILITATS


Les amenaces del PP, que s’han succeït des de l’anunci de governs en minoria, de plantejar qüestions de confiança a les diferents institucions amaguen, per a EU, la seva incapacitat per assumir responsabilitats polítiques.
“Quan el PP ha estat incapaç ni tan sols de suspendre militància Matas, sobre qui pesa l’acusació de nou delictes, i han tingut tres presidents en tres anys fruït d’aquesta inoperància, no estan per donar lliçons a ningú, i molt menys d’ètica”, ha assenyalat el coordinador d’EU, David Abril.
Una aliança PP/UM a les institucions per tomar aquest nou Pacte en minoria, amb el vot de pressumptes corruptes, seria una ofensa a la ciutadania, un acte “mancat d’ètica i d’estètica”, però en qualsevol cas és una possibilitat que s’hi pot donar.
LARA DEMANA UNA REUNIÓ A ZP PER PLANTEJAR-LI QUE ES POT SORTIR DE LA CRISI AMB MESURES D’ESQUERRES


El coordinador federal d’IU, Cayo Lara, ha remès avui una carta al president del govern central, demanant una entrevista “per aportar amb criteris constructius totes aquelles propostes que es consideren útils des de l’esquerra per sortir de lal situació d’emergència en què es troben l’economia i l’ocupació al nostre país”.


A la carta, Lara assenyala que “com els experts i part de l’empresariat, estam davant una crisi de demanda, per tant les solucions a la crisi, si volem que siguin ràpides i progressistes, han de tenir en compte aquest punt”. A més, Lara ha reiterat a la carta que IU “està decidida a fer el que estigui a les nostres mans perquè d’aquesta crisi no sigui la dreta que obtengui beneficis electorals, perquè les seves receptes no sols no ajudaran a resoldre els problemes existents, sinó que poden agreujar-los”.


“No obstant, veiem amb preocupació que les polítiques del seu govern s’acomoden cada vegada més als plantejaments que li fan des del Partit Popular i determinats sectors de la Banca i la CEOE, i cada vegada més enfora de les plantejades pels sindicats i les iniciatives que des d’Iu li feïm arribar tant directament, com per via parlamentària”, recorda la carta, en referència a les darreres mesures del govern sobre pensions i reforma laboral.


Cayo Lara visitarà Eivissa aquest divendres, i pronunciarà una conferència a les 19 h, convidat pel Diario de Ibiza.


A 10 ANYS DELS SUCCESSOS RACISTES D’EL EJIDO


Aquest cap de setmana s’han complit 10 anys dels successos racistes d’El Ejido, un dels moments de la història recent d’Espanya més desafortunats. El Ejido, una ciutat d’Almeria, que va créixer a costa de l’explotació agrícola amb hivernacles, desafiant el desert, però també a costa de milers de persones, mà d’obra barata, sobretot d’origen magribí.
El febrer de 2000, després que un al•lot marroquí que patia una malaltia mental assassinàs una jove del poble, es va desencadenar tota una onada d’actes de caire racista, que han estat denunciats per ONGS com SOS-Racisme, així com per diversos organismes internacionals, entre els quals destaca l’informe del Fòrum Cívic Europeu /Comitè Europeu de Defensa dels Refugiats i Immigrants, recollit al llibre El Ejido, tierra sin ley, que assenyala que tot va ser organitzat, que res no va ser fruït de l’espontaneïtat.
Més de 60 immigrants ferits per la persecució indiscriminada i salvatge, amb una actitud absolutament passiva (quan no provocadora) de la policia local, les seus d’ongs com Càritas i partits polítics com IU cremades, són només algunes de les conseqüències d’aquells esdeveniments. Uns esdeveniments que no s’haurien d’oblidar, sobretot ara, on el racisme institucional que promouen polítics com Berlusconi, s’estén per Europa més que mai.

Share This