L’AJUNTAMENT DE POLLENÇA, EL PRIMER DE L’ESTAT QUE APROVA L’ELIMINACIÓ DEL CANON DE LA SGAEEls companys d’Alternativa EU-EV de Pollença, concretament el company i regidor Pepe Garcia, han aconseguit que el seu Ajuntament sigui el primer en aprovar una moció en la qual es proposava l’eliminació del canon de la SGAE.


El Ple de l’Ajuntament de Pollença va aprovar per unanimitat fa uns dies aquesta moció, en la qual s’indica que l’Ajuntament reclamarà a les empreses proveidores de material informa`tic la quantitat abonada en concepte de canon, arribant si és el cas, a la demanda per la vida judicial. Així mateix, l’Ajuntament sol•licitarà al govern l’exempció del pagament del canon i modificar la llei perquè les administracions quedin excloses de pagar el canon, la qual cosa suposaria un important estalvi en temps de crisi.


Cal recordar que el “canon digital” suposa una càrrega addicional sobre el preu de tots els aparells que puguin ser destinats a la reproducció i emmagatzemament de documents (fotocopiadores, impressores, equips de reproducció i enregistrament de documents audiovisuals, Cds, DVDs, etc.) El cobrament del cànon evidentment és senzill, però arbitrari perquè es castiga a tothom a pagar, usi o no el material comprat per copiar documents amb drets de propietat intel•lectual.


S’ha de tenir en compte també que hi ha particulars que han aconseguit sentències que han ordenat la devolució de l’import del canon després d’acreditar que ho han comprat i no s’ha emprat per a la reproducció d’obres d’autors.


Des d’EU impulsarem que la iniciativa dels companys de Pollença s’escampi pels diferents ajuntaments de les Illes Balears i que l’exemple s’escampi.
EuiA I IU IMPULSARAN INICIATIVA LEGISLATIVA POPULAR (ILP) PER GARANTIR LA JUBILACIÓ ALS 65


El coordinador d´EUiA, Jordi Miralles, va anunciar ahir que juntament amb Izquierda Unida (IU) posaran en marxa una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) “per a blindar l´edat de jubilació als 65 anys”. Miralles ha apostat que ambdues formacions seran capaces de recollir més del mig milió de signatures necessàries per a presentar una ILP al Congrés dels Diputats. També ha explicat que a més de l´edat de jubilació, a través d´aquesta iniciativa EUiA i IU volen “blindar legislativament el còmput que dóna dret a percebre una pensió per jubilació, fixat actualment en 15 anys de cotització, i que les pensions es revaloritzin d´acord a l´IPC”.
Segons el dirigent d´EUiA, aquesta és “una proposta clara i compromesa que pretén implicar els treballadors, els aturats i els jubilats d´avui i de demà pel que és seu”. Miralles ha informat que l´afiliació explicarà el perquè d´aquesta ILP i recollirà signatures als centres de treball i ha advertit que “segons el que s´acordi pot saltar pels aires el sistema públic de pensions, doncs els sectors financers, les asseguradores, la dreta política i, de vegades sembla que també alguns dirigents del PSOE, el que pretenen és implementar el sistema de pensions privat”.


Miralles també ha posat EUiA a la disposició dels sindicats de Catalunya per a estendre la proposta de convocatòria de mobilització contra la modificació del sistema públic de pensions, prevista pel pròxim 23 de febrer a Barcelona, i “contribuir a que sigui un èxit, i que la crisi no continuï colpejant les esquenes dels treballadors”. El dirigent d´EUiA ha deixat clar que “no estem disposats a debatre la possibilitat de què es faci pagar als treballadors l´actual crisi econòmica, sobretot tenint en compte que tot i la mala conjuntura, els més poderosos s´embutxaquen importants marges de benefici” (la banca i l´Íbex 35 han presentat millors resultats l´any 2009 que el 2008, mentre que gran part dels salaris i pensions no superen els mil euros). Així, Miralles ha demanat que es produeixi “un gir en la política econòmica” en el sentit de tenir més en compte els treballadors, que s´arribi a “un acord al Congrés entre les forces polítiques progressistes” i que “es pacti amb els sindicats per a recuperar ocupació i garantir la protecció social dels treballadors”.


IU ESPERA QUE EL SUPREM POSI LLUM A L’INTENT D’APARTAR GARZON DE LA JUDICATURA PER LA SEVA INVESTIGACIÓ DELS CRIMS FRANQUISTES


El portaveu parlamentari d’IU, Gaspar Llamazares, ha manifestat que confia en què la Sala Penal del Tribunal Suprem aporti “un mínim de raó en el futur, qualque cosa que fins ara sembla que ha faltat i molt”, en relació a l’intent d’apartar de la carrera judicial el magistrat Baltasar Garzón.


Per a Llamazares, “qui des de fora i dins de la judicatura s’han proposat com a objectiu acabar amb la carrera de Garzón per haver-se atrevit a aclarir els crims comesos pel règim franquista ara es freguen les mans”. Per al diputat d’IU, “algunes decisions, amb un llenguatge i una redacció que ens retrotreuen a una altra època, donen molt que pensar, sobretot quan es pot donar la circumstància que el jutge Garzón sigui el primer encausat en relació als crims franquistes enlloc dels seus executors o còmplices”.


Des d’IU esperen que les primeres passes del Suprem tenguin en compte lees opinions del Ministeri Fiscal sobre el seu arxiu i actuïn amb el talant democràtic que ha caracteritzat l’Alt Tribunal en la seva trajectòria, i “no retornem al record dels feliçment desapareguts tribunals d’ordre públic” del franquisme. En el cas de l’aute del Suprem que atribueix a Garzón un pressumpte delicte de prevaricació, Llamazares ha lamentat “que es faci una interpretació tan enrabassada del contingut de la Llei de Memòria Històrica aprovada pel legislatiu”.

DETENCIÓ IL•LEGAL D’ACTIVISTES CATALANES A PALESTINA POSA DE MANIFEST LA IMPUNITAT D’ISRAEL


Des d’EU volem manifestar la nostra satisfacció per l’alliberament de l’activista cataalana Laia Ortiz, que va ser detinguda de manera il•legal aquest cap de setmana a Ramalla per l’exèrcit israelià. Una detenció que evidencia la impunitat iamb la qual actua l’Exèrcit d’Israel en els territoris ocupats (sobre els quals en teoria no tenen cap competència) i la violació repetida dels drets humans i de les convencions internacionals. En aquest sentit, el diputat d’ICV Joan Herrera va registrar ahir una bateria de preguntes dirigides al Govern espanyol per saber quines gestions està realitzant la diplomàcia espanyola per garantir la seguretat dels activistes, cooperants i professionals residents a Palestina, arran del cas de la jove activista catalana Ariadna Jové, finalment posada en llibertat pel tribunal Suprem en considerar aquesta detenció com a il•legal.


La detenció d’Ariadna evidencia que l’exèrcit i el govern d’Israel practiquen una persecució sistemàtica dels moviments de solidaritat internacional, i els tracten com si fossin terroristes. Aquesta detenció, a més, constitueix una violació dels acords d’Oslo entre Israel i l’Autoritat Palestina, que prohibeix clarament qualsevol incursió israeliana a la Franja de Gaza i Cisjordània per raons que no estiguin directa i urgentment relacionades amb la seguretat, i la caducitat d’un visat, que ha estat aparentment el motiu de la detenció, evidentment no ho és.


Una detenció, finalment, que ens dóna una idea de què si així tracten a una persona d’origen europeu, quin és el tracte que Israel ofereix al poble palestí amb la seva ocupació.


L’AJUNTAMENT DE POLLENÇA, EL PRIMER DE L’ESTAT QUE APROVA L’ELIMINACIÓ DEL CANON DE LA SGAEEls companys d’Alternativa EU-EV de Pollença, concretament el company i regidor Pepe Garcia, han aconseguit que el seu Ajuntament sigui el primer en aprovar una moció en la qual es proposava l’eliminació del canon de la SGAE.


El Ple de l’Ajuntament de Pollença va aprovar per unanimitat fa uns dies aquesta moció, en la qual s’indica que l’Ajuntament reclamarà a les empreses proveidores de material informa`tic la quantitat abonada en concepte de canon, arribant si és el cas, a la demanda per la vida judicial. Així mateix, l’Ajuntament sol•licitarà al govern l’exempció del pagament del canon i modificar la llei perquè les administracions quedin excloses de pagar el canon, la qual cosa suposaria un important estalvi en temps de crisi.


Cal recordar que el “canon digital” suposa una càrrega addicional sobre el preu de tots els aparells que puguin ser destinats a la reproducció i emmagatzemament de documents (fotocopiadores, impressores, equips de reproducció i enregistrament de documents audiovisuals, Cds, DVDs, etc.) El cobrament del cànon evidentment és senzill, però arbitrari perquè es castiga a tothom a pagar, usi o no el material comprat per copiar documents amb drets de propietat intel•lectual.


S’ha de tenir en compte també que hi ha particulars que han aconseguit sentències que han ordenat la devolució de l’import del canon després d’acreditar que ho han comprat i no s’ha emprat per a la reproducció d’obres d’autors.


Des d’EU impulsarem que la iniciativa dels companys de Pollença s’escampi pels diferents ajuntaments de les Illes Balears i que l’exemple s’escampi.
EuiA I IU IMPULSARAN INICIATIVA LEGISLATIVA POPULAR (ILP) PER GARANTIR LA JUBILACIÓ ALS 65


El coordinador d´EUiA, Jordi Miralles, va anunciar ahir que juntament amb Izquierda Unida (IU) posaran en marxa una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) “per a blindar l´edat de jubilació als 65 anys”. Miralles ha apostat que ambdues formacions seran capaces de recollir més del mig milió de signatures necessàries per a presentar una ILP al Congrés dels Diputats. També ha explicat que a més de l´edat de jubilació, a través d´aquesta iniciativa EUiA i IU volen “blindar legislativament el còmput que dóna dret a percebre una pensió per jubilació, fixat actualment en 15 anys de cotització, i que les pensions es revaloritzin d´acord a l´IPC”.
Segons el dirigent d´EUiA, aquesta és “una proposta clara i compromesa que pretén implicar els treballadors, els aturats i els jubilats d´avui i de demà pel que és seu”. Miralles ha informat que l´afiliació explicarà el perquè d´aquesta ILP i recollirà signatures als centres de treball i ha advertit que “segons el que s´acordi pot saltar pels aires el sistema públic de pensions, doncs els sectors financers, les asseguradores, la dreta política i, de vegades sembla que també alguns dirigents del PSOE, el que pretenen és implementar el sistema de pensions privat”.


Miralles també ha posat EUiA a la disposició dels sindicats de Catalunya per a estendre la proposta de convocatòria de mobilització contra la modificació del sistema públic de pensions, prevista pel pròxim 23 de febrer a Barcelona, i “contribuir a que sigui un èxit, i que la crisi no continuï colpejant les esquenes dels treballadors”. El dirigent d´EUiA ha deixat clar que “no estem disposats a debatre la possibilitat de què es faci pagar als treballadors l´actual crisi econòmica, sobretot tenint en compte que tot i la mala conjuntura, els més poderosos s´embutxaquen importants marges de benefici” (la banca i l´Íbex 35 han presentat millors resultats l´any 2009 que el 2008, mentre que gran part dels salaris i pensions no superen els mil euros). Així, Miralles ha demanat que es produeixi “un gir en la política econòmica” en el sentit de tenir més en compte els treballadors, que s´arribi a “un acord al Congrés entre les forces polítiques progressistes” i que “es pacti amb els sindicats per a recuperar ocupació i garantir la protecció social dels treballadors”.


IU ESPERA QUE EL SUPREM POSI LLUM A L’INTENT D’APARTAR GARZON DE LA JUDICATURA PER LA SEVA INVESTIGACIÓ DELS CRIMS FRANQUISTES


El portaveu parlamentari d’IU, Gaspar Llamazares, ha manifestat que confia en què la Sala Penal del Tribunal Suprem aporti “un mínim de raó en el futur, qualque cosa que fins ara sembla que ha faltat i molt”, en relació a l’intent d’apartar de la carrera judicial el magistrat Baltasar Garzón.


Per a Llamazares, “qui des de fora i dins de la judicatura s’han proposat com a objectiu acabar amb la carrera de Garzón per haver-se atrevit a aclarir els crims comesos pel règim franquista ara es freguen les mans”. Per al diputat d’IU, “algunes decisions, amb un llenguatge i una redacció que ens retrotreuen a una altra època, donen molt que pensar, sobretot quan es pot donar la circumstància que el jutge Garzón sigui el primer encausat en relació als crims franquistes enlloc dels seus executors o còmplices”.


Des d’IU esperen que les primeres passes del Suprem tenguin en compte lees opinions del Ministeri Fiscal sobre el seu arxiu i actuïn amb el talant democràtic que ha caracteritzat l’Alt Tribunal en la seva trajectòria, i “no retornem al record dels feliçment desapareguts tribunals d’ordre públic” del franquisme. En el cas de l’aute del Suprem que atribueix a Garzón un pressumpte delicte de prevaricació, Llamazares ha lamentat “que es faci una interpretació tan enrabassada del contingut de la Llei de Memòria Històrica aprovada pel legislatiu”.

DETENCIÓ IL•LEGAL D’ACTIVISTES CATALANES A PALESTINA POSA DE MANIFEST LA IMPUNITAT D’ISRAEL


Des d’EU volem manifestar la nostra satisfacció per l’alliberament de l’activista cataalana Laia Ortiz, que va ser detinguda de manera il•legal aquest cap de setmana a Ramalla per l’exèrcit israelià. Una detenció que evidencia la impunitat iamb la qual actua l’Exèrcit d’Israel en els territoris ocupats (sobre els quals en teoria no tenen cap competència) i la violació repetida dels drets humans i de les convencions internacionals. En aquest sentit, el diputat d’ICV Joan Herrera va registrar ahir una bateria de preguntes dirigides al Govern espanyol per saber quines gestions està realitzant la diplomàcia espanyola per garantir la seguretat dels activistes, cooperants i professionals residents a Palestina, arran del cas de la jove activista catalana Ariadna Jové, finalment posada en llibertat pel tribunal Suprem en considerar aquesta detenció com a il•legal.


La detenció d’Ariadna evidencia que l’exèrcit i el govern d’Israel practiquen una persecució sistemàtica dels moviments de solidaritat internacional, i els tracten com si fossin terroristes. Aquesta detenció, a més, constitueix una violació dels acords d’Oslo entre Israel i l’Autoritat Palestina, que prohibeix clarament qualsevol incursió israeliana a la Franja de Gaza i Cisjordània per raons que no estiguin directa i urgentment relacionades amb la seguretat, i la caducitat d’un visat, que ha estat aparentment el motiu de la detenció, evidentment no ho és.


Una detenció, finalment, que ens dóna una idea de què si així tracten a una persona d’origen europeu, quin és el tracte que Israel ofereix al poble palestí amb la seva ocupació.

Share This