EU CONDEMNA L’ASSASSINAT D’UNA DONA, VÍCTIMA DE LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE A PALMA

Des d’EU volem manifestar el nostre condòl als familiars i amics de la dona assassinada ahir a la barriada del Camp Redó de Palma, a mans de la seva parella.


Es tracta de la primera víctima de la violència de gènere a Balears d’enguany, un crim davant el qual volem manifestar la nostra repulsa, i que tanta sort sigui el darrer de l’any. Des d’EU volem manifestar també la nostra preocupació perquè aquesta mena de notícies no es tornin habituals, i perquè la societat en el seu conjunt manifesti la seva indignació davant un nou acte de terrorisme de gènere.


EL BLOC PER PALMA REITERA DIMISSIÓ DE NADAL ABANS DEL PLENARI DE 25 DE GENER


La coalició sencera considera imprescindible que Unió Mallorquina es pronunciï amb claredat sobre la seva continuïtat, quan ja fa més d’un mes que la Fiscalia li va retirar el passaport com a mesura cautelar. EL Grup Municipal del BlocxPalma demana a Miquel Nadal que abandoni la seva acta com a regidor municipal a l’Ajuntament de Palma.

Tot i la seva condició de regidor elegit democràticament i avalat per les urnes, el BLOC per Palma, vol fer recordar al regidor d’Unió Mallorquina que Palma i Balears necessita un gir cap a la transparencia democràtica. Així mateix, vol recordar a UM que ha d’exigir al seu regidor a Palma el compliment del Codi Ètic, firmat amb el BLOC i el PSOE.

En el Codi Ètic, es fixa l’assumpció de responsabilitats i “la corresponent dimissió o cessament dels càrrecs polítics en el cas que es dicti acta de processament o obertura de judici oral a instància del ministeri fiscal o adopció de mesures cautelars penals contra una persona imputada per presumptes delictes relacionats amb el compliment de les funcions pròpies del càrrec polític”.


El plenari de dia 25 i la reunió de la direcció d’UM, que es celebrarà el mateix dia, marquen una frontera que, cas que el Codi Ètic no es compleixi i depenent de les decisions que el Sr. Nadal i el seu partit adoptin, obligarà, de manera immediata, a prendre mesures en el terreny polític i institucional.


IU REBUTJA ROTUNDAMENT MAGATZEM NUCLEAR A YEBRA (GUADALAJARA)


El responsable federal d’IU d’Aigua, Transports, Energia i Sostenibilitat, ha rebutjat de forma contundent la possible ubicació d’un cementiri nuclear (magatzem temporal centralitzat, ATC), al municipi de Yebra (Guadalajara), la sol.licitud del qual va aprovar ahir el PP al Ple Municipal. El grup parlamentari d’IU ha sol.licitat la compareixença del ministre d’Indústria al Congrés dels Diputats perquè expliqui les condicions de l’emplaçament de l’ATC.


IU mantén una ferma posició a favor del tancament i desmantetllament de les centrals nuclears, alhora que denuncia la fórmula escollida pel govern de ZP per resoldre el problema que generen els residus nuclears, ja que “el Ministre d’Indústria utilitza la delicada situació de crisi i de manda de feina per fer xantatxe als ajuntaments prometent diners, inversions i llocs de feina”.

Lamentablement, el PP a Yebra “ha entrat a la subasta”, i a pesar de l’oposició de la ciutadania i el rebuig unànim de totes les forces davant la instal.lació del magatzem nuclear, accepta “vendre el seu territorio pels milions promesos”. “El PP de Yebra s’ha cregut que els ‘brots verds’ van de la mà dels residus nuclears”, ha afirmat Barrena.

Des d’IU consideren que “ja és el moment de què qui s’ha beneficiat i encara es beneficien del negoci rendible de les nuclears comenci a destinar part dels seus enormes beneficis a resoldre, amb seguretat i garantia, l’amenaça dels residus nuclears, i no que el Govenr corri a ajudar-los”


EVO MORALES PROMOCIONA LA “COCA-COLLA”


Amb aquest evident joc de paraules, el govern d’Evo Morales està promocionant la “Coca-colla”, un nou refresc que serà produït amb la “fulla sagrada” andina, i de la qual els camperols cocalers bolivans es beneficiaran directament.

La iniciativa ha partit dels camperols, i tot i que per la legislació i els mites al voltant de la coca la multinacional Coca-Cola afirma que ha llevat la fulla de coca de la fórmula el 1929, hi ha moltes denúncies de què Coca-Cola segueix comprant coca a Perú.


Les autoritats han admès que el nom podria canviar, ja que inicialment és una iniciativa privada per produir una beguda energètica amb coca, però es contempla la possibilitat d’impulsar-la des de l’Estat, amb la seva industrialització, que seria beneficiosa per al desenvolupament rural.

De fet, en aquests moments hi ha moltes petites iniciatives productives a Bolívia en aquests moments, que generen productes tals com xarops, infusions, licors, caramels o fins i tot pastissos de coca, que pot tornar a ser, després de dècades, una alternativa de vida per a milions de camperols del país.


EU CONDEMNA L’ASSASSINAT D’UNA DONA, VÍCTIMA DE LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE A PALMA

Des d’EU volem manifestar el nostre condòl als familiars i amics de la dona assassinada ahir a la barriada del Camp Redó de Palma, a mans de la seva parella.


Es tracta de la primera víctima de la violència de gènere a Balears d’enguany, un crim davant el qual volem manifestar la nostra repulsa, i que tanta sort sigui el darrer de l’any. Des d’EU volem manifestar també la nostra preocupació perquè aquesta mena de notícies no es tornin habituals, i perquè la societat en el seu conjunt manifesti la seva indignació davant un nou acte de terrorisme de gènere.


EL BLOC PER PALMA REITERA DIMISSIÓ DE NADAL ABANS DEL PLENARI DE 25 DE GENER


La coalició sencera considera imprescindible que Unió Mallorquina es pronunciï amb claredat sobre la seva continuïtat, quan ja fa més d’un mes que la Fiscalia li va retirar el passaport com a mesura cautelar. EL Grup Municipal del BlocxPalma demana a Miquel Nadal que abandoni la seva acta com a regidor municipal a l’Ajuntament de Palma.

Tot i la seva condició de regidor elegit democràticament i avalat per les urnes, el BLOC per Palma, vol fer recordar al regidor d’Unió Mallorquina que Palma i Balears necessita un gir cap a la transparencia democràtica. Així mateix, vol recordar a UM que ha d’exigir al seu regidor a Palma el compliment del Codi Ètic, firmat amb el BLOC i el PSOE.

En el Codi Ètic, es fixa l’assumpció de responsabilitats i “la corresponent dimissió o cessament dels càrrecs polítics en el cas que es dicti acta de processament o obertura de judici oral a instància del ministeri fiscal o adopció de mesures cautelars penals contra una persona imputada per presumptes delictes relacionats amb el compliment de les funcions pròpies del càrrec polític”.


El plenari de dia 25 i la reunió de la direcció d’UM, que es celebrarà el mateix dia, marquen una frontera que, cas que el Codi Ètic no es compleixi i depenent de les decisions que el Sr. Nadal i el seu partit adoptin, obligarà, de manera immediata, a prendre mesures en el terreny polític i institucional.


IU REBUTJA ROTUNDAMENT MAGATZEM NUCLEAR A YEBRA (GUADALAJARA)


El responsable federal d’IU d’Aigua, Transports, Energia i Sostenibilitat, ha rebutjat de forma contundent la possible ubicació d’un cementiri nuclear (magatzem temporal centralitzat, ATC), al municipi de Yebra (Guadalajara), la sol.licitud del qual va aprovar ahir el PP al Ple Municipal. El grup parlamentari d’IU ha sol.licitat la compareixença del ministre d’Indústria al Congrés dels Diputats perquè expliqui les condicions de l’emplaçament de l’ATC.


IU mantén una ferma posició a favor del tancament i desmantetllament de les centrals nuclears, alhora que denuncia la fórmula escollida pel govern de ZP per resoldre el problema que generen els residus nuclears, ja que “el Ministre d’Indústria utilitza la delicada situació de crisi i de manda de feina per fer xantatxe als ajuntaments prometent diners, inversions i llocs de feina”.

Lamentablement, el PP a Yebra “ha entrat a la subasta”, i a pesar de l’oposició de la ciutadania i el rebuig unànim de totes les forces davant la instal.lació del magatzem nuclear, accepta “vendre el seu territorio pels milions promesos”. “El PP de Yebra s’ha cregut que els ‘brots verds’ van de la mà dels residus nuclears”, ha afirmat Barrena.

Des d’IU consideren que “ja és el moment de què qui s’ha beneficiat i encara es beneficien del negoci rendible de les nuclears comenci a destinar part dels seus enormes beneficis a resoldre, amb seguretat i garantia, l’amenaça dels residus nuclears, i no que el Govenr corri a ajudar-los”


EVO MORALES PROMOCIONA LA “COCA-COLLA”


Amb aquest evident joc de paraules, el govern d’Evo Morales està promocionant la “Coca-colla”, un nou refresc que serà produït amb la “fulla sagrada” andina, i de la qual els camperols cocalers bolivans es beneficiaran directament.

La iniciativa ha partit dels camperols, i tot i que per la legislació i els mites al voltant de la coca la multinacional Coca-Cola afirma que ha llevat la fulla de coca de la fórmula el 1929, hi ha moltes denúncies de què Coca-Cola segueix comprant coca a Perú.


Les autoritats han admès que el nom podria canviar, ja que inicialment és una iniciativa privada per produir una beguda energètica amb coca, però es contempla la possibilitat d’impulsar-la des de l’Estat, amb la seva industrialització, que seria beneficiosa per al desenvolupament rural.

De fet, en aquests moments hi ha moltes petites iniciatives productives a Bolívia en aquests moments, que generen productes tals com xarops, infusions, licors, caramels o fins i tot pastissos de coca, que pot tornar a ser, després de dècades, una alternativa de vida per a milions de camperols del país.

Share This