EU: ELS VOTANTS D’ESQUERES ES MEREIXEN QUE EL BLOC ES REEDITIDes d’EU volem manifestar la nostra preocupació pel resultat de l’enquesta interna del PSM, que assenyala la possibilitat de no reeditar el Bloc per Mallorca el 2011. Per a EU, si finalment fos aixi, seria una mala notícia per als votants d’esquerres, que es trobarien davant opcions electorals diferents i es fragmentaria el vot de l’esquerra.

Segons el coordinador d’EU, David Abril, el Bloc és segurament millorable, però abans de descartar-lo per al futur primer ens hem de seure tots i totes a veure què ha anat bé i què ha anat malament, i al nostre balanç i al dels votants d’esquerres hi ha més coses positives que negatives. Abril ha assenyalat també que el EU no pot admetre condicionants d’altres partits sobre el que és o ha de ser el partit, de la mateixa manera que no demanaríem mai al PSM que deixàs de ser nacionalista per anar en coalició amb nosaltres.


La Presidència d’EU-Mallorca es reunirà avui horabaixa per analitzar la situació després de l’anunci del PSM.

MUNAR UTILITZÀ INDEGUDAMENT EL COTXE OFICIAL PER ANAR A NO-DECLARAR

Per a EU, l’actitut de la Presidenta del Parlament, Maria Antònia Munar, no sembla gens “facilitadora” de l’actuació de la justícia: Si anteriorment ni tan sols va anar a declarar com a imputada al cas “Maquillatge”, el passat divendres Munar hi va anar, però no va voler fer declaracions al jutge.


Aquesta actitud de Munar no sols no ajuda a aclarir els fets entorn a la investigació judicial, sinó que en la nostra opinió, perjudica la institució que representa, el Parlament de les Illes Balears, sobretot quan Munar no va dubtar en utilitzar el cotxe oficial per desplaçar-se als jutjats. Un motiu més perquè com vàrem reclamar anteriorment, per ètica i per estètica, Munar hauria de dimitir.


MATUTES DEFENSA DÍAZ-FERRAN


L’empresari eivissenc i ex-Ministre d’Aznar, Abel Matutes, que ha estat recentment nMesa estatal de Turisme, va defensar ahir a una entrevista a El Mundo l’actuació i l’honorabilitat del president de la patronal CEOE, Díaz Ferran, a pesar de la seva nefasta actuació a Air-Comet, que ha perjudicat centenars de treballadors i treballadores i milers de clients.


No és d’estranyar aquesta defensa per part del potentat eivissenc, ni tampoc la demanda al govern central del retard de l’IVA per al sector turístic fins que passi la temporada turística de 2010. Cadascú mira pels seus interessos, i ara Matutes vetlla pels d’una trentena d’empreses turístiques d’arreu de l’Estat espanyol, moltes d’elles illenques, constituïdes en lobby. El que sí és segur és que a partir de juliol, els treballadors i treballadores d’aquest país pagaran l’IVA al 18%, veurem què passa amb els empresaris.


ASCÓ: ICV/EUIA PARTICIPA A LA MANIFESTACIÓ CONTRA EL CEMENTIRI NUCLEAR


Companys d’ICV/EUiA varen participar ahir a la manifestació convocada a Ascó contra la isntal•lació d’un cementiri nuclear, davant la posició del batle del municipi, Rafael Vidal (CiU), de tirar demà endavant una resolució perquè s’hi instal•li a la zona. Des d’ICV/EUiA reclamen al govern de la Generalitat que es posiccioni sobre la ubicació del cementiri nuclear.


Joan Saura ha afirmat que “no pot ser que Catalunya que és el territori més nuclearitzat de l’Estat aculli també el magatzem de residus nuclears”. Joan Herrera ja va demanar divendres passat al Govern català que escolti el consens territorial perquè 61 municipis que representen el 67% de la població de la zona ja han mostrat el seu rebuig a aquesta instal•lació, de la mateixa manera que el consell comarcal i al pronunciament que va fer el Parlament de Catalunya com a instruments pel consens.


Fèlix Alonso, d’EUiA, ha afegit que “Ascó i els municipis del voltant rebran una quantitat important de diners per tenir el cementiri nuclear al seu territori, però els diners s´esgoten, en canvi els residus romanen durant anys. Això no és més que pa per avui i radioactivitat per centenars o milers d´anys. A llarg termini, el cementiri nuclear pot significar un perill molt important per a la salut de les persones”.


DELEGACIÓ DE DIPUTATS/DES A COLÒMBIA PER COMPROVAR EL RESPECTE ALS DRETS HUMANS


Una delegació de parlamentaris de l’Estat Espanyol, entre els quals hi ha el senador d´ICV-EUiA, Joan Josep Nuet, la diputada d’IU a l’Assemblea de Madrid Inés Sabanés, i la companya i diputada per Eivissa pel Canvi Marian Suàrez, va partir dissabte cap a Colòmbia amb la missió d’analitzar el nivell de compliment al país dels Drets Humans de les dones, dels activistes defensors dels Drets Humans i dels sindicalistes.


Durant la seva estança a Colòmbia, la delegació es reunirà amb representants del Govern de Bogotà, amb el president de la Cort Suprema i amb diversos partits polítics. Els parlamentaris visitaran Bogotà, Cali i Medellin.


La visita està organitzada per la Plataforma per la Pau i els Drets Humans a Colòmbia, la qual s’encarregarà d´elaborar un informe sobre la situació dels Drets Humans a Colòmbia. La Plataforma aglutina diverses organitzacions que lluiten des d´Espanya per una solució negociada al conflicte colombià i a favor dels Drets Humans.


EU: ELS VOTANTS D’ESQUERES ES MEREIXEN QUE EL BLOC ES REEDITIDes d’EU volem manifestar la nostra preocupació pel resultat de l’enquesta interna del PSM, que assenyala la possibilitat de no reeditar el Bloc per Mallorca el 2011. Per a EU, si finalment fos aixi, seria una mala notícia per als votants d’esquerres, que es trobarien davant opcions electorals diferents i es fragmentaria el vot de l’esquerra.

Segons el coordinador d’EU, David Abril, el Bloc és segurament millorable, però abans de descartar-lo per al futur primer ens hem de seure tots i totes a veure què ha anat bé i què ha anat malament, i al nostre balanç i al dels votants d’esquerres hi ha més coses positives que negatives. Abril ha assenyalat també que el EU no pot admetre condicionants d’altres partits sobre el que és o ha de ser el partit, de la mateixa manera que no demanaríem mai al PSM que deixàs de ser nacionalista per anar en coalició amb nosaltres.


La Presidència d’EU-Mallorca es reunirà avui horabaixa per analitzar la situació després de l’anunci del PSM.

MUNAR UTILITZÀ INDEGUDAMENT EL COTXE OFICIAL PER ANAR A NO-DECLARAR

Per a EU, l’actitut de la Presidenta del Parlament, Maria Antònia Munar, no sembla gens “facilitadora” de l’actuació de la justícia: Si anteriorment ni tan sols va anar a declarar com a imputada al cas “Maquillatge”, el passat divendres Munar hi va anar, però no va voler fer declaracions al jutge.


Aquesta actitud de Munar no sols no ajuda a aclarir els fets entorn a la investigació judicial, sinó que en la nostra opinió, perjudica la institució que representa, el Parlament de les Illes Balears, sobretot quan Munar no va dubtar en utilitzar el cotxe oficial per desplaçar-se als jutjats. Un motiu més perquè com vàrem reclamar anteriorment, per ètica i per estètica, Munar hauria de dimitir.


MATUTES DEFENSA DÍAZ-FERRAN


L’empresari eivissenc i ex-Ministre d’Aznar, Abel Matutes, que ha estat recentment nMesa estatal de Turisme, va defensar ahir a una entrevista a El Mundo l’actuació i l’honorabilitat del president de la patronal CEOE, Díaz Ferran, a pesar de la seva nefasta actuació a Air-Comet, que ha perjudicat centenars de treballadors i treballadores i milers de clients.


No és d’estranyar aquesta defensa per part del potentat eivissenc, ni tampoc la demanda al govern central del retard de l’IVA per al sector turístic fins que passi la temporada turística de 2010. Cadascú mira pels seus interessos, i ara Matutes vetlla pels d’una trentena d’empreses turístiques d’arreu de l’Estat espanyol, moltes d’elles illenques, constituïdes en lobby. El que sí és segur és que a partir de juliol, els treballadors i treballadores d’aquest país pagaran l’IVA al 18%, veurem què passa amb els empresaris.


ASCÓ: ICV/EUIA PARTICIPA A LA MANIFESTACIÓ CONTRA EL CEMENTIRI NUCLEAR


Companys d’ICV/EUiA varen participar ahir a la manifestació convocada a Ascó contra la isntal•lació d’un cementiri nuclear, davant la posició del batle del municipi, Rafael Vidal (CiU), de tirar demà endavant una resolució perquè s’hi instal•li a la zona. Des d’ICV/EUiA reclamen al govern de la Generalitat que es posiccioni sobre la ubicació del cementiri nuclear.


Joan Saura ha afirmat que “no pot ser que Catalunya que és el territori més nuclearitzat de l’Estat aculli també el magatzem de residus nuclears”. Joan Herrera ja va demanar divendres passat al Govern català que escolti el consens territorial perquè 61 municipis que representen el 67% de la població de la zona ja han mostrat el seu rebuig a aquesta instal•lació, de la mateixa manera que el consell comarcal i al pronunciament que va fer el Parlament de Catalunya com a instruments pel consens.


Fèlix Alonso, d’EUiA, ha afegit que “Ascó i els municipis del voltant rebran una quantitat important de diners per tenir el cementiri nuclear al seu territori, però els diners s´esgoten, en canvi els residus romanen durant anys. Això no és més que pa per avui i radioactivitat per centenars o milers d´anys. A llarg termini, el cementiri nuclear pot significar un perill molt important per a la salut de les persones”.


DELEGACIÓ DE DIPUTATS/DES A COLÒMBIA PER COMPROVAR EL RESPECTE ALS DRETS HUMANS


Una delegació de parlamentaris de l’Estat Espanyol, entre els quals hi ha el senador d´ICV-EUiA, Joan Josep Nuet, la diputada d’IU a l’Assemblea de Madrid Inés Sabanés, i la companya i diputada per Eivissa pel Canvi Marian Suàrez, va partir dissabte cap a Colòmbia amb la missió d’analitzar el nivell de compliment al país dels Drets Humans de les dones, dels activistes defensors dels Drets Humans i dels sindicalistes.


Durant la seva estança a Colòmbia, la delegació es reunirà amb representants del Govern de Bogotà, amb el president de la Cort Suprema i amb diversos partits polítics. Els parlamentaris visitaran Bogotà, Cali i Medellin.


La visita està organitzada per la Plataforma per la Pau i els Drets Humans a Colòmbia, la qual s’encarregarà d´elaborar un informe sobre la situació dels Drets Humans a Colòmbia. La Plataforma aglutina diverses organitzacions que lluiten des d´Espanya per una solució negociada al conflicte colombià i a favor dels Drets Humans.

Share This