Energia per a un món en canvi

inauguracio_Menorca2_feb_2010Quins són els efectes del canvi climàtic? Què està fent la Unió Europea per protegir el planeta? Què podem fer nosaltres, com a ciutadans, per ajudar a reduir emissions i consumir menys recursos? Aquestes són algunes de les preguntes que troben resposta a l’exposició sobre el canvi climàtic i l’eficiència energètica que s’exposarà al Centre de la Natura de Menorca aquest mes de febrer. La mostra la va crear la Direcció General de Medi Ambient de la Comissió Europea per a explicar les propostes que la UE va dur a la cimera de Copenhaguen del desembre passat per a combatre el canvi climàtic. Tot i que aquesta cimera va ser un fracàs, aquestes propostes segueixen vigents i són les que la Unió Europea seguirà defensant en properes reunions. Presenta també, de manera didàctica, diferents contribucions que cada ciutadà pot fer en el seu dia a dia per ajudar a complir aquests compromisos.

La Unió Europea ha assumit un paper de lideratge en la lluita contra el canvi climàtic i s’ha compromès a reduir un 20% les emissions respecte de 1990, com també a reduir un 20% el consum energètic i augmentar el percentatge que prové de fonts renovables. Aquests són uns compromisos acordats pels 27 Estats membres i per als quals ja s’està treballant. Però, a més, la Unió Europea s’ha mostrat disposada a augmentar aquests compromisos fins el 30% de reducció de les emissions si  les potències desenvolupades arriben a un acord global sobre aquest objectiu.

L’exposició, organitzada pel Centre Balears Europa, compta amb el suport de la Conselleria d’Economia i Medi Ambient del Consell Insular. La inaguració va còrrer a càrrec de Manel Carmona, sots-director del Centre Balears Europa; Raul Escandell, Director Insular de Medi Ambient del Consell Insular de Menorca i Josep Mª Foguet, President del GOB Menorca.

L’exposició  es podrà veure al Centre de la Natura de Menorca, carrer Mallorca, 2 de Ferreries, entre el 6 i el 28 de febrer. Els horaris d’obertura al públic seran els dissabtes de 10:30 a 13:30 i 17:30 a 20:30, i els diumenges de 10:30 a 13:30.

Si és del vostre interès, es poden concertar visites a hores convingudes en horari lectiu.

Share This