blocxmallorca_logo_petitDavant la decisió de l’Assemblea del PSM del passat dissabte, de posar condicions a la reedició del Bloc, des d’EU valoram positivament que s’hagi deixat una porta oberta a la reedició del mateix, però no compartim les condicions imposades a la resta de partits, i particularment a EU.

Les condicions per establir coalicions han d’estar basades en el programa polític que poguem compartir les forces que en formem part, com va passar amb el Bloc el 2007 i amb Progressistes el 2004, i si hi ha qüestions que revisar i millorar a l’actual Bloc, s’ha de fer, però no es poden acceptar condicions que ataquin a la sobirania dels diferents partits, ni condicionants externs al procés constituent de l’esquerra alternativa i verda que va iniciar la nostra formació fa uns mesos.

Per a EU, com ja vàrem dir a la resolució aprovada el passat 26 de gener, la millor plataforma d’esquerres, ecologista i nacionalista és el Bloc x Mallorca, que si ja va servir el 2007 per frenar el pas al PP, més ho és ara, que la dreta amenaça amb mocions de censura a les diferents institucions, contra el govern en minoria del PSIB-Bloc.

Per al coordinador d’EU, David Abril, “tanta confusió sobre el futur del Bloc confon també a l’electorat d’esquerres, que no veuria bé, i molt menys en aquest moment, una eventual divisió de l’esquerra amb la disolució del Bloc”.

Share This