EU: LA MILLOR PLATAFORMA D’ESQUERRES, ECOLOGISTA I NACIONALISTA ÉS EL BLOC


Davant la decisió de l’Assemblea del PSM del passat dissabte, de posar condicions a la reedició del Bloc, des d’EU valoram positivament que s’hagi deixat una porta oberta a la reedició del mateix, però no compartim les condicions imposades a la resta de partits, i particularment a EU.


Les condicions per establir coalicions han d’estar basades en el programa polític que poguem compartir les forces que en formem part, com va passar amb el Bloc el 2007 i amb Progressistes el 2004, i si hi ha qüestions que revisar i millorar a l’actual Bloc, s’ha de fer, però no es poden acceptar condicions que ataquin a la sobirania dels diferents partits, ni condicionants externs al procés constituent de l’esquerra alternativa i verda que va iniciar la nostra formació fa uns mesos.

Per a EU, com ja vàrem dir a la resolució aprovada el passat 26 de gener, la millor plataforma d’esquerres, ecologista i nacionalista és el Bloc x Mallorca, que si ja va servir el 2007 per frenar el pas al PP, més ho és ara, que la dreta amenaça amb mocions de censura a les diferents institucions, contra el govern en minoria del PSIB-Bloc.


Per al coordinador d’EU, David Abril, «tanta confusió sobre el futur del Bloc confon també a l’electorat d’esquerres, que no veuria bé, i molt menys en aquest moment, una eventual divisió de l’esquerra amb la disolució del Bloc».
CRIDA D’EU A PARTICIPAR EN LA MANIFESTACIÓ CONTRA ELS MINISTRES DE LA GUERRA DEL PROPER DIMECRES


PER UNA MEDITERRÀNIA EN PAU: NO A LA GUERRA // Aquests dies es celebra a Palma la Cimera dels Ministres de Defensa de la UE, una Cimera innecessària, com innecessaris són els exèrcits, les armes i les guerres a un món on el que cal globalitzar de manera urgent és la Pau i els Drets humans.

La Unió Europea no sols no té política exterior, sinó que delega la seva política militar en una OTAN creada durant la Guerra freda, i que a hores d’ara serveix clarament els interessos dels Estats Units al món. El govern de ZP, que tant profit va treure de les mobilitzacions contra la guerra d’Iraq, ara no dutba en enviar més tropes a l’Afganistan, com acaba de ratificar el Congrés dels diputats aquesta setmana, amb l’enviament de més de 500 soldats i prop d’un centenar de Guàrdies civils, amb l’únic vot en contra d’Esquerra Unida.


Milers de civils morts i desenes de soldats «espanyols», la majoria d’ells immigrants i fills de famílies humils, són les conseqüències directes d’una política de guerra al servei dels interessos econòmics d’uns pocs, i amb l’excusa de la lluita contra un terrorisme internacional que aquesta dinàmica de guerra reforça.


A Mallorca, molts equipaments militars en abandó podrien tenir un ús civil i públic (com per exemple el polvorí del Puig de Santa Magdalena, o el quarter d’Illetes), i encara ara, el ràdar del Puig Major serveix per orientar les operacions militars que travessen la Mediterrània cap a l’Orient Mitjà. Per no deixar d’esmentar l’ús de l’aeroport de Palma per al transport il·legal de presoners per part de la CIA a Guantànamo.


8.000 milions d’euros es dediquen a la UE, a pesar de la crisi, a despeses militars. Milers de milions d’euros que haurien de servir, en aquests moments de crisi, a pal·liar els seus efectes entre les persones més desafavorides, i afavorir una reconversió productiva que beneficiàs el conjunt de les persones i el medi ambient.


Per tot això i més, des d’EU participam dels actes de la cimera alternativa a la cimera dels Ministres de Defensa, i treballam i treballarem per gaudir d’una Mediterrània desmilitaritzada i desnuclearitzada, en un Món en Pau.
EUIA IMPULSA UNA XARXA PEL FEDERALISME A CATALUNYA I ESPANYA


Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) ha decidit impulsar una “xarxa pel federalisme plurinacional a Catalunya i arreu de l´Estat espanyol”, a través de la Fundació l´Alternativa i en col.laboració amb Ia Fundació por la Europa de los Ciudadanos. L´objectiu és “estendre el federalisme com a model d´estat i com aprofundiment de la democràcia”. La intenció és, en una primera fase, “acostar el federalisme plurinacional a activistes socials , sindicalistes, persones del món universitari, la cultura i la premsa”, i –en una segona fase- “constituir una xarxa de persones, grups i lobbys que, amb posicionaments públics, articles, accions, debats, jornades i cursos formatius, siguin actors en favor de les tesis federalistes”. EUiA creu que és necessari “que els federalistes a Catalunya surtin de l´armari” i que “el federalisme ampliï la seva base social més enllà dels partits que es defineixen en favor d´un model federal d´estat”.

Les posicions sobre el model d´estat, les identitats i els drets nacionals no són anècdotes o entreteniments, tenen a veure amb els drets democràtics i dels pobles i, evidentment, amb la realitat i la història de les relacions de Catalunya amb Espanya. L´actual procés de reformes estatutàries -especialment el de Catalunya- han obert una nova dinàmica i contribueixen a la necessària redistribució del poder, 30 anys després de la recuperació de les llibertats i de 25 anys d´estat de les autonomies, per tal que els ciutadans i les ciutadanes puguin viure millor i que nacions i comunitats puguin avançar en el seus drets i en el seu autogovern.


La reforma de l´Estatut de Catalunya, pel seu calat, és la que ha tingut i té major repercussió institucional, política, social i mediàtica. En aquest sentit, els processos que vivim són contradictoris i de gran complexitat, però interessadament es promocionen les posicions més simples: a Catalunya, l´independentisme, que té més presència en els mitjans de comunicació i entre certs tertulians, que no pas presència quantitativa i a Espanya, el centralisme ranci de la catalanofòbia, que agiten el PP, la ´Brunete´ mediàtica, i els dubtes per avançar més del PSOE.


Així, s´ha marcat un terreny de joc en què la majoria de la ciutadania no participa, però en canvi s´ha instal•lat en la mentalitat de la gent que hi ha uns que volen retornar a una Espanya centralista i d´altres que volen separar-se. Però no apareix el federalisme, tot i comptar amb amplis suports a Catalunya i Espanya, com a forma democràtica que té cada poble per a decidir sobre l´organització territorial del poder estatal.


Per a EUiA, l´esquerra federalista a Catalunya i a Espanya no ha de continuar desapareguda en el terreny social, sindical, universitari i mediàtic, sobre el model de estat, per tal d´avançar en la democràcia i en l´autogovern.EL EJIDO: IU EXIGEIX QUE ELS TREBALLADORS DE LES SUBCONTRACTES MUNICIPALS COBRIN ELS SEUS SALARIS


El Ejido, unes setmanes després de l’aniversari de les agressions racistes de l’any 2000, torna a ser notícia. El coordinador federal d’IU, Cayo Lara, ha exigit aquest cap de setmana que els treballadors i treballadores subcontractats per l’empresa municipal de serveis cobrin els seus salaris, d’entre 700 i 900 euros mensuals, que no cobren des de fa mesos.


Per a Lara, els treballadors d’aquestes subcontractes no poden ser les víctimes d’una operació contra la corrupció, l’operació «Poniente», que fa uns mesos va dur a la presó al batle del municipi, l’interventor i diversos empresaris, arran d’una denúncia d’IU davant la Fiscalia anticorrupció.
Es tracta d’una privatització de manual, d’una empresa pública, que una sèrie d’empresaris desaprensius gràcies a l’actuació d’un batle corrupte varen aprofitar per fer-se amb el «botí».


EU: LA MILLOR PLATAFORMA D’ESQUERRES, ECOLOGISTA I NACIONALISTA ÉS EL BLOC


Davant la decisió de l’Assemblea del PSM del passat dissabte, de posar condicions a la reedició del Bloc, des d’EU valoram positivament que s’hagi deixat una porta oberta a la reedició del mateix, però no compartim les condicions imposades a la resta de partits, i particularment a EU.


Les condicions per establir coalicions han d’estar basades en el programa polític que poguem compartir les forces que en formem part, com va passar amb el Bloc el 2007 i amb Progressistes el 2004, i si hi ha qüestions que revisar i millorar a l’actual Bloc, s’ha de fer, però no es poden acceptar condicions que ataquin a la sobirania dels diferents partits, ni condicionants externs al procés constituent de l’esquerra alternativa i verda que va iniciar la nostra formació fa uns mesos.

Per a EU, com ja vàrem dir a la resolució aprovada el passat 26 de gener, la millor plataforma d’esquerres, ecologista i nacionalista és el Bloc x Mallorca, que si ja va servir el 2007 per frenar el pas al PP, més ho és ara, que la dreta amenaça amb mocions de censura a les diferents institucions, contra el govern en minoria del PSIB-Bloc.


Per al coordinador d’EU, David Abril, «tanta confusió sobre el futur del Bloc confon també a l’electorat d’esquerres, que no veuria bé, i molt menys en aquest moment, una eventual divisió de l’esquerra amb la disolució del Bloc».
CRIDA D’EU A PARTICIPAR EN LA MANIFESTACIÓ CONTRA ELS MINISTRES DE LA GUERRA DEL PROPER DIMECRES


PER UNA MEDITERRÀNIA EN PAU: NO A LA GUERRA // Aquests dies es celebra a Palma la Cimera dels Ministres de Defensa de la UE, una Cimera innecessària, com innecessaris són els exèrcits, les armes i les guerres a un món on el que cal globalitzar de manera urgent és la Pau i els Drets humans.

La Unió Europea no sols no té política exterior, sinó que delega la seva política militar en una OTAN creada durant la Guerra freda, i que a hores d’ara serveix clarament els interessos dels Estats Units al món. El govern de ZP, que tant profit va treure de les mobilitzacions contra la guerra d’Iraq, ara no dutba en enviar més tropes a l’Afganistan, com acaba de ratificar el Congrés dels diputats aquesta setmana, amb l’enviament de més de 500 soldats i prop d’un centenar de Guàrdies civils, amb l’únic vot en contra d’Esquerra Unida.


Milers de civils morts i desenes de soldats «espanyols», la majoria d’ells immigrants i fills de famílies humils, són les conseqüències directes d’una política de guerra al servei dels interessos econòmics d’uns pocs, i amb l’excusa de la lluita contra un terrorisme internacional que aquesta dinàmica de guerra reforça.


A Mallorca, molts equipaments militars en abandó podrien tenir un ús civil i públic (com per exemple el polvorí del Puig de Santa Magdalena, o el quarter d’Illetes), i encara ara, el ràdar del Puig Major serveix per orientar les operacions militars que travessen la Mediterrània cap a l’Orient Mitjà. Per no deixar d’esmentar l’ús de l’aeroport de Palma per al transport il·legal de presoners per part de la CIA a Guantànamo.


8.000 milions d’euros es dediquen a la UE, a pesar de la crisi, a despeses militars. Milers de milions d’euros que haurien de servir, en aquests moments de crisi, a pal·liar els seus efectes entre les persones més desafavorides, i afavorir una reconversió productiva que beneficiàs el conjunt de les persones i el medi ambient.


Per tot això i més, des d’EU participam dels actes de la cimera alternativa a la cimera dels Ministres de Defensa, i treballam i treballarem per gaudir d’una Mediterrània desmilitaritzada i desnuclearitzada, en un Món en Pau.
EUIA IMPULSA UNA XARXA PEL FEDERALISME A CATALUNYA I ESPANYA


Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) ha decidit impulsar una “xarxa pel federalisme plurinacional a Catalunya i arreu de l´Estat espanyol”, a través de la Fundació l´Alternativa i en col.laboració amb Ia Fundació por la Europa de los Ciudadanos. L´objectiu és “estendre el federalisme com a model d´estat i com aprofundiment de la democràcia”. La intenció és, en una primera fase, “acostar el federalisme plurinacional a activistes socials , sindicalistes, persones del món universitari, la cultura i la premsa”, i –en una segona fase- “constituir una xarxa de persones, grups i lobbys que, amb posicionaments públics, articles, accions, debats, jornades i cursos formatius, siguin actors en favor de les tesis federalistes”. EUiA creu que és necessari “que els federalistes a Catalunya surtin de l´armari” i que “el federalisme ampliï la seva base social més enllà dels partits que es defineixen en favor d´un model federal d´estat”.

Les posicions sobre el model d´estat, les identitats i els drets nacionals no són anècdotes o entreteniments, tenen a veure amb els drets democràtics i dels pobles i, evidentment, amb la realitat i la història de les relacions de Catalunya amb Espanya. L´actual procés de reformes estatutàries -especialment el de Catalunya- han obert una nova dinàmica i contribueixen a la necessària redistribució del poder, 30 anys després de la recuperació de les llibertats i de 25 anys d´estat de les autonomies, per tal que els ciutadans i les ciutadanes puguin viure millor i que nacions i comunitats puguin avançar en el seus drets i en el seu autogovern.


La reforma de l´Estatut de Catalunya, pel seu calat, és la que ha tingut i té major repercussió institucional, política, social i mediàtica. En aquest sentit, els processos que vivim són contradictoris i de gran complexitat, però interessadament es promocionen les posicions més simples: a Catalunya, l´independentisme, que té més presència en els mitjans de comunicació i entre certs tertulians, que no pas presència quantitativa i a Espanya, el centralisme ranci de la catalanofòbia, que agiten el PP, la ´Brunete´ mediàtica, i els dubtes per avançar més del PSOE.


Així, s´ha marcat un terreny de joc en què la majoria de la ciutadania no participa, però en canvi s´ha instal•lat en la mentalitat de la gent que hi ha uns que volen retornar a una Espanya centralista i d´altres que volen separar-se. Però no apareix el federalisme, tot i comptar amb amplis suports a Catalunya i Espanya, com a forma democràtica que té cada poble per a decidir sobre l´organització territorial del poder estatal.


Per a EUiA, l´esquerra federalista a Catalunya i a Espanya no ha de continuar desapareguda en el terreny social, sindical, universitari i mediàtic, sobre el model de estat, per tal d´avançar en la democràcia i en l´autogovern.EL EJIDO: IU EXIGEIX QUE ELS TREBALLADORS DE LES SUBCONTRACTES MUNICIPALS COBRIN ELS SEUS SALARIS


El Ejido, unes setmanes després de l’aniversari de les agressions racistes de l’any 2000, torna a ser notícia. El coordinador federal d’IU, Cayo Lara, ha exigit aquest cap de setmana que els treballadors i treballadores subcontractats per l’empresa municipal de serveis cobrin els seus salaris, d’entre 700 i 900 euros mensuals, que no cobren des de fa mesos.


Per a Lara, els treballadors d’aquestes subcontractes no poden ser les víctimes d’una operació contra la corrupció, l’operació «Poniente», que fa uns mesos va dur a la presó al batle del municipi, l’interventor i diversos empresaris, arran d’una denúncia d’IU davant la Fiscalia anticorrupció.
Es tracta d’una privatització de manual, d’una empresa pública, que una sèrie d’empresaris desaprensius gràcies a l’actuació d’un batle corrupte varen aprofitar per fer-se amb el «botí».

Share This