EU – Palma ha afirmat: ‘La possible moció de censura a Palma, al Consell i al Govern ens col.loca devant una situació d’emergència democràtica perquè és la moció dels corruptes contra els honests, la moció dels que han robat en aquesta comunitat durant els darrers anys per tornar al poder ’.

logo_eu_palmaEn una roda de premsa cel·lebrada avui matí EU-Palma ha presentat la Resolució aprovada per la Comissió Política de Palma envers  la posible presentació d’una moció de censura a Cort. Han intervingut Emylse Mas,Coordinadora d’EU Palma i Eberhard Grosske,Regidor de l’Àrea de Benestar Social, Treball, Participació i Cultura a Cort acompanyats d’ altres membres de la Comissió Política de Palma

A les Illes Balears actualment vivim una situació ‘d’excepció’ davant l’allau constant de casos de corrupció que ens fan ser, amb molta diferència la Comunitat Autònoma més corrupta de l’Estat. Una situació que malauradament només és comparable a la de Marbella però traslladada al conjunt d’una comunitat.

Des dels inicis del canyellisme la situació ha anat empitjorant amb el pas dels anys arribant al clímax a la legislatura 2003-2007. El nombre d’escàndols de l’anterior legislatura  és enorme i enorme també la presència de persones implicades en aquests casos que estan presents a les institucions. Només a mode d’exemple citem els següents: Pla Territorial, Son Oms, Can Domenge, Palmarena, cas Andratx i derivats, CEDEIB, Turisme Jove, Bitel2, Voltor, Operació Maquillatge, Palacete de Jaume Matas, Funeraria de Palma (saqueig que ascendeix a 200 milions d’euros i rera del qual estan uns pocs líders polítics i els seus respectius “col.laboradors necessaris”) o la darrerament coneguda peça separada del Palmarena que fa referència a un presumpte finançament il.legal del PP. Malauradament la corrupció fins i tot ha arribat a aquesta legislatura com ha demostrat l’operació Voltor, causa desencadenant, però no en exclusiva, de la ruptura global amb UM.

La corrupció  no només afecta a la política. El que hi ha és una concorxa entre polítics i empresaris que s’apropien dels doblers dels ciutadans, que perverteix la democràcia i el joc electoral afavorint als partits que es financien il.legalment i que produeix també una competència deslleial entre les empreses afavorint, de facte, a aquelles empreses que actúen en connivència amb el poder.

grosske_emylse_250210La ruptura amb UM amb el risc de quedar en minoria ha estat un gest que ha honorat el PSOE i el Bloc i constitueix un exemple per a futurs governs i per al conjunt de l’Estat. Esquerra Unida es sent molt orgullosa no només per haver participat d’aquesta decisió sinó per haver jugat un paper molt actiu en afavorir aquesta ruptura i en l’adopció d’una posició ferme, contundent i continuada front a la corrupció

En aquestes circumstàncies, la possible moció de censura a Palma, al Consell i al Govern ens col.loca devant una situació d’emergència democràtica perquè és la moció dels corruptes contra els honests, la moció dels que han robat en aquesta comunitat durant els darrers anys per tornar al poder.

Eberhard Grosske ha afirmat  al respecte ‘L’anunci de les dimissions den Nadal, en Duran o la de Marina Sans (si aquesta es produeix) són en sí mateix positives però, malauradament,  no poden llegir-se com a símptomes de regeneración democrática. Tot al contrari: són gests per fer més digerible i donar-li una aparença més presentable a la moció de censura i, per tant, gests al servei al foment de la corrupció a la nostra ciutat i al conjunt de les Balears

UM mai no ha volgut demanar la dimissió  den Nadal malgrat que incomplia de manera flagrant el codi ètic recentment signat pel partit. La seva col.lega de grup, la Sra. Cerdó, l’ha defensat i el continúa defensant en contra de qualsevol criteri ètic i del sentit comú. Fa encara més temps que en Rafa Duran està en llibertat sota fiança pel cas Palmarena o que ha quedat constatada l’apropiació il.legal de doblers de la Funerària Municipal per part de la Sra. Marina Sans. Aquestes situacions de corrupció han estat tolerades i defensades a capa i espasa per PP i UM… fins que s’han convertit en obstacles per a la recuperación del poder.

A Esquerra Unida no volem veure al Sr. Rodríguez assegut a un despatx de Cort, “un lunes a las 8”, protegint  la corrupció del batle de Palma com va protegir la corrupció del batle d’Andratx ara fa quatre anys.

Per tant, aquí  no hi ha cap símptoma de regeneració, el que hi ha són partits que aspiren tornar a tocar poder i empresaris que esperen poder tornar a posar el cazo i beneficiar-se econòmicament de l’operació

Per últim, cal dir que PP i UM poden constituir  una majoria aritmètica però no una majoria legítima. Diu el PP que ha quedat només a un escó de la majora absoluta però això és una fal.lacia: quanta gent hagués votat al Sr. Matas si el 27 de maig del 2007 la gent hagués conegut el cas Palacete o el cas Palmarena? Quanta gent hagués votat la Sra Cirer si s’hagués conegut el cas Rodrigo de Santos o el de la Funerària Municipal o la implicación del seu número 2, el Sr. Rafa Duran, en el cas Palmarena?

PER TOTES AQUESTES RAONS, LA COMISSIO POLITICA D’ESQUERRA UNIDA DE PALMA HA ADOPTAT LES SEGUENTS RESOLUCIONS:

1.- Promoure una gran mobilització ciutadana en contra del retorn dels corruptes al govern de Palma i la resta d’institucions. Fem una crida formal a la societat civil en el seu conjunt perquè denuncia i s’oposi activament a aquesta operació

2.- D’acord amb el punt anterior, proposam la constitució d’una gran plataforma civica política amb aquesta finalitat

3.- Dur a terme una campanya informativa tan ample com sigui posible, anant casa per casa si és necessari, per explicar a la ciutadania l’enormitat  del que han significat PP i UM en termes de corrupció.

4.- Traslladar aquest tema a nivell d’Estat i fer saber al Sr. Rajoy que aquesta vergonyosa operació a les Balears pot tenir un important cost per al PP a les properes eleccions municipals i autonòmiques del conjunt de l’Estat

5.- Tant si hi ha moció de censura com si no, EU convertirà la lluita contra la corrupció en un eix central de la seva proposta per al 2011.

6.- Per últim, si la moció de censura prospera, la Comissió Política traslladarà a una propera assemblea d’Esquerra Unida la consideració que aquest  aparell polític, social, econòmic i mediàtic que viu de la corrupció és ara mateix el principal obstacle per al desenvolupament de polítiques progressistes al nostre país i que, per tant, cal impulsar una Candidatura de salvació democrática contra la corrupció. Una candidatura democrática i progresista, essencialment unitària i que cerqui l’aliança amb tots aquells partits sense excepció que assumeixin aquests principis.

Share This