BALEARS, LA COMUNITAT ON MÉS BAIXA EL TURISME ESTRANGER EL GENER
Les dades sobre l’arribada de turistes el mes de gener aportades per FRONTUR són si més no preocupants, ja que assenyalen una davallada del 32% en relació a l’arribada de turistes el gener de l’any passat.
Per a EU, es tracta d’una dada negativa perquè suposa una passa enrera en la desestacionalització, però a la vegada evidencia les dificultats per competir amb les destinacions de “baix cost” de la Mediterrània, com Tunísia o Turquia. “Allò que més ens ha de preocupar és si aquesta tendència, amb l’aposta del sector privat pel ‘tot inclòs’, es consolidi en l’estiu”, ha assenyalat el coordinador d’EU, qui ha insistit en què “cal repensar el model turístic, perquè d’ell depenen les sinèrgies amb altres sectors i en bona mesura la reactivació econòmica”.
És el moment, en la nostra opinió, de replantejar una oferta turística diferent, que complementi el turisme de masses (turisme cultural, programes socials, etc.) i permeti desestacionalitzar l’oferta turística de Balears.
EL PLE DE CORT, UNA ESCENA QUE POSA EN EVIDÈNCIA LA DEGRADACIÓ DE LA DRETA
El Ple de l’Ajuntament de Palma va suposar una escena “surrealista”, per a EU. Es tractava del primer Ple d’ençà que PSIB i Bloc governen en minoria, i l’actitud del PP i UM va ser escandalosa: la UM de Miquel Nadal acusant el govern de ser una “okupes”, i Miquel Nadal (a qui el jutge va imposar l’altre dia una fiança de 600.000 euros) dient a la batlessa que el mirés a la cara quan parla sobre corrupció (…).
Per la seva banda, el PP amb diversos regidors imputats per la seva gestió durant l’anterior legislatura parlant de “semicop d’Estat” i programant, amb Rodríguez als bancs del públic, una autèntica ofensiva que paralitzarà l’acció de govern, i que podria suposar el preludi d’una moció de censura.
Per a EU, es tracta d’una situació realment excepcional, i que serà ben preocupant si es repeteix, ja que la situació es pot fer ingovernable, ja que l’actitud de l’oposició, a pesar de la crisi econòmica i la crida dels agents socials a l’estabilitat, s’ha demostrat destructiva i de “boicot” a l’acció de govern de PSIB i Bloc.
CORBACHO, INCAPAÇ D’ARGUMENTAR LA PROPOSTA DE RETARD EN L’EDAT DE JUBILACIÓ
El Ministre de Treball, Celestino Corbacho, va fer ahir un trist paper durant la seva compareixença parlamentària a la Comissió sobre el Pacte de Toledo, en intentar justificar el retard en l’edat de jubilació sobre la base del manteniment del sistema, “no ara, sinó per d’aquí a 30 o 40 anys”. Ho va fer en una intervenció que des d’IU i el seu portaveu parlamentari, Gaspar Llamazares, ja s’ha qualificat d’autèntic joc a la dreta, i de preparar-li el camí al PP.
Per a EU, la proposta del govern és un atac a un símbol com és la jubilació als 65 anys, i un insult a la intel·ligència quan s’utilitzen arguments com el del manteniment del sistema de pensions, ja que la caixa de la Seguretat Social i el fons de garantia de pensions és “ben ple”, i el que fa falta ara (i no d’aquí a 30 o 40 anys) són plans d’ocupació activa perquè la gent tengui feina i cotitzi.
Els sindicats, que han criticat fortament que el govern posi sobre la taula unilateralment el debat sobre les pensions, han anunciat mobilitzacions per avui mateix a Madrid, Barcelona i València (que aquí a Balears comencen el proper divendres), i que comptaran amb la participació activa d’EU, en defensa dels drets socials i laborals.
EL CONGRÉS DEBATRÀ AVUI LA RETIRADA DEL CONCURS PER UBICAR EL CEMENTIRI NUCLEAR
El diputat d’ICV, Joan Herrera, defensarà avui al Congrés una moció perquè es suspengui l’ordre  ministerial que va obrir el procés de concurs per a la ubicació del Magatzem Temporal Centralitzat de Residus Radioactivos d’Alta Activitat, conegut també com a cementiri nuclear, i que en el seu dia va ser fortament criticada per IU/ICV i qualificada de “subasta” de residus nuclears.
Concretament, la moció  insta el Govern a “suspendre la Resolució de 23 de desembre de 2009, de la Secretaria d’Estat d’Energia, per la qual s’efectua la convocatòria pública per a la selecció dels municipis candidats a albergar l’emplaçament del Magatzem Temporal Centralitzat de combustible nuclear gastat i residus radioactius d’alta activitat i el seu centre tecnològic associat, amb l’objecte de paralitzar el procés iniciat per la mateixa i iniciar un nou procés que possibiliti la consecució del consens polític, social, ambiental i territorial més enllà de l’àmbit municipal, tal com ha aprovat aquesta Càmera en reiterades ocasions”.
Dijous passat, Joan Herrera ja va interpel·lar en el Ple al ministre d’Indústria, Miguel Sebastián, sobre els motius pels quals la resolució de 23 de desembre de 2009, de la Secretaria d’Estat d’Energia va modificar el que estava previst en el Reial decret 775/2006, de 23 de juny, tot variant significativament el paper de la Comunitats Autònomes en el procés d’ubicació del magatzem. Herrera també va criticar la falta de transparència en el procés i l’absència de participació i per tot això la moció de demà dimarts emplaça el Congrés a votar per deixar sense efecte la resolució del passat 23 de desembre i, per tant, que es paralitzi el concurs d’ubicació del cementiri nuclear.
Des d’IU/ICV s’ha recordat reiteradament el compromís electoral del president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, de tractar el tema dels residus nuclears des d’un “ampli consens social i polític, incloses les organitzacions defensores del medi ambient, i el major consens territorial possible”.
33 CIVILS MORTS AHIR A L’AFGANISTAN “PER ERROR”
El coorinador federal d’IU, Cayo Lara, ja ha demanat explicacions i ha condemnat rotundament la mort de 27 civils innocents en un bombardeig “per error” a l’Afganistan, per part de les forces de l’OTAN, en la missió en què participa també l’Estat Espanyol.
Per a EU, aquests morts innocents, que no són els primers, invaliden la defensa de ZP i de la Ministra de defensa, de què l’exèrcit espanyol és allà per “ajudar la població civil”, ja que formen part de la missió comandada pels EUA i l’OTAN que per segona vegada, ha assassinat civils en aquest mateix mes de febrer.

Un motiu més per reivindicar la retirada de les tropes espanyoles i estrangeres de l’Afganistan, acabar amb l’ocupació militar i participar demà dimecres, a Palma, a la manifestació contra els Ministres de la guerra. Queda clar que no hi ha cap exèrcit que lluiti per la pau.

BALEARS, LA COMUNITAT ON MÉS BAIXA EL TURISME ESTRANGER EL GENER
Les dades sobre l’arribada de turistes el mes de gener aportades per FRONTUR són si més no preocupants, ja que assenyalen una davallada del 32% en relació a l’arribada de turistes el gener de l’any passat.
Per a EU, es tracta d’una dada negativa perquè suposa una passa enrera en la desestacionalització, però a la vegada evidencia les dificultats per competir amb les destinacions de “baix cost” de la Mediterrània, com Tunísia o Turquia. “Allò que més ens ha de preocupar és si aquesta tendència, amb l’aposta del sector privat pel ‘tot inclòs’, es consolidi en l’estiu”, ha assenyalat el coordinador d’EU, qui ha insistit en què “cal repensar el model turístic, perquè d’ell depenen les sinèrgies amb altres sectors i en bona mesura la reactivació econòmica”.
És el moment, en la nostra opinió, de replantejar una oferta turística diferent, que complementi el turisme de masses (turisme cultural, programes socials, etc.) i permeti desestacionalitzar l’oferta turística de Balears.
EL PLE DE CORT, UNA ESCENA QUE POSA EN EVIDÈNCIA LA DEGRADACIÓ DE LA DRETA
El Ple de l’Ajuntament de Palma va suposar una escena “surrealista”, per a EU. Es tractava del primer Ple d’ençà que PSIB i Bloc governen en minoria, i l’actitud del PP i UM va ser escandalosa: la UM de Miquel Nadal acusant el govern de ser una “okupes”, i Miquel Nadal (a qui el jutge va imposar l’altre dia una fiança de 600.000 euros) dient a la batlessa que el mirés a la cara quan parla sobre corrupció (…).
Per la seva banda, el PP amb diversos regidors imputats per la seva gestió durant l’anterior legislatura parlant de “semicop d’Estat” i programant, amb Rodríguez als bancs del públic, una autèntica ofensiva que paralitzarà l’acció de govern, i que podria suposar el preludi d’una moció de censura.
Per a EU, es tracta d’una situació realment excepcional, i que serà ben preocupant si es repeteix, ja que la situació es pot fer ingovernable, ja que l’actitud de l’oposició, a pesar de la crisi econòmica i la crida dels agents socials a l’estabilitat, s’ha demostrat destructiva i de “boicot” a l’acció de govern de PSIB i Bloc.
CORBACHO, INCAPAÇ D’ARGUMENTAR LA PROPOSTA DE RETARD EN L’EDAT DE JUBILACIÓ
El Ministre de Treball, Celestino Corbacho, va fer ahir un trist paper durant la seva compareixença parlamentària a la Comissió sobre el Pacte de Toledo, en intentar justificar el retard en l’edat de jubilació sobre la base del manteniment del sistema, “no ara, sinó per d’aquí a 30 o 40 anys”. Ho va fer en una intervenció que des d’IU i el seu portaveu parlamentari, Gaspar Llamazares, ja s’ha qualificat d’autèntic joc a la dreta, i de preparar-li el camí al PP.
Per a EU, la proposta del govern és un atac a un símbol com és la jubilació als 65 anys, i un insult a la intel·ligència quan s’utilitzen arguments com el del manteniment del sistema de pensions, ja que la caixa de la Seguretat Social i el fons de garantia de pensions és “ben ple”, i el que fa falta ara (i no d’aquí a 30 o 40 anys) són plans d’ocupació activa perquè la gent tengui feina i cotitzi.
Els sindicats, que han criticat fortament que el govern posi sobre la taula unilateralment el debat sobre les pensions, han anunciat mobilitzacions per avui mateix a Madrid, Barcelona i València (que aquí a Balears comencen el proper divendres), i que comptaran amb la participació activa d’EU, en defensa dels drets socials i laborals.
EL CONGRÉS DEBATRÀ AVUI LA RETIRADA DEL CONCURS PER UBICAR EL CEMENTIRI NUCLEAR
El diputat d’ICV, Joan Herrera, defensarà avui al Congrés una moció perquè es suspengui l’ordre  ministerial que va obrir el procés de concurs per a la ubicació del Magatzem Temporal Centralitzat de Residus Radioactivos d’Alta Activitat, conegut també com a cementiri nuclear, i que en el seu dia va ser fortament criticada per IU/ICV i qualificada de “subasta” de residus nuclears.
Concretament, la moció  insta el Govern a “suspendre la Resolució de 23 de desembre de 2009, de la Secretaria d’Estat d’Energia, per la qual s’efectua la convocatòria pública per a la selecció dels municipis candidats a albergar l’emplaçament del Magatzem Temporal Centralitzat de combustible nuclear gastat i residus radioactius d’alta activitat i el seu centre tecnològic associat, amb l’objecte de paralitzar el procés iniciat per la mateixa i iniciar un nou procés que possibiliti la consecució del consens polític, social, ambiental i territorial més enllà de l’àmbit municipal, tal com ha aprovat aquesta Càmera en reiterades ocasions”.
Dijous passat, Joan Herrera ja va interpel·lar en el Ple al ministre d’Indústria, Miguel Sebastián, sobre els motius pels quals la resolució de 23 de desembre de 2009, de la Secretaria d’Estat d’Energia va modificar el que estava previst en el Reial decret 775/2006, de 23 de juny, tot variant significativament el paper de la Comunitats Autònomes en el procés d’ubicació del magatzem. Herrera també va criticar la falta de transparència en el procés i l’absència de participació i per tot això la moció de demà dimarts emplaça el Congrés a votar per deixar sense efecte la resolució del passat 23 de desembre i, per tant, que es paralitzi el concurs d’ubicació del cementiri nuclear.
Des d’IU/ICV s’ha recordat reiteradament el compromís electoral del president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, de tractar el tema dels residus nuclears des d’un “ampli consens social i polític, incloses les organitzacions defensores del medi ambient, i el major consens territorial possible”.
33 CIVILS MORTS AHIR A L’AFGANISTAN “PER ERROR”
El coorinador federal d’IU, Cayo Lara, ja ha demanat explicacions i ha condemnat rotundament la mort de 27 civils innocents en un bombardeig “per error” a l’Afganistan, per part de les forces de l’OTAN, en la missió en què participa també l’Estat Espanyol.
Per a EU, aquests morts innocents, que no són els primers, invaliden la defensa de ZP i de la Ministra de defensa, de què l’exèrcit espanyol és allà per “ajudar la població civil”, ja que formen part de la missió comandada pels EUA i l’OTAN que per segona vegada, ha assassinat civils en aquest mateix mes de febrer.

Un motiu més per reivindicar la retirada de les tropes espanyoles i estrangeres de l’Afganistan, acabar amb l’ocupació militar i participar demà dimecres, a Palma, a la manifestació contra els Ministres de la guerra. Queda clar que no hi ha cap exèrcit que lluiti per la pau.

Share This