ELS MINISTRES DE LA GUERRA JA SÓN AQUÍ…ANEM A REBRE’LS Avui, enmig d’un desplegament policial absurd a Palma, comença la Cimera dels Ministres de Defensa de la UE, una trobada dels «Ministres de la guerra» del continent en el marc de la presidència espanyola de la Unió. Per a EU es tracta d’una Cimera innecessària, com innecessaris són els exèrcits, les armes i les guerres a un món on el que cal globalitzar de manera urgent és la Pau i els Drets humans. La Unió Europea no sols no té política exterior, sinó que delega la seva política militar en una OTAN creada durant la Guerra freda, i que a hores d’ara serveix clarament els interessos dels Estats Units al món. El govern de ZP, que tant profit va treure de les mobilitzacions contra la guerra d’Iraq, ara no dutba en enviar més tropes a l’Afganistan, com acaba de ratificar el Congrés dels diputats aquesta setmana, amb l’enviament de més de 500 soldats i prop d’un centenar de Guàrdies civils, amb l’únic vot en contra d’Esquerra Unida. Milers de civils morts i desenes de soldats «espanyols», la majoria d’ells immigrants i fills de famílies humils, són les conseqüències directes d’una política de guerra al servei dels interessos econòmics d’uns pocs, i amb l’excusa de la lluita contra un terrorisme internacional que aquesta dinàmica de guerra reforça. A Mallorca, molts equipaments militars en abandó podrien tenir un ús civil i públic (com per exemple el polvorí del Puig de Santa Magdalena, o el quarter d’Illetes), i encara ara, el ràdar del Puig Major serveix per orientar les operacions militars que travessen la Mediterrània cap a l’Orient Mitjà. Per no deixar d’esmentar l’ús de l’aeroport de Palma per al transport il·legal de presoners per part de la CIA a Guantànamo. 8.000 milions d’euros es dediquen a la UE, a pesar de la crisi, a despeses militars. Milers de milions d’euros que haurien de servir, en aquests moments de crisi, a pal·liar els seus efectes entre les persones més desafavorides, i afavorir una reconversió productiva que beneficiàs el conjunt de les persones i el medi ambient. Per tot això i més, des d’EU participam dels actes de la cimera alternativa a la cimera dels Ministres de Defensa, i treballam i treballarem per gaudir d’una Mediterrània desmilitaritzada i desnuclearitzada, en un Món en Pau. Recorda, AVUI, A LES 19 H., A LA PLAÇA D’ESPANYA, VINE A REBRE ELS MINISTRES DE LA GUERRA COM ES MEREIXEN! (la cita per als afiliats i simpatitzants d’EU i el procés constituent, cinc minuts abans davant l’estàtua del monarca Jaume-1). FINA SANTIAGO, REPROVADA PEL PP I UM La consellera d’Afers Socials, Fina Santiago (EU), va ser reprovada ahir al Parlament, juntament amb altres dos consellers, el d’economia i el de sanitat, amb els vots del PP i UM. En teoria, el motiu de la reprovació era el retard en el cobrament de les ajudes per part de les entitats socials. Santiago ha replicat que és paradoxal que els qui malbarataven recursos socials en l’anterior legislatura ara intentin donar lliçons al respecte. De fet, la consellera ha afirmat que la reproven «els que formaven un Govern que als dos mesos d’aprovar els pressuposts modificava una partida de dos millons d’euros d’ajudes sociales per destinar-la al Palma Arena», ha dit en aquesta línia, «o que atorgava 240.000 euros a una entitat com a AFA només perquè donàs conferències». La titular d’Afers Socials ha admès les dificultats administratives que hi ha per agilitzar els pagaments de les subvencions no nominatives, una qüestió que la recent aprovada Llei de Serveis Socials podrà resoldre, però ha recordat que a pesar de la crisi s’han mantingut i incrementat les ajudes, amb criteris d’objectivitat. ÈXIT DE LA MOBILITZACIÓ SINDICAL A MADRID I BARCELONA Milers i milers de persones varen inundar ahir els carrers de Madrid i Barcelona, entre altres ciutats espanyoles, convocades pels sindicats majoritaris contra el retard en l’edat de jubilació. IU ha estat present a totes les mobilitzacions de manera activa, amb una posició, al carrer i a les institucions, frontalment oposada a la proposta del govern, que és considerada una mesura de dretes i de retall dels drets socials fonamentals. Una mesura que no obstant, el governador del Banc d’Espanya, Fernàndez-Ordóñez, aplaudia ahir, perquè donarà «estabilitat» al sistema financer. Els sindicats varen exigir així un gir en la política econòmica del govern de ZP, amb lemes com «luché contra el PP y me estafó ZP», i varen replicar que allò que fa falta és reformar el sistema financer, i no tocar l’Estat del benestar. BERLUSCONI, ELS VOTS I LA MÀFIA La situació d’Itàlia, cada vegada es sembla més a la de Balears, i viceversa. Ahir, un jutge italià detenia un senador del partit de Berlusconi, Nicola di Girolamo, per haver-se servit de la màfia calabresa per obtenir vots a les eleccions de 2008. El paral·lelisme amb el nivell de casos de corrupció assolit a Balears pressumptament perpetrats per la dreta és inevitable, i de fet, més enllà de l’enriquiment personal de molts polítics implicats en aquests casos, el que és obvi en molts dels casos que s’estan investigant, és el finançament irregular de partits polítics i de campanyes electorals per aconseguir vots «d’aquella manera». HOMENATGE A EMILI DARDER AL CEMENTIRI DE PALMA La Fundació Emili Darder i l’STEI-i han convocat avui dimecres al cementiri de Palma (Son Valentí), a les 12 hores, un acte de celebració per commemorar la figura d’aquest polític republicà com a insigne defensor dels ideals de llibertat, democràcia, nacionalisme i progrés social dels pobles i ciutadans, perseguits i reprimits èpoques enrere. Emili Darder va ser el darrer batle republicà de Palma.


ELS MINISTRES DE LA GUERRA JA SÓN AQUÍ…ANEM A REBRE’LS Avui, enmig d’un desplegament policial absurd a Palma, comença la Cimera dels Ministres de Defensa de la UE, una trobada dels «Ministres de la guerra» del continent en el marc de la presidència espanyola de la Unió. Per a EU es tracta d’una Cimera innecessària, com innecessaris són els exèrcits, les armes i les guerres a un món on el que cal globalitzar de manera urgent és la Pau i els Drets humans. La Unió Europea no sols no té política exterior, sinó que delega la seva política militar en una OTAN creada durant la Guerra freda, i que a hores d’ara serveix clarament els interessos dels Estats Units al món. El govern de ZP, que tant profit va treure de les mobilitzacions contra la guerra d’Iraq, ara no dutba en enviar més tropes a l’Afganistan, com acaba de ratificar el Congrés dels diputats aquesta setmana, amb l’enviament de més de 500 soldats i prop d’un centenar de Guàrdies civils, amb l’únic vot en contra d’Esquerra Unida. Milers de civils morts i desenes de soldats «espanyols», la majoria d’ells immigrants i fills de famílies humils, són les conseqüències directes d’una política de guerra al servei dels interessos econòmics d’uns pocs, i amb l’excusa de la lluita contra un terrorisme internacional que aquesta dinàmica de guerra reforça. A Mallorca, molts equipaments militars en abandó podrien tenir un ús civil i públic (com per exemple el polvorí del Puig de Santa Magdalena, o el quarter d’Illetes), i encara ara, el ràdar del Puig Major serveix per orientar les operacions militars que travessen la Mediterrània cap a l’Orient Mitjà. Per no deixar d’esmentar l’ús de l’aeroport de Palma per al transport il·legal de presoners per part de la CIA a Guantànamo. 8.000 milions d’euros es dediquen a la UE, a pesar de la crisi, a despeses militars. Milers de milions d’euros que haurien de servir, en aquests moments de crisi, a pal·liar els seus efectes entre les persones més desafavorides, i afavorir una reconversió productiva que beneficiàs el conjunt de les persones i el medi ambient. Per tot això i més, des d’EU participam dels actes de la cimera alternativa a la cimera dels Ministres de Defensa, i treballam i treballarem per gaudir d’una Mediterrània desmilitaritzada i desnuclearitzada, en un Món en Pau. Recorda, AVUI, A LES 19 H., A LA PLAÇA D’ESPANYA, VINE A REBRE ELS MINISTRES DE LA GUERRA COM ES MEREIXEN! (la cita per als afiliats i simpatitzants d’EU i el procés constituent, cinc minuts abans davant l’estàtua del monarca Jaume-1). FINA SANTIAGO, REPROVADA PEL PP I UM La consellera d’Afers Socials, Fina Santiago (EU), va ser reprovada ahir al Parlament, juntament amb altres dos consellers, el d’economia i el de sanitat, amb els vots del PP i UM. En teoria, el motiu de la reprovació era el retard en el cobrament de les ajudes per part de les entitats socials. Santiago ha replicat que és paradoxal que els qui malbarataven recursos socials en l’anterior legislatura ara intentin donar lliçons al respecte. De fet, la consellera ha afirmat que la reproven «els que formaven un Govern que als dos mesos d’aprovar els pressuposts modificava una partida de dos millons d’euros d’ajudes sociales per destinar-la al Palma Arena», ha dit en aquesta línia, «o que atorgava 240.000 euros a una entitat com a AFA només perquè donàs conferències». La titular d’Afers Socials ha admès les dificultats administratives que hi ha per agilitzar els pagaments de les subvencions no nominatives, una qüestió que la recent aprovada Llei de Serveis Socials podrà resoldre, però ha recordat que a pesar de la crisi s’han mantingut i incrementat les ajudes, amb criteris d’objectivitat. ÈXIT DE LA MOBILITZACIÓ SINDICAL A MADRID I BARCELONA Milers i milers de persones varen inundar ahir els carrers de Madrid i Barcelona, entre altres ciutats espanyoles, convocades pels sindicats majoritaris contra el retard en l’edat de jubilació. IU ha estat present a totes les mobilitzacions de manera activa, amb una posició, al carrer i a les institucions, frontalment oposada a la proposta del govern, que és considerada una mesura de dretes i de retall dels drets socials fonamentals. Una mesura que no obstant, el governador del Banc d’Espanya, Fernàndez-Ordóñez, aplaudia ahir, perquè donarà «estabilitat» al sistema financer. Els sindicats varen exigir així un gir en la política econòmica del govern de ZP, amb lemes com «luché contra el PP y me estafó ZP», i varen replicar que allò que fa falta és reformar el sistema financer, i no tocar l’Estat del benestar. BERLUSCONI, ELS VOTS I LA MÀFIA La situació d’Itàlia, cada vegada es sembla més a la de Balears, i viceversa. Ahir, un jutge italià detenia un senador del partit de Berlusconi, Nicola di Girolamo, per haver-se servit de la màfia calabresa per obtenir vots a les eleccions de 2008. El paral·lelisme amb el nivell de casos de corrupció assolit a Balears pressumptament perpetrats per la dreta és inevitable, i de fet, més enllà de l’enriquiment personal de molts polítics implicats en aquests casos, el que és obvi en molts dels casos que s’estan investigant, és el finançament irregular de partits polítics i de campanyes electorals per aconseguir vots «d’aquella manera». HOMENATGE A EMILI DARDER AL CEMENTIRI DE PALMA La Fundació Emili Darder i l’STEI-i han convocat avui dimecres al cementiri de Palma (Son Valentí), a les 12 hores, un acte de celebració per commemorar la figura d’aquest polític republicà com a insigne defensor dels ideals de llibertat, democràcia, nacionalisme i progrés social dels pobles i ciutadans, perseguits i reprimits èpoques enrere. Emili Darder va ser el darrer batle republicà de Palma.

Share This