La presidenta del Consell, Francina Armengol, i el conseller de Cooperació Local i Interior, Miquel Rosselló, presenten una part del Pla d’Obres i Serveis 2010 que suposa la inversió de més de 18 milions d’euros en infraestructures i serveis per a Mallorca

rossello_armengol_verger-pos2010La presidenta del Consell, Francina Armengol, i el conseller de Cooperació Local i Interior, Miquel Rosselló, han presentat la primera part del Pla d’Obres i Serveis 2010 que dotarà 47 municipis de Mallorca de 75 nous i millorats projectes. A la roda de premsa de presentació també ha estat present el director insular de Cooperació Local, Joan Verger.

La primera part del POS 2010 suposa una inversió de 18.150.823,22 euros, dels quals el Consell de Mallorca aporta 12.437.122,89 euros i la resta, 5.713.700,33 euros, els ajuntaments de l’illa.

La presidenta del Consell ha destacat com el POS permet incentivar obra pública i ajudar al sector de la construcció en el moment de crisi que travessam. A través del POS es duen a terme actuacions essencials per als municipis de Mallorca, ha afegit Armengol, com la construcció d’escoletes, la millora d’infraestructures esportives i es dóna suport a necessitats bàsiques per a la ciutadania que serien totalment inassumibles des del pressupostos municipals, i sense l’ajuda del Consell. Uns equipaments que de cada vegada són més demandats pels ajuntaments de l’illa, ha dit.

Rosselló ha explicat que el Consell de Mallorca fa un esforç per mantenir el pressupost destinat al POS 2010 i dur a terme obres molt importants per als municipis de Mallorca, com per exemple el finançament d’escoletes a 10 municipis o la millora de carrers a 13 municipis de l’illa. Rosselló ha explicat com el departament s’entrevista amb els batles dels 53 municipis arreu de Mallorca per conèixer de primera mà les seves necessitats i planificar la dotació de serveis que després s’inclouran al POS.

El POS contempla tot un seguit d’obres i serveis finançats, per una banda, a través del mateix Pla i per l’altra, mitjançant convenis amb els diferents ajuntaments de l’illa i que es duen a terme en diferents exercicis.

Entre les actuacions incloses al Pla es troben obres com la construcció d’escoletes, la millora d’infraestructures de les xarxes d’aigües pluvials, clavegueram, drenatge o el reforç del ferm, o la millora i construcció d’equipaments com camps de futbol, la dotació de serveis com centres culturals, centres multiusos o casals.

El Consell de Mallorca, en la seva vocació d’ajuntament dels ajuntaments, té la voluntat d’estendre la mà als municipis de Mallorca i ajudar-los, especialment als més petits, que són els que tenen més dificultats.

La finalitat del POS és assegurar la cooperació i el suport del Consell de Mallorca a les obres i serveis de competència municipal, finançant les inversions necessàries dels ajuntaments dels municipis de tot Mallorca.

La primera part del POS 2010 es durà al proper ple del Consell que es celebrarà demà dijous per a la seva aprovació inicial.

 

Share This