El departament de Cooperació Local i Interior del Consell de Mallorca impulsa un pacte polític i social per l’Agenda 21

rossello_david-030310El Pla Estratègic Agenda 21 (2010 – 2015) comença a rodar amb una sèrie de reunions amb agents socials, col·lectius i entitats, per tal que la ciutadania participi activament en el seu disseny i proposi les seves aportacions per tal que aquest Pla, fet conjuntament, gaudeixi d’un suport majoritari en termes socials, polítics i institucionals i tothom pugui sentir-ho com a seu.

Al final, els objectius que es volen assolir són que els ajuntaments tinguin els processos d’agenda al dia i estar en condicions d’iniciar una agenda insular de Mallorca.

La primera reunió amb agents socials s’ha celebrat, avui matí, a la Sala d’Actes de la Llar de la Joventut del Consell de Mallorca amb els grup ciutadà d’amics de l’A21L. És un grup heterogeni format per gent provinent del món de l’administració pública (tant polítics com tècnics), militants en entitats socials, així com ciutadans i ciutadanes a títol individual. Aquest és un grup obert a tothom.

Han conduït la reunió, Miquel Rosselló, conseller de Cooperació Local i Interior i David Abril, director general de Canvi Climàtic i Educació Ambiental del Govern Balear. Hi han participat, entre d’altres, Guillem Crespí, batle Santa Eugènia, i representants d’Amics de la Terra, STEI, CCOO i PIMEM. Amb les persones assistents, s’han organitzat grups de treball per llançar propostes d’acció i estratègiques. S’ha constat la necessitat de consolidar les Agendes 21 i que el procés sigui més viu i participatiu, així com seguir treballant en la seva difusió, ja el primer pas perquè la ciutadania pugui participar-hi és conèixer que és i com funciona.

Ja estan programades reunions, en les properes setmanes, amb els coordinadors dels centres educatius que desenvolupen Agenda21 Escolar, amb el fòrum d’entitats A21L, els grups polítics amb representació al Consell de Mallorca, la UIB o amb la FELIB.

Share This