* EDICIO ESPECIAL: LOS LADRONES QUIEREN VOLVER A LA OFICINA

LA COMISSIÓ POLÍTICA D’ESQUERRA UNIDA- PALMA DAVANT LA POSSIBLE PRESENTACIÓ D’UNA MOCIÓ DE CENSURA A CORT

EU – Palma: ‘La possible moció de censura a Palma, al Consell i al Govern ens col.loca devant una situació d’emergència democràtica perquè és la moció dels corruptes contra els honests, la moció dels que han robat en aquesta comunitat durant els darrers anys per tornar al poder ’.

En una roda de premsa cel·lebrada avui matí EU-Palma ha presentat la Resolució aprovada per la Comissió Política de Palma envers la posible presentació d’una moció de censura a Cort. Han intervingut Emylse Mas,Coordinadora d’EU Palma i Eberhard Grosske,Regidor de l’Àrea de Benestar Social, Treball, Participació i Cultura a Cort acompanyats d’altres membres de la Comissió Política de Palma

A les Illes Balears actualment vivim una situació ‘d’excepció’ davant l’allau constant de casos de corrupció que ens fan ser, amb molta diferència la Comunitat Autònoma més corrupta de l’Estat. Una situació que malauradament només és comparable a la de Marbella però traslladada al conjunt d’una comunitat.

Des dels inicis del canyellisme la situació ha anat empitjorant amb el pas dels anys arribant al clímax a la legislatura 2003-2007. El nombre d’escàndols de l’anterior legislatura és enorme i enorme també la presència de persones implicades en aquests casos que estan presents a les institucions. Només a mode d’exemple citem els següents: Pla Territorial, Son Oms, Can Domenge, Palmarena, cas Andratx i derivats, CEDEIB, Turisme Jove, Bitel2, Voltor, Operació Maquillatge, Palacete de Jaume Matas, Funeraria de Palma (saqueig que ascendeix a 200 milions d’euros i rera del qual estan uns pocs líders polítics i els seus respectius “col.laboradors necessaris”) o la darrerament coneguda peça separada del Palmarena que fa referència a un presumpte finançament il.legal del PP. Malauradament la corrupció fins i tot ha arribat a aquesta legislatura com ha demostrat l’operació Voltor, causa desencadenant, però no en exclusiva, de la ruptura global amb UM.

La corrupció no només afecta a la política. El que hi ha és una concorxa entre polítics i empresaris que s’apropien dels doblers dels ciutadans, que perverteix la democràcia i el joc electoral afavorint als partits que es financien il.legalment i que produeix també una competència deslleial entre les empreses afavorint, de facte, a aquelles empreses que actúen en connivència amb el poder.

La ruptura amb UM amb el risc de quedar en minoria ha estat un gest que ha honorat el PSOE i el Bloc i constitueix un exemple per a futurs governs i per al conjunt de l’Estat. Esquerra Unida es sent molt orgullosa no només per haver participat d’aquesta decisió sinó per haver jugat un paper molt actiu en afavorir aquesta ruptura i en l’adopció d’una posició ferme, contundent i continuada front a la corrupció

En aquestes circumstàncies, la possible moció de censura a Palma, al Consell i al Govern ens col.loca devant una situació d’emergència democràtica perquè és la moció dels corruptes contra els honests, la moció dels que han robat en aquesta comunitat durant els darrers anys per tornar al poder.

Eberhard Grosske ha afirmat al respecte ‘L’anunci de les dimissions den Nadal, en Duran o la de Marina Sans (si aquesta es produeix) són en sí mateix positives però, malauradament, no poden llegir-se com a símptomes de regeneración democrática. Tot al contrari: són gests per fer més digerible i donar-li una aparença més presentable a la moció de censura i, per tant, gests al servei al foment de la corrupció a la nostra ciutat i al conjunt de les Balears

UM mai no ha volgut demanar la dimissió den Nadal malgrat que incomplia de manera flagrant el codi ètic recentment signat pel partit. La seva col.lega de grup, la Sra. Cerdó, l’ha defensat i el continúa defensant en contra de qualsevol criteri ètic i del sentit comú. Fa encara més temps que en Rafa Duran està en llibertat sota fiança pel cas Palmarena o que ha quedat constatada l’apropiació il.legal de doblers de la Funerària Municipal per part de la Sra. Marina Sans. Aquestes situacions de corrupció han estat tolerades i defensades a capa i espasa per PP i UM… fins que s’han convertit en obstacles per a la recuperación del poder.

A Esquerra Unida no volem veure al Sr. Rodríguez assegut a un despatx de Cort, “un lunes a las 8”, protegint la corrupció del batle de Palma com va protegir la corrupció del batle d’Andratx ara fa quatre anys.

Per tant, aquí no hi ha cap símptoma de regeneració, el que hi ha són partits que aspiren tornar a tocar poder i empresaris que esperen poder tornar a posar el ‘cazo’ i beneficiar-se econòmicament de l’operació.

Per últim, cal dir que PP i UM poden constituir una majoria aritmètica però no una majoria legítima. Diu el PP que ha quedat només a un escó de la majora absoluta però això és una fal.lacia: quanta gent hagués votat al Sr. Matas si el 27 de maig del 2007 la gent hagués conegut el cas Palacete o el cas Palmarena? Quanta gent hagués votat la Sra Cirer si s’hagués conegut el cas Rodrigo de Santos o el de la Funerària Municipal o la implicación del seu número 2, el Sr. Rafa Duran, en el cas Palmarena?

PER TOTES AQUESTES RAONS, LA COMISSIO POLITICA D’ESQUERRA UNIDA DE PALMA HA ADOPTAT LES SEGUENTS RESOLUCIONS:

1.- Promoure una gran mobilització ciutadana en contra del retorn dels corruptes al govern de Palma i la resta d’institucions. Fem una crida formal a la societat civil en el seu conjunt perquè denuncia i s’oposi activament a aquesta operació

2.- D’acord amb el punt anterior, proposam la constitució d’una gran plataforma civica política amb aquesta finalitat

3.- Dur a terme una campanya informativa tan ample com sigui posible, anant casa per casa si és necessari, per explicar a la ciutadania l’enormitat del que han significat PP i UM en termes de corrupció.

4.- Traslladar aquest tema a nivell d’Estat i fer saber al Sr. Rajoy que aquesta vergonyosa operació a les Balears pot tenir un important cost per al PP a les properes eleccions municipals i autonòmiques del conjunt de l’Estat

5.- Tant si hi ha moció de censura com si no, EU convertirà la lluita contra la corrupció en un eix central de la seva proposta per al 2011.

6.- Per últim, si la moció de censura prospera, la Comissió Política traslladarà a una propera assemblea d’Esquerra Unida la consideració que aquest aparell polític, social, econòmic i mediàtic que viu de la corrupció és ara mateix el principal obstacle per al desenvolupament de polítiques progressistes al nostre país i que, per tant, cal impulsar una Candidatura de salvació democrática contra la corrupció. Una candidatura democrática i progresista, essencialment unitària i que cerqui l’aliança amb tots aquells partits sense excepció que assumeixin aquests principis.

DIMARTS, ACTE SOBRE L’ESPECULACIÓ URBANÍSTICA AMB MANUEL FUENTES

UNA CONFERÈNCIA INTERESSANT, ACOLLIDA PEL CLUB DIARIO DE MALLORCA, QUE SERÀ PRESENTADA PER DAVID ABRIL, EL PROPER DIMARTS, DIA 2 DE MARÇ, A LES 19:30 H, A LA CAMBRA DE COMERÇ DE PALMA.

Dimarts, en el marc de les activitats del Procés Constituent, comptarem a Palma amb la visita de Manuel Fuentes (IU), batle de Seseña, a Toledo. Fuentes és tot un exemple d’honestedat i transparència en la gestió pública, de lluita contra l’especulació, i d’això vendrà a parlar.

Cal recordar que el batle de Seseña, justament per la seva resistència a deixar-se corrompre (a diferència de tants altres polítics) ha estat objectiu de 14 querelles per part d’El Pocero”, el poderós constructor i promotor, que han amenaçat el seu escàs patrimoni i el d’altres regidors d’IU a Seseña amb un cosntant acosament judicial.

Francisco Hernando ‘ El Pocero’, i la seva empresa Obres Noves d’Edificació 2000, S.L., va presentar una denúncia contra Esquerra Unida contra l’actual coordinador d’Esquerra Unida, Cayo Lara, l’alcalde de Seseña, Manuel Fuentes i l’anterior secretari d’Organització d’Esquerra Unida Federal i destacat dirigent d’EUIB, Manuel Cámara, per entendre que els tres podrien haver comès un delicte de denúncia falsa a l’haver formulat contra ‘El Pocero‘ una denúncia davant la Fiscalia Anticorrupció per uns suposats fets delictius. La denúncia presentada per IU feia esment concret de fets, de tipus penals com prevaricació, suborn, malversació, frau i exacció il·legal, delicte contra la hisenda pública i presumpte tracte de favor, i especificava els seus possibles autors nominalment, entre els quals s’incloïa, Francisco Hernando Contreras, i la seva empresa, ONDE 2000, S.L.”.

El passat 24 de gener en roda de premsa, Cayo Lara es va referir a la decisió de l’Audiència Provincial, que ha ordenat obrir una investigació per la querella del Pocero contra ell mateix, l’alcalde de Seseña, Manuel Fuentes, i el dirigent d’IU Manuel Cámara, per denúncia falsa. Lara va reiterar i va tornar a explicar que després de la denúncia que va interposar IU contra el constructor, al juliol de 2006, dos anys després la Fiscalia Anticorrupció denuncià al que llavors era alcalde de Seseña, José Luis Martín (PSOE) per suborn, prevaricació i delicte contra la hisenda pública. També recordà que El Pocero va decidir querellar-se contra els membres d’IU per denúncia falsa, però el Jutjat d’Instrucció nombre 43 no va admetre la querella, doncs, al seu judici, Lara, Fuentes i Càmera s’havien limitat a posar en coneixement del fiscal uns fets sense realitzar imputacions.

AVUI A LA TARDA, “NO AL PENSIONAZO”

Ahir al matí, diversos membres de la Permanent d’EU-Mallorca es varen reunir amb representants de CCOO i UGT a Balears, entre ells els secretaris generals d’ambdós sindicats, Katiana Vicens i Lorenzo Bravo.

En el transcurs de la reunió, des d’EU vàrem donar a conèixer el nostre posicionament ferm contra la proposta del govern central de retardar l’edat de jubilació (podeu descarregar-los els materials de campanya a: http://izquierda-unida.es/node/6966), així com la nostra preocupació pels efectes que aquesta i altres mesures, com l’augment a 25 anys del temps de cotització necessari per accedir a la jubilació, podrien tenir a Balears, on l’estructura del mercat de treball gairebé impossibilita acumular tanta cotització, i on a més ja partim de les pensions més baixes de l’Estat.

Avui, a les 19 h., vine a dir “No al pensionazo”, a defensar els drets que ha costat més d’un segle aconseguir als treballadors i treballadores, i que ara un govern que es suposa que és d’esquerres, amenaça.Ens veiem 5 minuts abans davant l’estàtua del monarca Jaume-1!)

CAMPANYA DE LES GRANS EMPRESES I LES CAMBRES DE COMERÇ: CONFIANÇA O CONSUM RESPONSABLE?

18 grans empreses (entre elles, el BBVA, el Banc de Santander, Telefònica o Repsol), juntament amb el Consell estatal de les Cambres de Comerç, impulsen des d’ahir una campanya “per recuperar la confiança” dels consumidors com a mecanisme de superació de la crisi econòmica.

Per fer-ho, s’han servit de la creació d’una Fundació (la Fundació “Confianza”), d’un portal d’internet (www.estosololoarreglamosentretodos.org) i de la invitació de personatges coneguts del món de la televisió, l’esport i la cultura. Amb aquestes eines, les multinacionals i les cambres ens conviden a conèixer experiències d’èxit enmig de la desesperació de milions de famílies, mentre ens conviden a consumir (més).

Per a EU, el consum responsable és una eina necessària per afrontar la crisi, ja que un dels motius del col·lapse econòmic, apart de la crisi financera i la manca de crèdit (principal obstacle per incentivar el consum, apart de la manca de confiança), és un estil de vida com el que hem tingut aquests anys, basat en un consum exagerat de béns i serveis, en moltes ocasions innecessaris.

Per això, consideram que si bé els objectius d’aquesta campanya poden ser d’entrada compartits per qualsevol persona o col·lectiu, “no és el mateix l’interès dels directius de les multinacionals que han promogut la inciativa que els de les cambres de comerç, ni molt menys el d’aquells i aquelles que volem un consum responable en el marc d’un mercat i una societat equitatives”.

PACTE D’ESTAT CONTRA LA CRISI? PER LA DRETA NO, GRÀCIES

El coordinador federal d’IU, Cayo Lara, va presentar a la reunió d’ahir del govern amb els diferents partits de l’oposició les 100 propostes elaborades per IU per fer front a la crisi amb la prioritat de crear llocs de feina, i de cercar una sortida d’esquerres a la crisi. Lara ha instat l’Executiu de ZP a triar “si vol ballar amb la dreta o si vol fer-ho amb l’esquerra”, i així donar la confiança que demanden els que més pateixen la crisi.

Per tant, IU no ha anat de mans buides a la reunió, només a escoltar el que havia de contar el govern, i s’ha mantingut una actitud constructiva, a pesar que només es va disposar del document del govern unes hores abans, que consistia només en un índex de temes, en tres fòls.

Lara ha advertit que la imatge de totes les formacions polítiques a la foto d’ahir pot donar inicialment una imatge de confiança, però que aquesta sensació es pot convertir en frustració si no es pot assolir un acord.

Les 100 propostes d’IU recopilen els punts bàsics que defensam amb l’objectiu fonamental de poder atendre el drama humà dels més de quatre milions de persones sense feina, però també a l’enorme dèficit públic existents. Propostes que van adreçades a augmentar els ingressos de l’Estat, amb mesures contra el frau fiscal i l’economia submergida, amb una reforma fiscal progressisva, i un pla de xoc per l’ocupació acordat entre el govern, les CCAA i els Ajuntaments.

* EDICIO ESPECIAL: LOS LADRONES QUIEREN VOLVER A LA OFICINA

LA COMISSIÓ POLÍTICA D’ESQUERRA UNIDA- PALMA DAVANT LA POSSIBLE PRESENTACIÓ D’UNA MOCIÓ DE CENSURA A CORT

EU – Palma: ‘La possible moció de censura a Palma, al Consell i al Govern ens col.loca devant una situació d’emergència democràtica perquè és la moció dels corruptes contra els honests, la moció dels que han robat en aquesta comunitat durant els darrers anys per tornar al poder ’.

En una roda de premsa cel·lebrada avui matí EU-Palma ha presentat la Resolució aprovada per la Comissió Política de Palma envers la posible presentació d’una moció de censura a Cort. Han intervingut Emylse Mas,Coordinadora d’EU Palma i Eberhard Grosske,Regidor de l’Àrea de Benestar Social, Treball, Participació i Cultura a Cort acompanyats d’altres membres de la Comissió Política de Palma

A les Illes Balears actualment vivim una situació ‘d’excepció’ davant l’allau constant de casos de corrupció que ens fan ser, amb molta diferència la Comunitat Autònoma més corrupta de l’Estat. Una situació que malauradament només és comparable a la de Marbella però traslladada al conjunt d’una comunitat.

Des dels inicis del canyellisme la situació ha anat empitjorant amb el pas dels anys arribant al clímax a la legislatura 2003-2007. El nombre d’escàndols de l’anterior legislatura és enorme i enorme també la presència de persones implicades en aquests casos que estan presents a les institucions. Només a mode d’exemple citem els següents: Pla Territorial, Son Oms, Can Domenge, Palmarena, cas Andratx i derivats, CEDEIB, Turisme Jove, Bitel2, Voltor, Operació Maquillatge, Palacete de Jaume Matas, Funeraria de Palma (saqueig que ascendeix a 200 milions d’euros i rera del qual estan uns pocs líders polítics i els seus respectius “col.laboradors necessaris”) o la darrerament coneguda peça separada del Palmarena que fa referència a un presumpte finançament il.legal del PP. Malauradament la corrupció fins i tot ha arribat a aquesta legislatura com ha demostrat l’operació Voltor, causa desencadenant, però no en exclusiva, de la ruptura global amb UM.

La corrupció no només afecta a la política. El que hi ha és una concorxa entre polítics i empresaris que s’apropien dels doblers dels ciutadans, que perverteix la democràcia i el joc electoral afavorint als partits que es financien il.legalment i que produeix també una competència deslleial entre les empreses afavorint, de facte, a aquelles empreses que actúen en connivència amb el poder.

La ruptura amb UM amb el risc de quedar en minoria ha estat un gest que ha honorat el PSOE i el Bloc i constitueix un exemple per a futurs governs i per al conjunt de l’Estat. Esquerra Unida es sent molt orgullosa no només per haver participat d’aquesta decisió sinó per haver jugat un paper molt actiu en afavorir aquesta ruptura i en l’adopció d’una posició ferme, contundent i continuada front a la corrupció

En aquestes circumstàncies, la possible moció de censura a Palma, al Consell i al Govern ens col.loca devant una situació d’emergència democràtica perquè és la moció dels corruptes contra els honests, la moció dels que han robat en aquesta comunitat durant els darrers anys per tornar al poder.

Eberhard Grosske ha afirmat al respecte ‘L’anunci de les dimissions den Nadal, en Duran o la de Marina Sans (si aquesta es produeix) són en sí mateix positives però, malauradament, no poden llegir-se com a símptomes de regeneración democrática. Tot al contrari: són gests per fer més digerible i donar-li una aparença més presentable a la moció de censura i, per tant, gests al servei al foment de la corrupció a la nostra ciutat i al conjunt de les Balears

UM mai no ha volgut demanar la dimissió den Nadal malgrat que incomplia de manera flagrant el codi ètic recentment signat pel partit. La seva col.lega de grup, la Sra. Cerdó, l’ha defensat i el continúa defensant en contra de qualsevol criteri ètic i del sentit comú. Fa encara més temps que en Rafa Duran està en llibertat sota fiança pel cas Palmarena o que ha quedat constatada l’apropiació il.legal de doblers de la Funerària Municipal per part de la Sra. Marina Sans. Aquestes situacions de corrupció han estat tolerades i defensades a capa i espasa per PP i UM… fins que s’han convertit en obstacles per a la recuperación del poder.

A Esquerra Unida no volem veure al Sr. Rodríguez assegut a un despatx de Cort, “un lunes a las 8”, protegint la corrupció del batle de Palma com va protegir la corrupció del batle d’Andratx ara fa quatre anys.

Per tant, aquí no hi ha cap símptoma de regeneració, el que hi ha són partits que aspiren tornar a tocar poder i empresaris que esperen poder tornar a posar el ‘cazo’ i beneficiar-se econòmicament de l’operació.

Per últim, cal dir que PP i UM poden constituir una majoria aritmètica però no una majoria legítima. Diu el PP que ha quedat només a un escó de la majora absoluta però això és una fal.lacia: quanta gent hagués votat al Sr. Matas si el 27 de maig del 2007 la gent hagués conegut el cas Palacete o el cas Palmarena? Quanta gent hagués votat la Sra Cirer si s’hagués conegut el cas Rodrigo de Santos o el de la Funerària Municipal o la implicación del seu número 2, el Sr. Rafa Duran, en el cas Palmarena?

PER TOTES AQUESTES RAONS, LA COMISSIO POLITICA D’ESQUERRA UNIDA DE PALMA HA ADOPTAT LES SEGUENTS RESOLUCIONS:

1.- Promoure una gran mobilització ciutadana en contra del retorn dels corruptes al govern de Palma i la resta d’institucions. Fem una crida formal a la societat civil en el seu conjunt perquè denuncia i s’oposi activament a aquesta operació

2.- D’acord amb el punt anterior, proposam la constitució d’una gran plataforma civica política amb aquesta finalitat

3.- Dur a terme una campanya informativa tan ample com sigui posible, anant casa per casa si és necessari, per explicar a la ciutadania l’enormitat del que han significat PP i UM en termes de corrupció.

4.- Traslladar aquest tema a nivell d’Estat i fer saber al Sr. Rajoy que aquesta vergonyosa operació a les Balears pot tenir un important cost per al PP a les properes eleccions municipals i autonòmiques del conjunt de l’Estat

5.- Tant si hi ha moció de censura com si no, EU convertirà la lluita contra la corrupció en un eix central de la seva proposta per al 2011.

6.- Per últim, si la moció de censura prospera, la Comissió Política traslladarà a una propera assemblea d’Esquerra Unida la consideració que aquest aparell polític, social, econòmic i mediàtic que viu de la corrupció és ara mateix el principal obstacle per al desenvolupament de polítiques progressistes al nostre país i que, per tant, cal impulsar una Candidatura de salvació democrática contra la corrupció. Una candidatura democrática i progresista, essencialment unitària i que cerqui l’aliança amb tots aquells partits sense excepció que assumeixin aquests principis.

DIMARTS, ACTE SOBRE L’ESPECULACIÓ URBANÍSTICA AMB MANUEL FUENTES

UNA CONFERÈNCIA INTERESSANT, ACOLLIDA PEL CLUB DIARIO DE MALLORCA, QUE SERÀ PRESENTADA PER DAVID ABRIL, EL PROPER DIMARTS, DIA 2 DE MARÇ, A LES 19:30 H, A LA CAMBRA DE COMERÇ DE PALMA.

Dimarts, en el marc de les activitats del Procés Constituent, comptarem a Palma amb la visita de Manuel Fuentes (IU), batle de Seseña, a Toledo. Fuentes és tot un exemple d’honestedat i transparència en la gestió pública, de lluita contra l’especulació, i d’això vendrà a parlar.

Cal recordar que el batle de Seseña, justament per la seva resistència a deixar-se corrompre (a diferència de tants altres polítics) ha estat objectiu de 14 querelles per part d’El Pocero”, el poderós constructor i promotor, que han amenaçat el seu escàs patrimoni i el d’altres regidors d’IU a Seseña amb un cosntant acosament judicial.

Francisco Hernando ‘ El Pocero’, i la seva empresa Obres Noves d’Edificació 2000, S.L., va presentar una denúncia contra Esquerra Unida contra l’actual coordinador d’Esquerra Unida, Cayo Lara, l’alcalde de Seseña, Manuel Fuentes i l’anterior secretari d’Organització d’Esquerra Unida Federal i destacat dirigent d’EUIB, Manuel Cámara, per entendre que els tres podrien haver comès un delicte de denúncia falsa a l’haver formulat contra ‘El Pocero‘ una denúncia davant la Fiscalia Anticorrupció per uns suposats fets delictius. La denúncia presentada per IU feia esment concret de fets, de tipus penals com prevaricació, suborn, malversació, frau i exacció il·legal, delicte contra la hisenda pública i presumpte tracte de favor, i especificava els seus possibles autors nominalment, entre els quals s’incloïa, Francisco Hernando Contreras, i la seva empresa, ONDE 2000, S.L.”.

El passat 24 de gener en roda de premsa, Cayo Lara es va referir a la decisió de l’Audiència Provincial, que ha ordenat obrir una investigació per la querella del Pocero contra ell mateix, l’alcalde de Seseña, Manuel Fuentes, i el dirigent d’IU Manuel Cámara, per denúncia falsa. Lara va reiterar i va tornar a explicar que després de la denúncia que va interposar IU contra el constructor, al juliol de 2006, dos anys després la Fiscalia Anticorrupció denuncià al que llavors era alcalde de Seseña, José Luis Martín (PSOE) per suborn, prevaricació i delicte contra la hisenda pública. També recordà que El Pocero va decidir querellar-se contra els membres d’IU per denúncia falsa, però el Jutjat d’Instrucció nombre 43 no va admetre la querella, doncs, al seu judici, Lara, Fuentes i Càmera s’havien limitat a posar en coneixement del fiscal uns fets sense realitzar imputacions.

AVUI A LA TARDA, “NO AL PENSIONAZO”

Ahir al matí, diversos membres de la Permanent d’EU-Mallorca es varen reunir amb representants de CCOO i UGT a Balears, entre ells els secretaris generals d’ambdós sindicats, Katiana Vicens i Lorenzo Bravo.

En el transcurs de la reunió, des d’EU vàrem donar a conèixer el nostre posicionament ferm contra la proposta del govern central de retardar l’edat de jubilació (podeu descarregar-los els materials de campanya a: http://izquierda-unida.es/node/6966), així com la nostra preocupació pels efectes que aquesta i altres mesures, com l’augment a 25 anys del temps de cotització necessari per accedir a la jubilació, podrien tenir a Balears, on l’estructura del mercat de treball gairebé impossibilita acumular tanta cotització, i on a més ja partim de les pensions més baixes de l’Estat.

Avui, a les 19 h., vine a dir “No al pensionazo”, a defensar els drets que ha costat més d’un segle aconseguir als treballadors i treballadores, i que ara un govern que es suposa que és d’esquerres, amenaça.Ens veiem 5 minuts abans davant l’estàtua del monarca Jaume-1!)

CAMPANYA DE LES GRANS EMPRESES I LES CAMBRES DE COMERÇ: CONFIANÇA O CONSUM RESPONSABLE?

18 grans empreses (entre elles, el BBVA, el Banc de Santander, Telefònica o Repsol), juntament amb el Consell estatal de les Cambres de Comerç, impulsen des d’ahir una campanya “per recuperar la confiança” dels consumidors com a mecanisme de superació de la crisi econòmica.

Per fer-ho, s’han servit de la creació d’una Fundació (la Fundació “Confianza”), d’un portal d’internet (www.estosololoarreglamosentretodos.org) i de la invitació de personatges coneguts del món de la televisió, l’esport i la cultura. Amb aquestes eines, les multinacionals i les cambres ens conviden a conèixer experiències d’èxit enmig de la desesperació de milions de famílies, mentre ens conviden a consumir (més).

Per a EU, el consum responsable és una eina necessària per afrontar la crisi, ja que un dels motius del col·lapse econòmic, apart de la crisi financera i la manca de crèdit (principal obstacle per incentivar el consum, apart de la manca de confiança), és un estil de vida com el que hem tingut aquests anys, basat en un consum exagerat de béns i serveis, en moltes ocasions innecessaris.

Per això, consideram que si bé els objectius d’aquesta campanya poden ser d’entrada compartits per qualsevol persona o col·lectiu, “no és el mateix l’interès dels directius de les multinacionals que han promogut la inciativa que els de les cambres de comerç, ni molt menys el d’aquells i aquelles que volem un consum responable en el marc d’un mercat i una societat equitatives”.

PACTE D’ESTAT CONTRA LA CRISI? PER LA DRETA NO, GRÀCIES

El coordinador federal d’IU, Cayo Lara, va presentar a la reunió d’ahir del govern amb els diferents partits de l’oposició les 100 propostes elaborades per IU per fer front a la crisi amb la prioritat de crear llocs de feina, i de cercar una sortida d’esquerres a la crisi. Lara ha instat l’Executiu de ZP a triar “si vol ballar amb la dreta o si vol fer-ho amb l’esquerra”, i així donar la confiança que demanden els que més pateixen la crisi.

Per tant, IU no ha anat de mans buides a la reunió, només a escoltar el que havia de contar el govern, i s’ha mantingut una actitud constructiva, a pesar que només es va disposar del document del govern unes hores abans, que consistia només en un índex de temes, en tres fòls.

Lara ha advertit que la imatge de totes les formacions polítiques a la foto d’ahir pot donar inicialment una imatge de confiança, però que aquesta sensació es pot convertir en frustració si no es pot assolir un acord.

Les 100 propostes d’IU recopilen els punts bàsics que defensam amb l’objectiu fonamental de poder atendre el drama humà dels més de quatre milions de persones sense feina, però també a l’enorme dèficit públic existents. Propostes que van adreçades a augmentar els ingressos de l’Estat, amb mesures contra el frau fiscal i l’economia submergida, amb una reforma fiscal progressisva, i un pla de xoc per l’ocupació acordat entre el govern, les CCAA i els Ajuntaments.

Share This