MARIA ANTÒNIA MUNAR DIMITEIX DESPRÉS DE SER ACUSADA PER NADAL

La Presidenta del Parlament, Maria Antònia Munar, va dimitir el passat divendres després que Miquel Nadal, qui declarava voluntàriament davant el TSJB pel “cas Maquillatge”, l’acusàs d’haver-li passat 300.000 euros a un cotxe per montar l’empresa Vídeo1, que més endavant seria perceptora de contractes i subvencions per part del Consell de Mallorca, presidit i vicepresidit, respectivament, per Munar i Nadal a l’anterior legislatura.

Una dimissió que, per a EU, arribava tard, ja que la nostra formació política n’havia demanat la dimissió ja fa mesos, quan Munar va ser imputada en el marc del cas Can Domenge, i va aprofitar la seva condició d’aforada per no declarar davant el jutjat d’instrucció, demostrant una actitud poc facilitadora de la justícia. Munar, que el desembre també va comparèixer al TSJB, va fer servir el cotxe oficial per anar a declarar, i també va fer servir el Parlament per comparèixer a la premsa, una actitud fortament criticada des del Bloc en el seu dia.

Per a EU, la dimissió de Munar era l’única decisió possible, ja que hagués estat un escàndol que seguís presidint la màxima institució democràtica de Balears després d’aquestes acusacions, i que a més hagués pronunciat el discurs institucional ahir dilluns a la Diada com si no hagués passat res.

No sabem si el cas de Maria Antònia Munar arribarà a Hollywood, però allò que està clar són dues coses: que UM necessita una regeneració democràtica urgent (hi ha dirigents del partit que ja parlen de refundació i fins i tot de canvi de sigles), i per altra banda, que cada vegada hi ha més indicis que confirmen l’existència de tota una trama de finançament del partit, així com de la campanya electoral de 2007, per la qual hauran de donar compte les persones implicades en la mateixa, entre altres la regidora de Cort, Cristina Cerdó.

Cal tenir en compte que la declaració de Nadal de divendres, a més d’involucrar Maria Antònia Munar de manera directa, com la màxima cap de la trama (i del partit, en aquell moment), implica l’assumpció de la seva participació en el “negoci”. Una admissió dels fets que els “ultras” defensors de Nadal i de la pressumpció d’innocència encara no han acabat de pair, i que dificulta el possible suport a una moció de censura presentada pel PP.

EL GOVERN PROTEGEIX SON BOSC

Ha passat desapercebut enmig del terratrèmol polític, però ja és una realitat: Son Bosc està protegit. Si des del Bloc i des d’EU havíem criticat que l’anterior Conseller de Medi Ambient d’UM, Miquel A. Grimalt, no protegís aquest lloc emblemàtic, i que forma part del continu del Parc Natural de S’Albufera, no és menys cert que no han fet falta ni dues setmanes per elaborar un informe que protegeix la zona i per tant, atura les obres que estaven previstes per construir un camp de Golf que hagués suposat una greu amenaça mediambiental.

Així, el Govern va aprovar divendres a proposta de la Conselleria de Medi Ambient i Mobilitat, ara en mans del Bloc, la protecció de l’espai, a partir d’un informe tècnic que avala la decisió d’ampliar la protecció de S’Albufera, d’acord amb els límits establerts a l’anterior Pacte de progrés (1999-2003), que el govern posterior del PP havia fet enrera. Una bona notícia, sens dubte, per a tots aquells i aquelles que defensam la protecció del territori.

CATALUNYA, LA PRMERA COMUNITAT EN REBRE LA COMPETÈNCIA DE LA INSPECCIÓ DE TREBALL… I BALEARS, QUAN?!

Fa uns dies, la Geneneralitat i el Ministeri de Política Territorial varen signar un acord per al traspàs de la competència de la Inspecció de Treball, amb una dotació de 12 milions d’euros, 249 funcionaris i 35 més en procés de selecció. Es tracta de la primera Comunitat Autònoma que rep aquesta competència, que des d’EU consideram cabdal, especialment en un moment de crisi econòmica en el qual cap actuar sobre el mercat laboral i contolar el compliment de la normativa i els convenis, davant els abusos i la precarietat.

Aquestes són les competències transferides a Catalunya en la matèria, que passen a ser un referent per a Balears de cara a aquesta reivindicació històrica que venim fent des d’EU:

1.Vigilància i exigència del compliment de les normes legals, reglamentàries i el contingut normatiu dels convenis col•lectius en els àmbits de la prevenció de riscos laborals l´ordenació del treball i les relacions sindicals l´ocupació i les migracions (col•locació, formació ocupacional, agències de col•locació…).

2.Arbitratge, mediació i conciliació en vagues i conflictes laborals (sota acceptació o petició de les parts).

3.Assistència tècnica: informació, col•laboració i assistència tècnica a empreses, treballadors i altres administracions.

DES D’AHIR ES POT ACCEDIR A LA INFORMACIÓ DE L’ACTIVITAT DELS DIPUTATS ESTATALS

Des d’ahir es pot accedir a través de la web del Congrés dels Diputats i el Senat (www.congreso.es) a la declaració sobre activitats privades dels parlamentaris espanyols, en un exercici de transparència que reclamàvem des de fa anys des d’EU.

La mesura ha tret els colors a més d’un, que acumula sous o es dediquen a activitats privades lucratives que poc o res tenen a veure amb l’activitat política. En aquest sentit, ni Gaspar Llamazares ni Joan Herrera tenen altra activitat, llevat de la participació no remunerada a tertúlies a diferents mitjans de comunicació.

AVUI DIMARTS, ACTE AMB MANUEL FUENTES!!

Us recordam que avui dimarts, 2 de març, a les 19:30 hores, tindrà lloc a la Cambra de Comerç (c/Estudi General, 7, de Palma, darrera la catedral), en el marc dels debats del Club Diario e Mallorca, una conferència de Manuel Fuentes Revuelta, batle de Seseña (Toledo) per Izquierda Unida.

Baix el títol “Transparència, integritat i control per aturar l’especulació urbanística”, Fuentes, qui ha estat víctima de catorze querelles interposades pel polèmic constructor i promotor “El Pocero”, ens explicarà els intríngulis de la resistència als corruptors i el funcionament de l’especulació a l’època de la “cultura del ladrillo”.

Es tracta d’una activitat promoguda pel grup facilitador del Procés Constituent de l’esquerra alternativa i verda. Us hi esperam!

MARIA ANTÒNIA MUNAR DIMITEIX DESPRÉS DE SER ACUSADA PER NADAL

La Presidenta del Parlament, Maria Antònia Munar, va dimitir el passat divendres després que Miquel Nadal, qui declarava voluntàriament davant el TSJB pel “cas Maquillatge”, l’acusàs d’haver-li passat 300.000 euros a un cotxe per montar l’empresa Vídeo1, que més endavant seria perceptora de contractes i subvencions per part del Consell de Mallorca, presidit i vicepresidit, respectivament, per Munar i Nadal a l’anterior legislatura.

Una dimissió que, per a EU, arribava tard, ja que la nostra formació política n’havia demanat la dimissió ja fa mesos, quan Munar va ser imputada en el marc del cas Can Domenge, i va aprofitar la seva condició d’aforada per no declarar davant el jutjat d’instrucció, demostrant una actitud poc facilitadora de la justícia. Munar, que el desembre també va comparèixer al TSJB, va fer servir el cotxe oficial per anar a declarar, i també va fer servir el Parlament per comparèixer a la premsa, una actitud fortament criticada des del Bloc en el seu dia.

Per a EU, la dimissió de Munar era l’única decisió possible, ja que hagués estat un escàndol que seguís presidint la màxima institució democràtica de Balears després d’aquestes acusacions, i que a més hagués pronunciat el discurs institucional ahir dilluns a la Diada com si no hagués passat res.

No sabem si el cas de Maria Antònia Munar arribarà a Hollywood, però allò que està clar són dues coses: que UM necessita una regeneració democràtica urgent (hi ha dirigents del partit que ja parlen de refundació i fins i tot de canvi de sigles), i per altra banda, que cada vegada hi ha més indicis que confirmen l’existència de tota una trama de finançament del partit, així com de la campanya electoral de 2007, per la qual hauran de donar compte les persones implicades en la mateixa, entre altres la regidora de Cort, Cristina Cerdó.

Cal tenir en compte que la declaració de Nadal de divendres, a més d’involucrar Maria Antònia Munar de manera directa, com la màxima cap de la trama (i del partit, en aquell moment), implica l’assumpció de la seva participació en el “negoci”. Una admissió dels fets que els “ultras” defensors de Nadal i de la pressumpció d’innocència encara no han acabat de pair, i que dificulta el possible suport a una moció de censura presentada pel PP.

EL GOVERN PROTEGEIX SON BOSC

Ha passat desapercebut enmig del terratrèmol polític, però ja és una realitat: Son Bosc està protegit. Si des del Bloc i des d’EU havíem criticat que l’anterior Conseller de Medi Ambient d’UM, Miquel A. Grimalt, no protegís aquest lloc emblemàtic, i que forma part del continu del Parc Natural de S’Albufera, no és menys cert que no han fet falta ni dues setmanes per elaborar un informe que protegeix la zona i per tant, atura les obres que estaven previstes per construir un camp de Golf que hagués suposat una greu amenaça mediambiental.

Així, el Govern va aprovar divendres a proposta de la Conselleria de Medi Ambient i Mobilitat, ara en mans del Bloc, la protecció de l’espai, a partir d’un informe tècnic que avala la decisió d’ampliar la protecció de S’Albufera, d’acord amb els límits establerts a l’anterior Pacte de progrés (1999-2003), que el govern posterior del PP havia fet enrera. Una bona notícia, sens dubte, per a tots aquells i aquelles que defensam la protecció del territori.

CATALUNYA, LA PRMERA COMUNITAT EN REBRE LA COMPETÈNCIA DE LA INSPECCIÓ DE TREBALL… I BALEARS, QUAN?!

Fa uns dies, la Geneneralitat i el Ministeri de Política Territorial varen signar un acord per al traspàs de la competència de la Inspecció de Treball, amb una dotació de 12 milions d’euros, 249 funcionaris i 35 més en procés de selecció. Es tracta de la primera Comunitat Autònoma que rep aquesta competència, que des d’EU consideram cabdal, especialment en un moment de crisi econòmica en el qual cap actuar sobre el mercat laboral i contolar el compliment de la normativa i els convenis, davant els abusos i la precarietat.

Aquestes són les competències transferides a Catalunya en la matèria, que passen a ser un referent per a Balears de cara a aquesta reivindicació històrica que venim fent des d’EU:

1.Vigilància i exigència del compliment de les normes legals, reglamentàries i el contingut normatiu dels convenis col•lectius en els àmbits de la prevenció de riscos laborals l´ordenació del treball i les relacions sindicals l´ocupació i les migracions (col•locació, formació ocupacional, agències de col•locació…).

2.Arbitratge, mediació i conciliació en vagues i conflictes laborals (sota acceptació o petició de les parts).

3.Assistència tècnica: informació, col•laboració i assistència tècnica a empreses, treballadors i altres administracions.

DES D’AHIR ES POT ACCEDIR A LA INFORMACIÓ DE L’ACTIVITAT DELS DIPUTATS ESTATALS

Des d’ahir es pot accedir a través de la web del Congrés dels Diputats i el Senat (www.congreso.es) a la declaració sobre activitats privades dels parlamentaris espanyols, en un exercici de transparència que reclamàvem des de fa anys des d’EU.

La mesura ha tret els colors a més d’un, que acumula sous o es dediquen a activitats privades lucratives que poc o res tenen a veure amb l’activitat política. En aquest sentit, ni Gaspar Llamazares ni Joan Herrera tenen altra activitat, llevat de la participació no remunerada a tertúlies a diferents mitjans de comunicació.

AVUI DIMARTS, ACTE AMB MANUEL FUENTES!!

Us recordam que avui dimarts, 2 de març, a les 19:30 hores, tindrà lloc a la Cambra de Comerç (c/Estudi General, 7, de Palma, darrera la catedral), en el marc dels debats del Club Diario e Mallorca, una conferència de Manuel Fuentes Revuelta, batle de Seseña (Toledo) per Izquierda Unida.

Baix el títol “Transparència, integritat i control per aturar l’especulació urbanística”, Fuentes, qui ha estat víctima de catorze querelles interposades pel polèmic constructor i promotor “El Pocero”, ens explicarà els intríngulis de la resistència als corruptors i el funcionament de l’especulació a l’època de la “cultura del ladrillo”.

Es tracta d’una activitat promoguda pel grup facilitador del Procés Constituent de l’esquerra alternativa i verda. Us hi esperam!

Share This