MANUEL FUENTES, BATLE D’IU A SESEÑA, DEFENSA A PALMA UNA GESTIÓ LLIURE DE CORRUPCIÓ
El dirigent d’IU va donar a conèixer als assistents de la conferència, algunes de les 48 mesures, que sota el nom de Pla integral de Lluita contra la corrupció’ ha presentat la formació d’esquerres recentment.
Emmarcat en els actes del Procés Constituent de l’Esquerra Alternativa i Verda, el batle de Seseña i company d’IU, Manuel Fuentes, va pronunciar ahir una conferència sobre la transparència, la integritat i el control urbanístic en la gestió pública, al Club DM, a Palma.
El batle, conegut per ser el centre de les ires de Francisco Hernando, “el Pocero”, va ser presentat pel coordinador d’EUIB, David Abril, que destacà que Fuentes representa “just allò contrari a la imatge instal·lada a l’imaginari col·lectiu i les enquestes, de què tots els polítics són iguals i, a més, corruptes, ja que Manuel ha resistit des de la coherència i l’honestedat al poder econòmic i a la influència dels corruptors”. Una resistència que ha pagat car, ja que “El Pocero” té presentades fins a 14 querelles contra ell i altres regidors d’EU.
Fuentes va analitzar la dimensió política de la corrupció i l’especulació, que “són conceptes semblants i complementaris, que sempre van de la mà”, alhora que va distingir també entre “corruptors i corruptes”. El batle va destacar que a l’Estat espanyol s’han construït moltes més vivendes de les necessàries, per la pressió als Ajuntaments i les CCAA dels lobbies de pressió de constructors i promotors, i va exposar la història del creixement urbanístic de Seseña, amb la forta influència d’El Pocero i la connivència d’anteriors governs municipals, com un exemple d’això.
Pel que a fa a les “receptes” per lluitar contra l’especulació i la corrupció, Fuentes va exigir “Lleis clares i poc interpretables”, ja que “sempre hi ha el tècnic o el promotor que interpreta la llei al seu favor o en contra dels interessos generals”. Així mateix, també va defensar la creació d’instruments de control intern de l’urbanisme, com ara un registre de desclassificació del sòl i de l’augment de l’edificabilitat. Però sobretot, Fuentes va destacar la importància de la participació ciutadana i el control social, com la millor eina d’evitar la corrupció, i d’afavorir un desenvolupament urbà a partir de la implicació de la gent dels pobles i els barris: “la democràcia participativa és lenta, però la gent pot participar de la planificació urbanística i del pressupost, i els resultats són excel·lents, i l’acció pública, el fruït del que diu la gent, i no una cosa fet a esquenes dels ciutadans”.
Fuentes continuà “Però avui també toca parlar d’honestedat perquè nosaltres volem proposar mesures polítiques que impedeixin la corrupció elevant la transparència en l’activitat política i lluitant legal i penalment contra corruptors i corruptes”.
En aquest sentit, el dirigent d’IU va donar a conèixer als assistents de la conferència, algunes de les 48 mesures, que sota el nom de Pla integral de Lluita contra la corrupció’ ha presentat la formació d’esquerres recentment.
Per citar-ne algunes, IU proposa les següents mesures que es poden aplicar en l’àmbit municipal i provincial:
1 – l’enduriment de les penes per als corruptes, revisar l’aforament de càrrecs públics, perquè es consideri, per exemple, en delictes de prevaricació, el fet de ser càrrec públic un agreujant.
2-millorar i molt la transparència en la contractació d’obres públiques i en els procediments de requalificació.
3- que els alcaldes i regidors estiguin obligats a presentar declaració de béns en registre públic.
4- regular per llei els salaris dels càrrecs públics, establir límits clars en l’acceptació de regals i revisar amb urgència les incompatibilitats de càrrecs amb la realització d’altres activitats.
5- elaborar un Codi Ètic que reguli i estableixi tallafocs morals abans que legals o penals i dur a rang de llei el pacte antitransfuguisme.
6-Finalment, Fuentes va recordar que és molt important que en política “s’hi fiquin persones íntegres, tant en el terreny individual com el col·lectiu, i amb ideologia, amb ideals, amb ètica”.
Per Esquerra Unida Balears és necessari fer públiques aquestes mesures, sotmetre-les a debat públic, perquè és responsabilitat de tots contribuir a la transparència i a l’enfortiment democràtic.
L’ATUR TORNA A BAIXAR LLEUMENT EL FEBRER A BALEARS
Tot i que només ha baixat un 0,62%, Balears torna a ser novament l’única Comunitat Autònoma el mes de febrer, una notícia que ha de ser valorada amb precaució, però que si més no és un símptoma de què es deixen de destruir, pel moment, llocs de feina.
Des de CCOO han recordat que si la comparam amb la mitjana estatal, l’evolució del nostre mercat de treball és encara pitjor: al conjunt de l’Estat l’afiliació baixa en un any en -2,9% i s’observa una major moderació en el ritme de destrucció d’ocupació. En el panorama autonòmic, la Comunitat Valenciana, Múrcia, les illes Canàries i les Illes Balears lideren, en termes relatius, la caiguda interanual de l’afiliació amb taxes de variació anuals negatives superiors al 4%.
Pel que fa a la contractació, hi ha 1.329 contractes menys (-6,45%) que al febrer de 2009, i per no perdre la costum, la majoria de la contractació, el 87% (16.766), és temporal i el 3% és indefinida (2.210).
Des dels sindicat han destacat que davant aquesta situació, és imprescindible que s’acabi la situació d’inestabilitat institucional per poder centrar els esforços de tothom en la resolució de l’atur, que és el principal problema de la ciutadania, i s’han valorat positivament les propostes i el tarannà dels governs de les distintes institucions. Per això, han exigit responsabilitat a l’oposicó, i han advertit al govenr que si el Pacte per l’Ocupació no es fa efectiu, no descarten sortir al carrer.
LES MESURES ANTICRISI PRESENTADES PER ZP,DESCAFEÏNADES I INEFICACES
El coordinador federal d’IU, Cayo Lara, ha considerat que les mesures anticrisi presentades pel govern central, i particularment la concessió de crèdits ICO i les propostes de rehabilitació d’habitatges són “una mala còpia” de les presentades per IU recentment.
A pesar de les crítiques, Lara ha destacat que “no tirarem la tovallola i anirem dijous a la reunió convocada pel govern amb el mateix ànim constructiu que el primer dia”. IU ha presentat ja un document amb 100 propostes en matèria econòmica elaborat a partir del contacte amb diferents col·lectius i associacions. Mesures que contemplen des del suport directe a l’economia social i el tercer sector; un pla de reforestació que podria crear més de 300.000 llocs de feina, i un nou disseny del finançament local encara pendent.
Lara ha recordat que al document inicial del govern no hi ha ni una sola mesura de creació directa de llocs de feina, el principal problema al país, amb més de 4 milions de persones aturades, i més en un dia com ahir, en què es varen donar a conèixer les noves dades de l’atur, novament negatives.
Davant el sistema d’incentius fiscals presentat pel govern, des d’IU recorden que vàrem proposar subvencions directes a la rehabilitació, en què el 75% de la despesa la posassin els particulars, i el 25% l’administració. A més, tampoc no s’aborda el problema del “stock” d’un milió d’habitatges que queden per vendre al país, ni dels 181.000 desnonaments que es produiran el 2010 contra famílies que no poden pagar les seves hipoteques. Sobre els crèdits ICO, s’ha recordat que és una bona mesura, però que si torna a dependre de la gestió del crèdit a travès dels bancs, els diners no arribaran mai als seus destinataris.
CAMPANYA DE DESPRESTIGI PER INTENTAR VINCULAR VENEÇUELA A LES FARC I ETA
El famós “ordinador de Raúl Reyes” segueix donant molt que parlar. Per segona vegada, el mateix magistrat de l’Audiència Nacional ha basat el seu auto en informació d’aquests ordinadors, que s’ha demostrat reiteradament en diferents informes que és falsa, i que va ser introduïda per la seguretat colombiana, després d’una agressió territorial sobre Equador violant les normes internacionals més bàsiques.
“Qualsevol prova obtinguda al marge de la Llei, per tant, no té cap validesa, i sobretot quan aquests ordinadors varen ser manipulats per l’administració colombiana, tal i com va indicar la pròpia fiscalia de l’Equador”, ha denunciat l’eurodiputat d’IU Willy Meyer.
Des d’IU s’ha recordat que “és públic i notori que la presència de membres d’ETA a Veneçuela la va pactar Felipe Gonzàlez a les negociacions d’Argel, que no contemplaven cap mena d’extradició, i de fet ha estat el govern de Chàvez el que ha promogut l’extradició de diferents etarres el 2002 i el 2003 cap a Espanya”.
Respecte a l’acusació de vinculació de Chàvez amb les FARC, per a EU es recorda que la mediació de Veneçuela ha estat clau en l’alliberament de diversos segrestats i que el govern s’ha pronunciat reiteradament contra l’acció armada de les FARC. Per això, el que s’evidencia és que hi ha “tota una campanya de desprestigi contra el govern veneçolà, sense una base argumental consistent i basada en proves falses”.
DIJOUS 4 de març, CADENA HUMANA CONTRA LA CORRUPCIÓ
Aquests darrers dies s’ha constituït una Plataforma Ciutadana a Mallorca, formada per entitats com la FAAVV, l’OCB, el Lobby de Dones, el Fòrum Ciutadà, Gent de Marratxí, Amics i Amigues de Son Sardina, el GOB, i altres entitats. amb l’objectiu d’emprendre una gran campanya amb el lema “Contra la corrupció i Per a la dignificació de la democràcia”.
Com a primera activitat, ha convocat un acte cívic a la Plaça de Cort de Palma, consistent en una Cadena Humana: Una cadena de persones per defensar les institucions democràtiques del virus de la corrupció i també una cadena per abraçar-les i així demostrar el que signifiquen per la ciutadania, vol ser un acte de cura cívica.
Se tracta d’iniciar un seguit d’actuacions que al seu moment culminaran en una gran manifestació. Aquest primer acte tendrà lloc el dijous dia 4 de març a les 20h a la Plaça de Cort. No hi falteu!!

MANUEL FUENTES, BATLE D’IU A SESEÑA, DEFENSA A PALMA UNA GESTIÓ LLIURE DE CORRUPCIÓ
El dirigent d’IU va donar a conèixer als assistents de la conferència, algunes de les 48 mesures, que sota el nom de Pla integral de Lluita contra la corrupció’ ha presentat la formació d’esquerres recentment.
Emmarcat en els actes del Procés Constituent de l’Esquerra Alternativa i Verda, el batle de Seseña i company d’IU, Manuel Fuentes, va pronunciar ahir una conferència sobre la transparència, la integritat i el control urbanístic en la gestió pública, al Club DM, a Palma.
El batle, conegut per ser el centre de les ires de Francisco Hernando, “el Pocero”, va ser presentat pel coordinador d’EUIB, David Abril, que destacà que Fuentes representa “just allò contrari a la imatge instal·lada a l’imaginari col·lectiu i les enquestes, de què tots els polítics són iguals i, a més, corruptes, ja que Manuel ha resistit des de la coherència i l’honestedat al poder econòmic i a la influència dels corruptors”. Una resistència que ha pagat car, ja que “El Pocero” té presentades fins a 14 querelles contra ell i altres regidors d’EU.
Fuentes va analitzar la dimensió política de la corrupció i l’especulació, que “són conceptes semblants i complementaris, que sempre van de la mà”, alhora que va distingir també entre “corruptors i corruptes”. El batle va destacar que a l’Estat espanyol s’han construït moltes més vivendes de les necessàries, per la pressió als Ajuntaments i les CCAA dels lobbies de pressió de constructors i promotors, i va exposar la història del creixement urbanístic de Seseña, amb la forta influència d’El Pocero i la connivència d’anteriors governs municipals, com un exemple d’això.
Pel que a fa a les “receptes” per lluitar contra l’especulació i la corrupció, Fuentes va exigir “Lleis clares i poc interpretables”, ja que “sempre hi ha el tècnic o el promotor que interpreta la llei al seu favor o en contra dels interessos generals”. Així mateix, també va defensar la creació d’instruments de control intern de l’urbanisme, com ara un registre de desclassificació del sòl i de l’augment de l’edificabilitat. Però sobretot, Fuentes va destacar la importància de la participació ciutadana i el control social, com la millor eina d’evitar la corrupció, i d’afavorir un desenvolupament urbà a partir de la implicació de la gent dels pobles i els barris: “la democràcia participativa és lenta, però la gent pot participar de la planificació urbanística i del pressupost, i els resultats són excel·lents, i l’acció pública, el fruït del que diu la gent, i no una cosa fet a esquenes dels ciutadans”.
Fuentes continuà “Però avui també toca parlar d’honestedat perquè nosaltres volem proposar mesures polítiques que impedeixin la corrupció elevant la transparència en l’activitat política i lluitant legal i penalment contra corruptors i corruptes”.
En aquest sentit, el dirigent d’IU va donar a conèixer als assistents de la conferència, algunes de les 48 mesures, que sota el nom de Pla integral de Lluita contra la corrupció’ ha presentat la formació d’esquerres recentment.
Per citar-ne algunes, IU proposa les següents mesures que es poden aplicar en l’àmbit municipal i provincial:
1 – l’enduriment de les penes per als corruptes, revisar l’aforament de càrrecs públics, perquè es consideri, per exemple, en delictes de prevaricació, el fet de ser càrrec públic un agreujant.
2-millorar i molt la transparència en la contractació d’obres públiques i en els procediments de requalificació.
3- que els alcaldes i regidors estiguin obligats a presentar declaració de béns en registre públic.
4- regular per llei els salaris dels càrrecs públics, establir límits clars en l’acceptació de regals i revisar amb urgència les incompatibilitats de càrrecs amb la realització d’altres activitats.
5- elaborar un Codi Ètic que reguli i estableixi tallafocs morals abans que legals o penals i dur a rang de llei el pacte antitransfuguisme.
6-Finalment, Fuentes va recordar que és molt important que en política “s’hi fiquin persones íntegres, tant en el terreny individual com el col·lectiu, i amb ideologia, amb ideals, amb ètica”.
Per Esquerra Unida Balears és necessari fer públiques aquestes mesures, sotmetre-les a debat públic, perquè és responsabilitat de tots contribuir a la transparència i a l’enfortiment democràtic.
L’ATUR TORNA A BAIXAR LLEUMENT EL FEBRER A BALEARS
Tot i que només ha baixat un 0,62%, Balears torna a ser novament l’única Comunitat Autònoma el mes de febrer, una notícia que ha de ser valorada amb precaució, però que si més no és un símptoma de què es deixen de destruir, pel moment, llocs de feina.
Des de CCOO han recordat que si la comparam amb la mitjana estatal, l’evolució del nostre mercat de treball és encara pitjor: al conjunt de l’Estat l’afiliació baixa en un any en -2,9% i s’observa una major moderació en el ritme de destrucció d’ocupació. En el panorama autonòmic, la Comunitat Valenciana, Múrcia, les illes Canàries i les Illes Balears lideren, en termes relatius, la caiguda interanual de l’afiliació amb taxes de variació anuals negatives superiors al 4%.
Pel que fa a la contractació, hi ha 1.329 contractes menys (-6,45%) que al febrer de 2009, i per no perdre la costum, la majoria de la contractació, el 87% (16.766), és temporal i el 3% és indefinida (2.210).
Des dels sindicat han destacat que davant aquesta situació, és imprescindible que s’acabi la situació d’inestabilitat institucional per poder centrar els esforços de tothom en la resolució de l’atur, que és el principal problema de la ciutadania, i s’han valorat positivament les propostes i el tarannà dels governs de les distintes institucions. Per això, han exigit responsabilitat a l’oposicó, i han advertit al govenr que si el Pacte per l’Ocupació no es fa efectiu, no descarten sortir al carrer.
LES MESURES ANTICRISI PRESENTADES PER ZP,DESCAFEÏNADES I INEFICACES
El coordinador federal d’IU, Cayo Lara, ha considerat que les mesures anticrisi presentades pel govern central, i particularment la concessió de crèdits ICO i les propostes de rehabilitació d’habitatges són “una mala còpia” de les presentades per IU recentment.
A pesar de les crítiques, Lara ha destacat que “no tirarem la tovallola i anirem dijous a la reunió convocada pel govern amb el mateix ànim constructiu que el primer dia”. IU ha presentat ja un document amb 100 propostes en matèria econòmica elaborat a partir del contacte amb diferents col·lectius i associacions. Mesures que contemplen des del suport directe a l’economia social i el tercer sector; un pla de reforestació que podria crear més de 300.000 llocs de feina, i un nou disseny del finançament local encara pendent.
Lara ha recordat que al document inicial del govern no hi ha ni una sola mesura de creació directa de llocs de feina, el principal problema al país, amb més de 4 milions de persones aturades, i més en un dia com ahir, en què es varen donar a conèixer les noves dades de l’atur, novament negatives.
Davant el sistema d’incentius fiscals presentat pel govern, des d’IU recorden que vàrem proposar subvencions directes a la rehabilitació, en què el 75% de la despesa la posassin els particulars, i el 25% l’administració. A més, tampoc no s’aborda el problema del “stock” d’un milió d’habitatges que queden per vendre al país, ni dels 181.000 desnonaments que es produiran el 2010 contra famílies que no poden pagar les seves hipoteques. Sobre els crèdits ICO, s’ha recordat que és una bona mesura, però que si torna a dependre de la gestió del crèdit a travès dels bancs, els diners no arribaran mai als seus destinataris.
CAMPANYA DE DESPRESTIGI PER INTENTAR VINCULAR VENEÇUELA A LES FARC I ETA
El famós “ordinador de Raúl Reyes” segueix donant molt que parlar. Per segona vegada, el mateix magistrat de l’Audiència Nacional ha basat el seu auto en informació d’aquests ordinadors, que s’ha demostrat reiteradament en diferents informes que és falsa, i que va ser introduïda per la seguretat colombiana, després d’una agressió territorial sobre Equador violant les normes internacionals més bàsiques.
“Qualsevol prova obtinguda al marge de la Llei, per tant, no té cap validesa, i sobretot quan aquests ordinadors varen ser manipulats per l’administració colombiana, tal i com va indicar la pròpia fiscalia de l’Equador”, ha denunciat l’eurodiputat d’IU Willy Meyer.
Des d’IU s’ha recordat que “és públic i notori que la presència de membres d’ETA a Veneçuela la va pactar Felipe Gonzàlez a les negociacions d’Argel, que no contemplaven cap mena d’extradició, i de fet ha estat el govern de Chàvez el que ha promogut l’extradició de diferents etarres el 2002 i el 2003 cap a Espanya”.
Respecte a l’acusació de vinculació de Chàvez amb les FARC, per a EU es recorda que la mediació de Veneçuela ha estat clau en l’alliberament de diversos segrestats i que el govern s’ha pronunciat reiteradament contra l’acció armada de les FARC. Per això, el que s’evidencia és que hi ha “tota una campanya de desprestigi contra el govern veneçolà, sense una base argumental consistent i basada en proves falses”.
DIJOUS 4 de març, CADENA HUMANA CONTRA LA CORRUPCIÓ
Aquests darrers dies s’ha constituït una Plataforma Ciutadana a Mallorca, formada per entitats com la FAAVV, l’OCB, el Lobby de Dones, el Fòrum Ciutadà, Gent de Marratxí, Amics i Amigues de Son Sardina, el GOB, i altres entitats. amb l’objectiu d’emprendre una gran campanya amb el lema “Contra la corrupció i Per a la dignificació de la democràcia”.
Com a primera activitat, ha convocat un acte cívic a la Plaça de Cort de Palma, consistent en una Cadena Humana: Una cadena de persones per defensar les institucions democràtiques del virus de la corrupció i també una cadena per abraçar-les i així demostrar el que signifiquen per la ciutadania, vol ser un acte de cura cívica.
Se tracta d’iniciar un seguit d’actuacions que al seu moment culminaran en una gran manifestació. Aquest primer acte tendrà lloc el dijous dia 4 de març a les 20h a la Plaça de Cort. No hi falteu!!
Share This