CONGRÉS DEL PP A ESQUENES DE LA CORRUPCIÓ

Avui comença el Congrés del PP a Balears, en el qual l’elecció del seu líder (Carlos Delgado vs. José Ramón Bauzà) s’ha convertit en l’element central del mateix. Una mena de fuita cap endavant, ja que si el PP té la crisi interna i de lideratge que té, és justament per no haver assumit les seves responsabilitats en matèria de corrupció durant l’anterior legislatura. Per a EU, mentre el PP no demani disculpes pel que va passar a l’anterior legislatura, per molt que canvïi de líder ho tindran mal de fer, per presentar mocions de censura o sobretot, per presentar-se com a alternativa a l’actual govern.

Cal recordar que només sobre Jaume Matas, el primer dels tres presidents amb què varen començar la legislatura, pesen fins a nou delictes (de moment) relacionats amb la gestió de l’anterior Govern, i que el PP ni s’ha plantejat encara suspendre’l de militància, ni a ell, ni a ningú dels diputats i exalts càrrecs que resten imputats o inculpats en els nombrosos casos de corrupció dels quals se’ls acusa.

ÈXIT DE LA MANIFESTACIÓ CIUTADANA CONTRA LA CORRUPCIÓ

Al voltant de 2000 persones es varen manifestar ahir a Palma, convocades per la Plataforma contra la Corrupció, formada per més de 120 entitats cíviques de les Illes Balears. Una doble cadena humana va envoltar les institucions de l’Ajuntament, el Consell de Mallorca i el Parlament, i els lemes més repetits varen ser, entre altres, els de “fora lladres”, “que tornin els doblers” i “la corrupció a la presó”.

Els convocants varen llegir el manifest de la Plataforma, en què fan referència a la situació de “crisi democràtica per tots els supòsits coneguts de corrupció política. Fa molt de temps que sabem el que passa i encara estam en silenci; per això no podem deixar passar ni un dia més sense alçar la veu. La indignació la volem manifestar públicament per mostrar a tothom que la ciutadania es rebel•la i diu basta. Ara el que està amenaçada és la dignitat col•lectiva”.

EU PRESENTA ESCRIT A FISCALIA SOBRE CONTRACTACOINS D’UM A TVM

El coordinador d’EU, David Abril, juntament amb la coordinadora de Palma Emylse Mas i el regidor Eberhard Grosske varen presentar ahir a la Fiscalia de Balears un escrit i documentació que acreditava la contractació per part de la Televisió de Mallorca durant l’anterior legistlatura de gent per fer feina a la campanya electoral d’UM.

La documentació havia arribat de manera anònima a la regidoria d’Afers Socials de l’Ajuntament de Palma. Així mateix, ha quedat en evidència que la regidora Paula Cortès, número 4 de la llista d’UM a Cort, fou contractada de manera fraudulenta després de les eleccions i abans de ser nomenada com a Coordinadora de medi ambient de l’Ajuntament de Palma, per part de la regidora Cristina Cerdó. Així mateix, existeix frau en la comptabilització de la feina a TV de Mallorca i al Consell Insular entre el 2 i el 9 de juliol de 2007.

En tot cas, EU vol dignificar que la documentació lliurada ahir a la Fiscalia complint amb un deure polític i ciutadà, ratifica i complementa moltes altres informacions aparegudes ahir mateix i en dies anteriors que demostren que UM concorregué, com el PP, “dopada” amb finançament il•legal i amb un important aparell de persones que, a la fi, estaven pagades pel conjunt de la ciutadania. De la mateixa manera que el dopatge al ciclisme és inadmissible, el dopatge a les eleccions adultera els resultats electorals i deslegitima la representació institucional obtinguda per qui el practica, com ha estat el cas.

EL CONTRACTE “JOVE” DE LA PATRONAL, RETORN A L’ESCLAVITUD

La patronal CEOE, presidida encara per l'”exemplar” Díaz-Ferran, ha donat a conèixer una altra de les seves “receptes” contra la crisi, que no és altra que un nou tipus de contracte perquè els menors de 30 anys gairebé perdin tots els seus drets: cotització a la baixa, fora dret d’atur, acomiadament gratuït…

Una proposta que ni tan sols ha volgut ser valorada pels sindicats, que l’han considerada ofensiv,a i que des d’EU ens sembla un autèntic intent de tornar a l’esclavitud, i que el mateix INJUVE ha qualificat com “un retorn a segles passats”. Una demostració de quina és la sortida a la crisi plantejada per la dreta política i econòmica, ja que el PP s’ha abstès de valorar la proposta, perquè primer “cal estudiar-la”.

AMB LA CRISI, AUGMENTA EL RACISME EN PARAL•LEL A LA IMPUNITAT DELS BANCS

Mentre ahir fins i tot la “nostra” banca local, com la Banca March, presentava un benefici net de més de 154 milions d’euros i un volum de facturació de gairebé 4.500 milions d’euros, com sempre molt per davall de les previsions que tenien, el racisme augmenta a l’Estat Espanyol, segons les dades publicades pel Ministeri de Treball.

Perquè? Perquè davant la crisi, és més fàcil apuntar els més dèbils com els culpables, en aquests cas les persones immigrants, i no aquells que fins i tot estan fent caixa amb la crisi i amb la desgràcia de milers de persones sense feina i recursos. Doncs sí, els beneficis bancaris (i la impunitat, per la vida de les comissions, més altes que mai, i les fusions amb altres entitats) han crescut com sempre, a més han rebut fons públics per poder mantenir-se, i mentre, ens dedicam a responsabilitzar els immigrants de la crisi.

De fet, la percepció més negativa cap a la immigració és allà on més immigrants hi ha, sobretot al Llevant espanyol. Una percepció falsa i interessada que cal desmontar amb políques actives contra el racisme i la xenofòbia, i amb polítiques d’integració que pensin no sols en els immigrants, sinó també en la població receptora, en clau de ciutadania.


CONGRÉS DEL PP A ESQUENES DE LA CORRUPCIÓ

Avui comença el Congrés del PP a Balears, en el qual l’elecció del seu líder (Carlos Delgado vs. José Ramón Bauzà) s’ha convertit en l’element central del mateix. Una mena de fuita cap endavant, ja que si el PP té la crisi interna i de lideratge que té, és justament per no haver assumit les seves responsabilitats en matèria de corrupció durant l’anterior legislatura. Per a EU, mentre el PP no demani disculpes pel que va passar a l’anterior legislatura, per molt que canvïi de líder ho tindran mal de fer, per presentar mocions de censura o sobretot, per presentar-se com a alternativa a l’actual govern.

Cal recordar que només sobre Jaume Matas, el primer dels tres presidents amb què varen començar la legislatura, pesen fins a nou delictes (de moment) relacionats amb la gestió de l’anterior Govern, i que el PP ni s’ha plantejat encara suspendre’l de militància, ni a ell, ni a ningú dels diputats i exalts càrrecs que resten imputats o inculpats en els nombrosos casos de corrupció dels quals se’ls acusa.

ÈXIT DE LA MANIFESTACIÓ CIUTADANA CONTRA LA CORRUPCIÓ

Al voltant de 2000 persones es varen manifestar ahir a Palma, convocades per la Plataforma contra la Corrupció, formada per més de 120 entitats cíviques de les Illes Balears. Una doble cadena humana va envoltar les institucions de l’Ajuntament, el Consell de Mallorca i el Parlament, i els lemes més repetits varen ser, entre altres, els de “fora lladres”, “que tornin els doblers” i “la corrupció a la presó”.

Els convocants varen llegir el manifest de la Plataforma, en què fan referència a la situació de “crisi democràtica per tots els supòsits coneguts de corrupció política. Fa molt de temps que sabem el que passa i encara estam en silenci; per això no podem deixar passar ni un dia més sense alçar la veu. La indignació la volem manifestar públicament per mostrar a tothom que la ciutadania es rebel•la i diu basta. Ara el que està amenaçada és la dignitat col•lectiva”.

EU PRESENTA ESCRIT A FISCALIA SOBRE CONTRACTACOINS D’UM A TVM

El coordinador d’EU, David Abril, juntament amb la coordinadora de Palma Emylse Mas i el regidor Eberhard Grosske varen presentar ahir a la Fiscalia de Balears un escrit i documentació que acreditava la contractació per part de la Televisió de Mallorca durant l’anterior legistlatura de gent per fer feina a la campanya electoral d’UM.

La documentació havia arribat de manera anònima a la regidoria d’Afers Socials de l’Ajuntament de Palma. Així mateix, ha quedat en evidència que la regidora Paula Cortès, número 4 de la llista d’UM a Cort, fou contractada de manera fraudulenta després de les eleccions i abans de ser nomenada com a Coordinadora de medi ambient de l’Ajuntament de Palma, per part de la regidora Cristina Cerdó. Així mateix, existeix frau en la comptabilització de la feina a TV de Mallorca i al Consell Insular entre el 2 i el 9 de juliol de 2007.

En tot cas, EU vol dignificar que la documentació lliurada ahir a la Fiscalia complint amb un deure polític i ciutadà, ratifica i complementa moltes altres informacions aparegudes ahir mateix i en dies anteriors que demostren que UM concorregué, com el PP, “dopada” amb finançament il•legal i amb un important aparell de persones que, a la fi, estaven pagades pel conjunt de la ciutadania. De la mateixa manera que el dopatge al ciclisme és inadmissible, el dopatge a les eleccions adultera els resultats electorals i deslegitima la representació institucional obtinguda per qui el practica, com ha estat el cas.

EL CONTRACTE “JOVE” DE LA PATRONAL, RETORN A L’ESCLAVITUD

La patronal CEOE, presidida encara per l'”exemplar” Díaz-Ferran, ha donat a conèixer una altra de les seves “receptes” contra la crisi, que no és altra que un nou tipus de contracte perquè els menors de 30 anys gairebé perdin tots els seus drets: cotització a la baixa, fora dret d’atur, acomiadament gratuït…

Una proposta que ni tan sols ha volgut ser valorada pels sindicats, que l’han considerada ofensiv,a i que des d’EU ens sembla un autèntic intent de tornar a l’esclavitud, i que el mateix INJUVE ha qualificat com “un retorn a segles passats”. Una demostració de quina és la sortida a la crisi plantejada per la dreta política i econòmica, ja que el PP s’ha abstès de valorar la proposta, perquè primer “cal estudiar-la”.

AMB LA CRISI, AUGMENTA EL RACISME EN PARAL•LEL A LA IMPUNITAT DELS BANCS

Mentre ahir fins i tot la “nostra” banca local, com la Banca March, presentava un benefici net de més de 154 milions d’euros i un volum de facturació de gairebé 4.500 milions d’euros, com sempre molt per davall de les previsions que tenien, el racisme augmenta a l’Estat Espanyol, segons les dades publicades pel Ministeri de Treball.

Perquè? Perquè davant la crisi, és més fàcil apuntar els més dèbils com els culpables, en aquests cas les persones immigrants, i no aquells que fins i tot estan fent caixa amb la crisi i amb la desgràcia de milers de persones sense feina i recursos. Doncs sí, els beneficis bancaris (i la impunitat, per la vida de les comissions, més altes que mai, i les fusions amb altres entitats) han crescut com sempre, a més han rebut fons públics per poder mantenir-se, i mentre, ens dedicam a responsabilitzar els immigrants de la crisi.

De fet, la percepció més negativa cap a la immigració és allà on més immigrants hi ha, sobretot al Llevant espanyol. Una percepció falsa i interessada que cal desmontar amb políques actives contra el racisme i la xenofòbia, i amb polítiques d’integració que pensin no sols en els immigrants, sinó també en la població receptora, en clau de ciutadania.

Share This