La festivitat d’enguany coincideix amb el pla de modernització del servei d’emergències que està duent a terme el Consell de Mallorca

patro_bombers_campos_2010

Uns 130 bombers del Consell de Mallorca, han celebrat el seu patró, Sant Joan de Déu, avui dia 8 de març, amb un dinar a Campos. A la cita hi han estat presents Miquel Rosselló, conseller de Cooperació Local i Interior; Guillem Bauçà, director insular d’Emergències, caps de bombers i el batle de Campos, Joan Juan, entre d’altres.

Rosselló ha volgut fer un homenatge al cos de bombers, per al servei inestimable que dóna a la ciutadania, no exempt de risc, com ha recordat en la defunció dels cinc bombers de la Generalitat de Catalunya. Ha aprofitat la trobada per informar del pla de modernització en el qual el departament de Cooperació Local i Interior està treballant i que suposarà millores substancials tant per als bombers com al seu equipament.

Les mesures més imminents contemplen un augment de plantilla, amb la propera convocatòria de la contractació de 30 nous bombers. Sumats als 185 actuals, el cos de bombers ja es situaria en els índexs marcats homologats. El seu vestuari es canviarà, per un de nou ja adequat a la normativa vigent i perquè la majoria presentava una situació de desgast evident. El vestuari nou vendrà acompanyat d’unes noves taquilles preparades per albergar-ho correctament.

El parc mòbil també rebrà una forta inversió, amb nous equipaments, com la incorporació de nous vehicles, noves bombes urbanes, rurals i fins i tot una especialitzada per a espais portuaris, en aquest cas a Alcúdia. Noves escales per a les zones de Manacor, Inca i Calvià, especialment indicades per a instal·lacions hoteleres i una nova unitat de transport canina, entre d’altres, que es presenta demà dimarts al Parc de Bombers de Manacor. Els parcs de bombers també són objecte de millora i acondicionament.

Finalment, Roselló ha expressat la seva voluntat d’incrementar la cooperació i la col·laboració entre les diferents institucions amb competències d’emergències i caminar cap a una sola estructura única a Mallorca, més racional, sempre sumant des del que ja hi ha.

Share This